NaslovnicaVijestiZvijezda Liverpoola putem SMS-a napustila portugalsku reprezentaciju. Želi igrati za Englesku

Zvijezda Liverpoola putem SMS-a napustila portugalsku reprezentaciju. Želi igrati za Englesku

Portugalski nogometni savez objavio je da je zvijezda Liverpoola, Fabio Carvalho objavio svoju odluku da neće igrati za U21 reprezentaciju Portugala putem poruke.

Carvalho je impresionirao za Liverpool ove sezone, upisao je 11 nastupa u Premier ligi i postigao dva gola.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

Ovo je prvi put da krilni igrač igra u Premier ligi, nakon što je upisao samo četiri nastupa za Fulham u sezoni 2020/21 i to u Championshipu, gdje je pokazao svoj talenat.

Igrao je za momčad Marca Silve, postigavši 10 golova i osam asistencija kada su osvojili englesku drugu ligu.

Liverpool ga je pokušao dovesti u veljači, ali je ponestalo vremena za dovršetak transfera. Održali su svoj interes i potpisali ga u svibnju.

Ovaj je mjesec 20-godišnjak uvršten u preliminarni sastav Portugala od 55 igrača za Svjetsko prvenstvo, ali nije ušao u konačni sastav.

Sada je sam sebe isključio iz izbora za nacionalnu U21 momčad.

U izjavi na svojoj web stranici, PFF je potvrdio Carvalhovu odluku da ‘odustane’ od predstavljanja Portugala u mlađim kategorijama.

“Fabio Carvalho obavijestio je portugalski nogometni savez, putem SMS poruka, da ne namjerava igrati za portugalsku U21 reprezentaciju.”

“Odluka igrača priopćena je nakon što je objavljena lista igrača koji su dobili poziv za pripremne utakmice s Češkom i Japanom.”

Carvalho je prije igrao za portugalsku U21 reprezentaciju, odigrao je četiri utakmice i postigao dva gola.

Ali također je predstavljao Englesku na razini U16, U17 i U18. Još uvijek ima pravo igrati za seniorsku momčad Garetha Southgatea, budući da mladi igrači koji igraju za nacije u mlađim kategorijama nisu ograničeni dok ih ne počnu predstavljati na seniorskoj razini.

Carvalho je rođen u Portugalu, prije nego što se s obitelji preselio u Englesku 2013. godine. Potpisao ga je Fulham 2015. godine.

U ožujku je Southgate rekao da u tom trenutku ne može biti pozvan od Engleske U21 zbog ‘problema s putovnicom’, posebno u vezi s testom za putovnicu koji bi morao proći da bi dobio englesko državljanstvo.

Selektor Engleske je rekao: “Fabio Carvalho nam se sviđa kao igrač. Voljeli bi ga u svojoj U21 momčadi, ali on nema englesku putovnicu.”

“Mogao je igrati u mlađim uzrastima bez putovnice, ali mora proći testove da bi dobio putovnicu, tako da ga nismo mogli izabrati za U21 momčad. Voljeli bi da smo to mogli učiniti.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!