Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Nedjelja, 25.09.2011. (Listić dana)

Goksim

Recommended Posts

Evo i moje prve analize ove sezone  ;)

Da budem iskren, nisam ovaj par niti planirao igrati, a nisam niti u snovima mislio da će to ove sezone biti i prva analiza, ali sa obzirom da se radi o velikoj grešci kladionice, dileme nije bilo...

Više na http://svijetkladjenja.com/2011/09/22/formula1-singapur-bruno-sena-valuebet-25092011/

U planu je više raznih utrka za F1, međutim, treba još pogledati treninge, a eventualno i kvalifikacije. Ipak, jedna oklada posebno bode u oči...

Nisam ljubitelj klađenja na to da će neki vozač završiti utrku u F1, dapaće, puno mi je draže u određenim situacijama igrati obratno, međutim slijedom logike, teorije vjerojatnosti i zdravog razuma, bilo bi steta ne odigrati sljedeće...

Bruno Senna, brazilac, koji vozi za Renault, u sezonu je ušao kao rezervni vozač već navedene ekipe. Nakon što je Renault uspio sudski riješiti spor sa Nickom Heidfeldom, koji više ne vozi za Renalut (iako će biti placen kao da je uredno odradio cijelu sezonu), na njegovo mjesto je došao Bruno Senna.

Do sada je odvozio dvije utrke, i obje uspješno završio. U Belgiji je bio 13. te nije uzeo bodove, iako je završio utrku, međutim napravio je veliku senzaciju u kvalifikacijma budući da je startao sa 7. mjesta.

Posljednju utrku u Monzi odvozio je izuzetno dobro. U kvalifikacijama je bio deseti, dok je utrku završio na devetom mjestu, te je uzeo prva dva boda u svojoj karijeri.

E sada malo o koeficijentima...

Sve online kladionice daju oko 1,35-1,45 da će se Bruno Senna svrstati u konačni poredak, tj. da će završiti utrku.

Evo samo kao primjer ponuda iz bet365 kladionice:

bet365brunosena.gif

Ipak, bwin kladionica je napravila jednu veliku grešku, te se ovdje radi o velikom valuebetu. Bwin daje čak 2,10 da će Bruno Senna završiti utrku! Zanimljivo je da ovaj par u ponudi imaju dva puta, te su u jednom paru ponudili ispravne koeficijente, do je drugi par u ponudi identičan prvome, međutim sa drastično drugačijim koeficijentima.

brunosenabwin.jpg

Za koef. 1,40 ovaj par nebi uopće niti pomišljao igrati budući da nema neke premije u koeficijentu. Međutim za koef. 2,10 ovo ću odigrati sa poprilično visokim ulogom budući da je jasno da se radi o grešci kladionice. Naravno da postoji mogucnost da Bruno Senna ne završi utrku, međutim koeficijent, tj. vjerojatnoća je u ovom slučaju na našoj strani. Ako se dogodi navedeno i Senna ne završi utrku to bi bio mali peh, ali mi niti u jendom trenutku nebi bilo žao što sam odigrao navedeni par po datom koeificjentu.

Očekuje se da utrku neće završiti oko 6 vozača, od toga je Renault među boljim i pouzdanijim ekipama, a i Senna je zadnje dvije utrke pokazao da je u zavidnoj formi.

Više na http://svijetkladjenja.com/2011/09/22/formula1-singapur-bruno-sena-valuebet-25092011/

Evo i njegove izjave:

“Singapur će biti pravi test za našu momčad, a za mene također, budući da je to nešto potpuno novo za mene. Iako će mi biti teško izvući maksimum iz automobila, nadam se da ću moći doći do bodova. Vikendu ću pristupiti kao i u Monzi – obavljenjem što većeg broja krugova kroz treninge. Fizički gledano, ova utrka je vrlo zahtjevna zbog visokog postotka vlažnosti zraka. No, najvažnije, potrebno je naviknuti se na vožnju po noćnim uvjetima. Kao što je bio slučaj s Malezijom, trebate doći nešto ranije kako biste se aklimatizirali. Veselim se zabavnom vikendu koji je ispred mene.”  (http://www.gp1.hr/izjave-iz-renaulta-uoci-vn-singapura/)

Postoji mogucnost da ovaj par bude storniran, ponajviše iz razloga što vjerujem da će ga, nakon napisane analize, dosta ljudi odigrati. Molio bi sve koji igraju, da smanje uloge prilikom uplate, te da rađe uplate više listića sa navedenim parom kako nebi došlo do spomenutog, jer naredni put slične valuebetove mogu zadržati za sebe, ukoliko vidim da nakon pisanja analize na forumu par bude blokiran, te storniran.

