NaslovnicaVijestiZvijezda Rome prioritet Real Madrida sljedećeg ljeta

Zvijezda Rome prioritet Real Madrida sljedećeg ljeta

Prema pisanjima španjolskih medija, golman Rome Alisson Becker prva je meta Real Madrida u sljedećem ljetnom prelaznom roku.

Real Madrid dovodi Alissona

Naime, ‘kraljevski’ klub je već dugo vremena u potrazi za novim golmanom, a nakon što su neuspješno pokušali dovesti zvijezdu Athletic Bilbaa Kepu Arrizabalagu u zimskom prelaznom roku, iz dana u dan se povezuju sa nekim od najboljih golmana na svijetu, uključujući i Davida De Geu, te Thibauta Courtoisa.

Međutim, kako navodi Marca, novine vrlo bliske Los Blancosima, s obzirom da su i De Gea i Courtois javno priznali kako će igrati u trenutnim klubovima i sljedeće sezone, čelnici Real Madrida su svu pažnju usmjerili ka ovosezonskoj senzaciji Alissonu, koji je pokazao da je među vodećim golmanima na svijetu u ovom trenutku.

Ono što ide u korist predsjedniku Florentinu Perezu je cijena koju ‘rimska vučica’ traži za svog dragulja, a u pitanju je cifra od oko 50 miliona eura, što je znatno manje od cifri koje bi ‘kraljevi’ morali platiti za De Geu ili Courtoisa.

Brazilski reprezentativac se već nekoliko mjeseci povezuje sa prelaskom u Premier ligu. Klub koji pokazuje interes za njega je Liverpool, a Jurgenu Kloppu navodno nedostaje samo golman kako bi postao zadovoljan defanzivnim dijelom svog tima. Ipak, ukoliko je istina da se u utrku uključio i Real Madrid, male su šanse da će njemački stručnjak uspjeti u svom naumu.

[su_no1forfootball]

25-godišnji Alisson je nastupio u svakoj ligaškoj i europskoj utakmici u dresu Rome ove sezone, te čak 17 puta sačuvao svoju mrežu netaknutom. Također je 14 puta sačuvao mrežu netaknutom u 23 nastupa za reprezentaciju Brazila, u kojoj će po svemu sudeći biti prva opcija na golmanskoj poziciji na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Rusiji, gdje su jedni od vodećih favorita za osvajanje titule.

Ipak, uprkos svim špekulacijama o njegovoj budućnosti, njegov agent Ze Maria Neis prije nekoliko dana je priznao da klub još uvijek nije dobio nikakvu ponudu za njega: “On je trenutno fokusiran samo na Seriju A i Ligu prvaka. Imamo sjajan odnos sa Romom, nikad nismo razgovarali s Liverpoolom. Alisson samo razmišlja o onome što se trenutno događa. Ne znam koliko će koštati, to zavisi od Rome i transfer tržišta.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!