Betfair back i lay oklade

Kako bi malo pojasnio Betfair back i lay oklade uzeo sam za primjer utakmicu Kupa između Barcelone i Villareala koja još nije počela, te su ovo trenutni koeficijetni koji se inače stalno mijenjaju tj. fluktuiraju. Na Betfair stranici također imate video vodič kako se kladiti, tako da je sve vrlo jednostavno i za apsolutnog početnika.

Barcelona - Villareal (Betfair)

Betfair back i lay oklade

Konkretno za ovu okladu osim osnovne ponude možete se kladiti i na razrade ove utakmice (30ak događaja). Osnovne informacije o ovoj utakmici možemo vidjeti ako bacimo pogled na sliku. Dakle do sada je na ovaj događaj uplaćeno 37.585,00 eura.

Kao što je vidljivo imamo Betfair back i lay oklade, te je to jedna od razlika exchange betting service-a i drugih kladionica.

Back predstavlja normalnu uplatu na određenu ekipu tj. okladu da će navedena ekipa pobjediti ili ukoliko odaberete back na X znači kladite se da će utakmica završiti neriješeno.

Dakle ukoliko se želimo kladiti na Barcelonu možemo postaviti koeficijent koji god želimo, te će oklada biti sklopljena ukoliko netko od korisnika ponudi po toj kvoti da Barcelona neće pobjediti (dakle Vi možete odabrati i kvotu od npr. 1,70 na Barcelonu, ili čak 3,00(ovo bi mogli očekivati da će biti sklopljeno jedino ukoliko za vrijeme trajanja utakmice Barcelona u nekom trenutku gubi).

U ovom slučaju najjednostavnije je sklopiti okladu ukoliko odaberemo Back na Barcelonu (1,55) (za sada po toj kvoti možemo uplatiti 348eura, dok će ostatak ukoliko uplačujemo veći novac biti na čekanju da neko laya Barcelonu po tom koeficijentu). Klikom miša na odabrani kvadrat upisujemo ulog koji želimo(npr. 10eura) i oklada se sklapa po navedenom koeficijentu. U ovom slučaju ako Barcelona pobjedi Vi ćete imati dobitak od 15,50eura, tj. profit od 5,50 eura umanjen za 5%(provizija) što bi iznosilo 5,23 tj. 15,23eura.

Ukoliko je oklada sklopljena znači da negdje u svijetu postoji osoba koja je ponudila koeficijent koji ste Vi prihvatili da Barcelona neće pobjediti, te će ukoliko Barcelona pobjedi Betfair novac u iznosu Vašeg profita sa računa te osobe momentalno prebaciti na Vaš račun, a ukoliko Barcelona ne pobjedi ta osoba koja u ovom slučaju predstavlja kladionicu na račun će dobiti sredstva koja ste Vi uplatili na Barcelonu (u ovom slučaju 10eura).

Ako želite glumiti kladionicu tj. kladiti se da neka ekipa neće pobjediti odabirete Lay na određenu ekipu. Npr. ukoliko mislite da Barcelona neće pobjediti možete ponuditi Lay na Barcelonu po npr. 1,56. Također unositi i iznos koji biste željeli dobiti npr.20eura. To je bitna razlika između backa i laya. Kod backa upisujemo ulog, dok kod laya unosimo iznos koji želimo dobiti dok nam sastrane betfair izračunava ulog. lay po 1,56 možemo pretvoriti u “normalni koeficijent” na način: 1,56/0,56 = 2,78. Dakle možemo gledati na lay po 1,56 kao da smo odigrali X2 po tečaju 2,78.

U slučaju da Barcelona pobjedi Vi gubite 20*1,56 – 20 = 11,20eura koje se prebacuju na račun osobi koja se je kladila da će Barcelona pobjediti. Ukoliko Barcelona ne pobjedi iznos koji je kod Vas netko sklopio po Vašem koeficijentu na Barcelonu pridodaje se Vašem računu. Dakle u ovom slučaju ukoliko Barcelona ne pobjedi Vi biste dobili 20eura koje je neka osoba uplatila na Barcelonu.

Betfair back i lay oklade su vam sad puno jasnije a više o Betfairu saznajte ovdje