NaslovnicaVijestiZVIJEZDE MANCHESTER UNITEDA ODLUČILE: Evo koga žele kao stalnog trenera!

ZVIJEZDE MANCHESTER UNITEDA ODLUČILE: Evo koga žele kao stalnog trenera!

Ako je vjerovati pisanjima engleskih medija, igrači Manchester Uniteda su navodno od uprave kluba zatražili ostanak Ole Gunnara Solskjaera na funkciji trenera i nakon završetka ove sezone.

Zvijezde Uniteda žele ostanak Solskjaera

Legendarni Norvežanin je stigao na Old Trafford kao zamjena za Josea Mourinha koji je dobio otkaz u decembru, a na klupi ‘Crvenih vragova’ bi trebao ostati do ljeta, kada će doći novi stalni trener. Iako će odluku o novom treneru čelnici Uniteda donijeti u narednih nekoliko mjeseci, kao meta broj jedan navodi se trener Tottenham Hotspura Mauricio Pochettino. Međutim, engleske novine Mirror pišu kako su svi igrači tima poručili da žele ostanak Solskjaera.

Oni su pod njegovim vodstvom ostvarili pet pobjeda u isto toliko odigranih utakmica, a mnogi će se složiti kako su zvijezde, koje u dosadašnjem dijelu sezone baš i nisu briljirale, iznenadile svojim nastupima, najviše Paul Pogba i Marcus Rashford. Pored svega toga, Solskjaera je pohvalio i napadač Romelu Lukaku, koji priznaje kako mu je on jako pomogao da unaprijedi svoje kretnje u napadu i završnicu.

Navodno, upravo belgijski reprezentativac i ostali ofanzivci najviše žele njegov ostanak na Old Traffordu i sljedeće sezone. Oni su trenutno na trening kampu u Dubaiju, a Solskjaer je i sam priznao kako bi volio ostati kao stalni trener, unatoč što je tehnički ‘pozamljen’ svom bivšem klubu od strane Moldea do ljeta. Iako je tim od njegovog dolaska slavio u svih pet odigranih utakmica, pravi test ih očekuje ovog vikenda, kada će na Wembleyu snage odmjeriti sa Tottenham Hotspurom u okviru 22. kola Premier lige.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!