Navedeni par nije moguće igrati u singleu, već je neophodno da budu bar dva para (ili ako želite i više) na listiću. Dakle, možete odigrati da Bruno Senna završava utrku za koef. 2,10 i odaberite još, mislim da je najpametnije, samo jedan par. (Možete odigrati i više listića na kojima će biti da Bruno Senna završava utrku, a kao drugi par odigrajte različite parove, na više listića)

Bwin daje bonus 100% na prvu uplatu do 30€, te je ovo odlična prilika za one koji još nemaju račun kod bwina, da ga i otvore. Registrirajte se, uplatite 30€, a na računu ćete imati 60€. Uplatite tih 60€ na double na kojem će biti da Bruno Senna završava utrku (2,10) i odigrajte npr. još jedan par sa koef. npr. 1,45. Ukupni tečaj biti će 3,05! Dakle, na uloženih 30€, imati ćete priliku dobiti čak 183€!

Odlgrajte apsolutno istu okladu u nekoj drugoj kladionici i na 30€ dobiti ćete 61€. Mislim da je jasno da se ovdje radi stvarno o dobroj prilici za iskoristiti bonus, te ga uplatiti na navedenu grešku.

Više o bwin kladionici saznajte na http://svijetkladjenja.com/osnove-online-kladenja/bwin/

200903231751.png

Molio bi sve članove da nas preporuce prijateljima koji vole sport i klađenje...

Najefikasniji način bio bi sugeriranje stranice SvijetKladjenja na facebooku tj. slanjem pozivnica prijateljima, ali prijatelje možete pozvati i šaljuci im email ( http://svijetkladjenja.com/forum/invite/ ) ili na neki drugi nacin...

Jednostavno posjetite http://www.facebook.com/home.php?#!/pages/Svijet-Kladjenja/47794713000 i sa lijeve strane odaberite "Predloži prijateljima", te odaberite kojim prijateljima želite preporučiti portal i forum SvijetKladjenja!

FB.init("c71882aad7ed192838d1cb28aa2c3678");Svijet Kladjenja 

Sviđa Vam se forum ili analiza? Podijelite je sa prijateljima jednim klikom...

podijelite.jpg

Koliko vidim, toga vise nema u ponudi na bwinu.

Da, čini se da su u međuvremenu blokirali par, ali ono što me veseli jest da za sada nisu i stornirali par onima koji su uplatili ovu veliku grešku bookmakera...

Btw. ima jedna kladionica koja prepisuje koeficijente za F1 od bwina, i naravno da su prepisali ovu grešku i uvrstili je u svoju ponudu, pa tako daju 1,90 da će Senna završiti utrku. Radi se o SuperSportu...  ;)

Sve druge kladionice i dalje imaju koef. oko 1,40 na identični bet...

...

Navedeni par nije moguće igrati u singleu, već je neophodno da budu bar dva para (ili ako želite i više) na listiću. Dakle, možete odigrati da Bruno Senna završava utrku za koef. 2,10 i odaberite još, mislim da je najpametnije, samo jedan par. (Možete odigrati i više listića na kojima će biti da Bruno Senna završava utrku, a kao drugi par odigrajte različite parove, na više listića)

Bwin daje bonus 100% na prvu uplatu do 30€, te je ovo odlična prilika za one koji još nemaju račun kod bwina, da ga i otvore. Registrirajte se, uplatite 30€, a na računu ćete imati 60€. Uplatite tih 60€ na double na kojem će biti da Bruno Senna završava utrku (2,10) i odigrajte npr. još jedan par sa koef. npr. 1,45. Ukupni tečaj biti će 3,05! Dakle, na uloženih 30€, imati ćete priliku dobiti čak 183€!

Odlgrajte apsolutno istu okladu u nekoj drugoj kladionici i na 30€ dobiti ćete 61€. Mislim da je jasno da se ovdje radi stvarno o dobroj prilici za iskoristiti bonus, te ga uplatiti na navedenu grešku.

Više o bwin kladionici saznajte na http://svijetkladjenja.com/osnove-online-kladenja/bwin/

200903231751.png

Preko cega se treba uplatiti, da bi se dobio taj bonus? ja sam uplatio preko moneybookersa, i nisam nista dobio.

