NaslovnicaVijestiZvijezda Arsenala se oprašta od reprezentativnog nogometa

Zvijezda Arsenala se oprašta od reprezentativnog nogometa

Stoper Arsenala Laurent Koscielny je danas potvrdio da će se oprostiti od reprezentativne karijere na kraju Svjetskog prvenstva 2018. godine.

Zvijezda Arsenala se oprašta

Koscienly je napravio svoj debi za Francusku protiv United States 2011. godine, te je godinu dana prije prešao iz Lorienta u Arsenal, gdje čak igra i danas dan.

Laurent je odigrao samo 49 utakmica za reprezentaciju Francuske, ali i pored toga, tijekom 6 godina kojih je igrao za reprezentaciju uvijek je bio prisutan tu za svoju zemlju.

Igrao je ‘rame uz rame’ sa Raphael Varaneom, Samuel Umtitijem i drugim igračima Francuske reprezentacije.

Kako bilo, zvijezda Arsenala se oprašta od nogometa u reprezentaciji. On se dosta mučio sa povredama u prethodnim sezonama.

Sljedeće ljeto Laurent Koscienly puni 33 godine, te je to glavni razlog kako i sam Laurent kaže.

[su_live_koeficijenti]

“Vrijeme je da kažem kraj za reprezentaciju. Poslije Svjetkosg prvenstva imati ću skoro 33 godine, tako da mislim da je najbolje da na vrijeme oprostim od svoje zemlje,” rekao je Laurent Koscienly zL’Equipea, te kratko dodao:

“U reprezentaciji sam još oko 6 mjeseci, te želim da sve ‘cvatata’. Baš kao što bih moja žena rekla.”

Što se tiće Arsenala veoma je zanimljiva situacija između Wengera i Lacazetta.

“Laccazzett je do sada zabio šest golova, dva puta više od bilo koga u momčadi Arsenala. On treba skupiti hrabrosti i pitati Wengera u čemu je problem”, reko je legendarni napadač Alan Shearer, te nastavio:

 

“Ispred Laccazzetta opet igra Alexis Sanchez, igrač koji odbio produžiti svoju vjernost klubu.”

Manchester City je pobjedio Arsenal sa rezultatom 3-1, a jedini gol za Arsenal je dao baš Lacazzete u 65. minuti igre, devet minuta ranije je tek ušao u igru.

Arsenal svoju narednu utakmicu igra protiv gradskog rivala Tottenhama, a ta se utakmica igra 18. novembra na Emiratesu

Topnici su šesti na tabeli trenutuno, 12 bodova razlike između njih i vodoćeg Manchester Citya. Građani svoju sljedeću utakmicu igraju protiv Leicestera.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!