NaslovnicaVijestiZvijezda PSG-a u Manchester Unitedu za 40 miliona funti

Zvijezda PSG-a u Manchester Unitedu za 40 miliona funti

Zvijezda PSG-a u Manchester Unitedu za 40 miliona funti. Paris St-Germain želi 40 miliona funti za metu Manchester Uniteda, Edison Cavanija. Urugvajski napadač priželjkuje prelazak u Premiership – kao i njegov timski kolega Zlatan Ibrahimović.

Zvijezda PSG-a u Manchester Unitedu za 40 miliona funti

Manchester United i Chelsea smatraju da će jednog od ova dva igrača vidjeti u svojim redovima na ljeto.

Ali United neće ispuniti PSG-ovo vrednovanje ovog igrača koji je napunio 29 prošle nedelje.

Iz kluba sa Old Trafforda su bili spremni da plate Cavanija i 50 miliona funti kada je prethodni menadžer bio zadužen, David Moyes. Ali to je bilo prije dvije sezone i oni ne bi išli tako visoko sada.

Bez obzira na to, ovaj vrhunski napadač će biti meta Uniteda na ljeto i neće biti važno ko je menadžer, čelnici sa Old Trafforda će uraditi sve da ga dovedu.

Cavani je podsjetio sve navijače da je i dalje velika prijetnja protivničkim golovima u utakmici protiv Chelseaja, gdje je ušao sa klupe i postigao pogodak za pobjedu u Ligi prvaka.

To je natjeralo njegovog oca da kaže da bi on trebao otići u Real Madrid, Juventus ili United.

Cavani je kontraverzno preskočio trening kamp PSG-a u Dohi prošlog mjeseca.

[su_bet365_200_bonus_veliki]

Karijeru je započeo u mlađim kategorijama Danubija. Za prvi tim je debitovao 2006. godine gde je sa devet pogodaka doprinio je osvajanju titule urugvajske aperture te godine.

Početkom 2007. godine potpisuje za Palermo, iako su se za njega interesovali Milan i Juventus. U debitantskom meču protiv Fiorentine 11. marta 2007. godine ušao je sa klupe u drugom poluvremenu i postigao pogodak za izjednačenje. Tokom prve sezone u klubu mahom je ulazio sa klupe umjesto Amaurija ili Fabricija Mikolija.

Odlaskom Amaurija u Juventus, u tandemu sa Mikolijem postao je standardan u napadu Palerma. U sezoni 2008/09 on i Mikoli su bili najbolji strijelci sa 14 pogodaka.

Sa mladom urugvajskom reprezentacijom je 2007. godine osvojio treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Paragvaju za mlađe od 20 godina, gde je bio i najbolji strijelac turnira sa sedam pogodaka.

Za seniorsku reprezentaciju debitovao je u meču protiv Kolumbije 6. februara 2008. godine, istovremeno postigavši i svoj debitantski gol.

[touchcarousel id='2']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!