Preko cega se treba uplatiti, da bi se dobio taj bonus? ja sam uplatio preko moneybookersa, i nisam nista dobio.

Znam da su prije par mjesesi ljudi otvorili račun i napravili prvu uplatu preko moeneybookersa, te su normalno dobili bonus, tako da stvarno ne znam razlog zašto nisi dobio bonus? Dali si se registrirao preko linka na kojem je pisalo 30€ bonus, kao na slici dolje?

bwinbonus.jpg

Znam da su prije par mjesesi ljudi otvorili račun i napravili prvu uplatu preko moeneybookersa, te su normalno dobili bonus, tako da stvarno ne znam razlog zašto nisi dobio bonus? Dali si se registrirao preko linka na kojem je pisalo 30€ bonus, kao na slici dolje?

...

E neznam sada, mislim da nisam preko toga, a u kojem roku bi trebao dobiti taj bonus?

E neznam sada, mislim da nisam preko toga, a u kojem roku bi trebao dobiti taj bonus?

Pa preko kojeg linka si se registrirao?

Ili od prije imaš račun pa si sada uplatio po prvi put?

Bonus se obcno odmah pridoda, cim se uplati, iako pise da moze biti dodan u roku 24 sata.

Otisao sam na bwin.com i registrirao sam se, sada sam im poslao poruku da vidim hocu li dobiti bonus.

Pa preko kojeg linka si se registrirao?

Ili od prije imaš račun pa si sada uplatio po prvi put?

Bonus se obcno odmah pridoda, cim se uplati, iako pise da moze biti dodan u roku 24 sata.

Otisao sam na bwin.com i registrirao sam se, sada sam im poslao poruku da vidim hocu li dobiti bonus.

Na forumu lijepo piše da se bonus dobiva isključivo ukoliko se registrira preko bannera na kojima je naveden bonus. Svi linkovi i banneri na portalu i forumu SvijetKladjenja omogucuju dobivanje bonusa.

Koliko vidim, toga vise nema u ponudi na bwinu.

Da, čini se da su u međuvremenu blokirali par, ali ono što me veseli jest da za sada nisu i stornirali par onima koji su uplatili ovu veliku grešku bookmakera...

Btw. ima jedna kladionica koja prepisuje koeficijente za F1 od bwina, i naravno da su prepisali ovu grešku i uvrstili je u svoju ponudu, pa tako daju 1,90 da će Senna završiti utrku. Radi se o SuperSportu...  ;)

Sve druge kladionice i dalje imaju koef. oko 1,40 na identični bet...

Smanjeno na 1,70...

Werder nije izgubio posljednja četiri domaća ogleda protiv Herthe, a i ovom prilikom ima status favorita. Momčad iz Berlina u Dortmundu je prije dva tjedna pokazala da može biti iznimno neugodna iz kontranapada ako suparnik ne iskoristi svoje prilike, pa društvo iz Bremena mora biti na oprezu. U velikoj većini slučajeva u ogledima ova dva suparnika padala su tri ili više pogotka po utakmici, a i ove nedjelje mreže bi se mogle često tresti na Weseru, tim više što na vratima domaćina neće biti Tima Wiesea koji je u Nürnbergu pocrvenio.

Werd/Hert/(-1+)-Werder  Br  1,70više

Werde/Herth/dng-Hertha  1,40daje pokusati i ovo

BT/Mayer F. - Anduiar P. 1   1.75  6:3 6:1  ;D

dng Lazio     - Palermo    1D 1.20  ??? milion prilika Klosea i Cissea ,0 bodova

dng/Odense  - Modtjlland 1D 1.15  ;D

= 2,42 PSK  × 300  = 691,42

Još jučer sam "prostudiral" te parove te su mi na glavnom listiću za danasnji dan,nemam puno vremena da sve napisem pa evo ukratko.

Mayer F- Anduiar P. danasnji zicer dana makar mislim da nebude za Mayera laki mec ipak je to finale.Do sada su se sustretali 4 puta i stim da je 3:1 u korist Mayera,zadni put su se sreli 31.07.2011 također na clay podlozi te je bilo 7:6  6:1 za Mayera.Mayer je za dvadestak mjesta bolje rangiran (24) u boljoj formi je ,bolji omjer dobiveno izguljeno na toj podlozi ima 22/8 naprama  23/17.Po mojem cista jedinica.

