NaslovnicaVijestiZvijezda Arsenala prva meta Evertona u ljetnom prelaznom roku

Zvijezda Arsenala prva meta Evertona u ljetnom prelaznom roku

Prema pisanju engleskih medija, Everton je favorit za dovođenje zvijezde Arsenala Jacka Wilsherea, ukoliko veznjak odluči napustiti Emirates na kraju sezone.

Everton želi Wilsherea

On je u posljednje vrijeme u središtu pažnje otočkih medija, s obzirom da još uvijek nije sigurno da li će sa ‘Topnicima’ potpisati novi ugovor, a trenutni mu ističe na kraju sezone.

Navodno, on bi volio ostati, ali nije zadovoljan ugovorom koji mu je ponuđen, te bi zbog toga mogao besplatno otići sljedećeg ljeta. Čelnici Arsenala su mu ponudili znatno manju platu nego što trenutno ima, ali i razne bonuse u zavisnosti od njegovih nastupa, a sve zbog činjenice da je kroz karijeru imao veliki broj povreda.

Engleski reprezentativac je nedavno priznao kako mu je Wenger na početku sezone rekao kako može početi tražiti novi klub, da bi francuski stručnjak nekoliko dana nakon te izjave rekao kako bi Wilshere mogao postati kapiten kluba u budućnosti.

[su_premierleague]

Na pitanje novinara da li mu daje kapitensku traku samo kako bi ga natjerao da produži ugovor, Wenger je poručio: “Ne, nikako. On je bukvalno rođen u klubu. Ima veliku povijest i snažan odnos sa klubom i veoma je kvalitetan igrač. Osim sjajnih tehničkih sposobnosti, on ima i dobar karakter, a dovoljno je sazrio da postane vođa tima. Mogao bi postati kapiten zbog povijesti, činjenice da je tu već dugo vremena, činjenice da je sazrio i ima iskustvo i znanje.”

Wilshere je ukupno ove sezone odigrao 31 utakmicu u svim takmičenjima, najviše za ‘Topnike’ još od sezone 2013/14. Trenutno se oporavlja od povrede koljena, zbog koje je propustio reprezentativne utakmice protiv Nizozemske i Italije, ali je još uvijek u planovima engleskog izbornika, te bi mogao nastupiti na Svjetskom prvenstvu.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!