NaslovnicaVijestiZvijezda Liverpoola želi napustiti klub zbog nevjerovatnog razloga

Zvijezda Liverpoola želi napustiti klub zbog nevjerovatnog razloga

Napadač Liverpoola Daniel Sturridge prema pisanju engleskih medija želi napustiti Anfield u zimskom prelaznom roku, a razlog je taj što se boji da će ga mala minutaža koštati mjesta na Svjetskom prvenstvu u reprezentaciji Engleske.

Sturridge napušta Liverpool

Sturridge, koji je ove sezone započeo samo četiri utakmice od prve minute (od mogućih 19), nije bio pozvan u reprezentaciju za prijateljske utakmice ranije ovog mjeseca, a izbornik Gareth Southgate je prednost dao mlađim igračima kao što su Tammy Abraham i Dominic Solanke.

Sturridge napušta Liverpool?

Kako piše Daily Mirror, 28-godišnjak želi što prije napustiti klub i vratiti karijeru na pravi put u nekom drugom klubu, gdje će imati veću minutažu te dobiti poziv na odlazak u Rusiju sljedećeg ljeta.

Priliku u prvih 11 u Liverpoolu teško da će dobiti u skorije vrijeme, jer Jurgen Klopp prednost daje Robertu Firminu, Sadiju Maneu, Philippeu Coutinhu, te Mohamedu Salahu, koji je najbolji strijelac kluba sa Anfielda ove sezone sa 14 postignutih golova u svim takmičenjima.

Daily Mirror također otkriva kako Sturridge planira zatražiti od čelnika kluba da ga puste za razumnu cijenu u januaru, kako bi dobio više ponuda.

On je zadnji put u dresu reprezentacije igrao prošlog mjeseca, kada je ušao sa klupe 20 minuta prije kraja kvalifikacijske utakmice protiv Litve. Ukoliko pronađe novi klub ove zime, mogao bi vratiti povjerenje Soutghatea i postati prvi izbor za prijateljske utakmice u martu protiv Nizozemske i Italije.

[su_oglas]

Sturridge je profesionalnu nogometnu karijeru započeo u Manchester Cityju 2006. godine, te se na Etihadu zadržao do 2009. godine, kada ga je kupio Chelsea za oko sedam miliona eura.

U četiri provedene sezone u Chelseaju postigao je 24 gola u ukupno 96 nastupa za klub, a jednu polusezonu je proveo i na posudbi u Bolton Wanderersu, gdje je postigao osam golova u 12 nastupa.

Na Anfield je stigao u zimskom prelaznom roku 2013. godine za 15 miliona eura, te je od tada postigao 63 gola u ukupno 131 odigranoj utakmici u crvenom dresu.

Daleko najbolji učinak je imao u sezoni 2013/14, kada je u tandemu sa Luisom Suarezom postigao 21 gol u 29 premierligaških nastupa, te bio vrlo blizu osvajanju titule prvaka Premier lige.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!