Za druga 2 para koja samo trebaju postici gol odabral sam Lazio i Odnese za koje predpostavljam ne samo da ce postici gol nego i pobjedit na svojem domacem terenu.  

Parove sam detaljno jos jucer proanaliziral,nemam vremena da vise napisem i obrazlozim (mada mi to bas nejde) ,nadam se da su vam moji parovi od pomoci i da će proci sve. LP

Evo i moje prve analize ove sezone  ;)

Da budem iskren, nisam ovaj par niti planirao igrati, a nisam niti u snovima mislio da će to ove sezone biti i prva analiza, ali sa obzirom da se radi o velikoj grešci kladionice, dileme nije bilo...

U planu je više raznih utrka za F1, međutim, treba još pogledati treninge, a eventualno i kvalifikacije. Ipak, jedna oklada posebno bode u oči...

Nisam ljubitelj klađenja na to da će neki vozač završiti utrku u F1, dapaće, puno mi je draže u određenim situacijama igrati obratno, međutim slijedom logike, teorije vjerojatnosti i zdravog razuma, bilo bi steta ne odigrati sljedeće...

Bruno Senna, brazilac, koji vozi za Renault, u sezonu je ušao kao rezervni vozač već navedene ekipe. Nakon što je Renault uspio sudski riješiti spor sa Nickom Heidfeldom, koji više ne vozi za Renalut (iako će biti placen kao da je uredno odradio cijelu sezonu), na njegovo mjesto je došao Bruno Senna.

Do sada je odvozio dvije utrke, i obje uspješno završio. U Belgiji je bio 13. te nije uzeo bodove, iako je završio utrku, međutim napravio je veliku senzaciju u kvalifikacijma budući da je startao sa 7. mjesta.

Posljednju utrku u Monzi odvozio je izuzetno dobro. U kvalifikacijama je bio deseti, dok je utrku završio na devetom mjestu, te je uzeo prva dva boda u svojoj karijeri.

<iframe id="itsfogo101345" name="itsfogo101345" src="http://adserver.itsfogo.com/default.aspx?t=f&v=1&zoneid=101345" frameborder="0" scrolling="no" width="728" height="90"></iframe>

E sada malo o koeficijentima...

Sve online kladionice daju oko 1,35-1,45 da će se Bruno Senna svrstati u konačni poredak, tj. da će završiti utrku.

Evo samo kao primjer ponuda iz bet365 kladionice:

bet365brunosena.gif

Ipak, bwin kladionica je napravila jednu veliku grešku, te se ovdje radi o velikom valuebetu. Bwin daje čak 2,10 da će Bruno Senna završiti utrku! Zanimljivo je da ovaj par u ponudi imaju dva puta, te su u jednom paru ponudili ispravne koeficijente, do je drugi par u ponudi identičan prvome, međutim sa drastično drugačijim koeficijentima.

brunosenabwin.jpg

Za koef. 1,40 ovaj par nebi uopće niti pomišljao igrati budući da nema neke premije u koeficijentu. Međutim za koef. 2,10 ovo ću odigrati sa poprilično visokim ulogom budući da je jasno da se radi o grešci kladionice. Naravno da postoji mogucnost da Bruno Senna ne završi utrku, međutim koeficijent, tj. vjerojatnoća je u ovom slučaju na našoj strani. Ako se dogodi navedeno i Senna ne završi utrku to bi bio mali peh, ali mi niti u jendom trenutku nebi bilo žao što sam odigrao navedeni par po datom koeificjentu.

Očekuje se da utrku neće završiti oko 6 vozača, od toga je Renault među boljim i pouzdanijim ekipama, a i Senna je zadnje dvije utrke pokazao da je u zavidnoj formi.

Evo i njegove izjave:

“Singapur će biti pravi test za našu momčad, a za mene također, budući da je to nešto potpuno novo za mene. Iako će mi biti teško izvući maksimum iz automobila, nadam se da ću moći doći do bodova. Vikendu ću pristupiti kao i u Monzi – obavljenjem što većeg broja krugova kroz treninge. Fizički gledano, ova utrka je vrlo zahtjevna zbog visokog postotka vlažnosti zraka. No, najvažnije, potrebno je naviknuti se na vožnju po noćnim uvjetima. Kao što je bio slučaj s Malezijom, trebate doći nešto ranije kako biste se aklimatizirali. Veselim se zabavnom vikendu koji je ispred mene.”  (http://www.gp1.hr/izjave-iz-renaulta-uoci-vn-singapura/)

Postoji mogucnost da ovaj par bude storniran, ponajviše iz razloga što vjerujem da će ga, nakon napisane analize, dosta ljudi odigrati. Molio bi sve koji igraju, da smanje uloge prilikom uplate, te da rađe uplate više listića sa navedenim parom kako nebi došlo do spomenutog, jer naredni put slične valuebetove mogu zadržati za sebe, ukoliko vidim da nakon pisanja analize na forumu par bude blokiran, te storniran.

200903231751.png

Molio bi sve članove da nas preporuce prijateljima koji vole sport i klađenje...

Najefikasniji način bio bi sugeriranje stranice SvijetKladjenja na facebooku tj. slanjem pozivnica prijateljima, ali prijatelje možete pozvati i šaljuci im email ( http://svijetkladjenja.com/forum/invite/ ) ili na neki drugi nacin...

Jednostavno posjetite http://www.facebook.com/home.php?#!/pages/Svijet-Kladjenja/47794713000 i sa lijeve strane odaberite "Predloži prijateljima", te odaberite kojim prijateljima želite preporučiti portal i forum SvijetKladjenja!

<div class="textwidget"><script type="text/javascript" src="http://static.ak.connect.facebook.com/js/api_lib/v0.4/FeatureLoader.js.php/hr_HR"></script><script type="text/javascript">FB.init("c71882aad7ed192838d1cb28aa2c3678");</script><fb:fan profile_id="47794713000" stream="" connections="10" width="300"></fb:fan><div style="font-size:8px; padding-left:10px"><a href="http://www.facebook.com/pages/Svijet-Kladjenja/47794713000">Svijet Kladjenja</a> </div></div>

Sviđa Vam se forum ili analiza? Podijelite je sa prijateljima jednim klikom...

podijelite.jpg

Svaka cast goksime. Samo tako nastavi! :)

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
    • Napoli vs Genoa, Serie A, najava meca za one kolege sa Foruma koji imaju na "cekanju" samo ovaj mec Kada bi se igralo na papiru, a ne na terenu, nista jednostavnije nego najaviti ovu utakmicu. Jedinica kao kuca i tacka. Ostalo je jos samo tri kola do kraja prvenstva, Napoli ima tri boda prednosti u odnosu na Inter, juznjaci imaju odlican raspored gde im  veceras dolazi Genoa, pa idu Parmi, pa im u poslednjem kolu dolazi krs Cagliari. Kvota na Napoli kao pobednika Serie A je 1,14, danasnja kvota na jedinicu je 1,30, Napoli kod kuce u ovoj sezoni ima samo dva poraza (Atalanta i Lazio), a pobedjuju cak i u gostima u ovoj zavrsnici sezone, dobili su i "male" utakmice Monzu i Lecce. Cetiri uzastopne utakmice vec ne primaju golove na svojim utakmicama, a ako i danas ne prime gol, to ce im biti rekord u istoriji kluba da pet puta uzastopno nisu primili gol a ako danas ne prime gol to ce im biti vec devetnaesti put u sezoni. Ako gledamo Napoli ove sezone, iako su juznjaci, izgledaju kao da dolaze iz Skandinavije, jer u toku sezone uopste nisu pokazivali znake slabosti, krize ili propadanja, a neverovatno zvuci i njihov skor sa "malim" ekipama gde imaju skor  od 14 pobeda, dva neresena ishoda i samo jedan poraz (Como). Poslednjih devet utakmica kod kuce nisu izgubili, i evo za manje od dva minuta, analiza je gotova. Kada bi se igralo na papiru, a ne na terenu, za kraj ove analize bi samo trebalo da se dogovorimo, koje termine cemo koristiti. Da li ce to biti "... moraju da pobede ako misle da osvoje titulu ..." ".. kada ce, ako ne sada..." "... nece valjda bas sada da kiksaju ..." i ostale lovacke i yebacke price, ili cemo samo koristiti jednostavnu rec moraju od koje ne postoji besmislenija rec. Ali, ja cu ipak da napisem jos nesto, za kolege sa Foruma koji cekaju samo ovu jedinicu na tiketu. Odmah da kazem da sam ja uplacivao ovu jedinicu jos tokom cele prosle sedmice, da sam je vezivao cak i sa trkama konja, da cekam pravi vagon tiketa gde imam "na cekanju" ovu jedinicu, ali i da sam igrao jos sto ostalih igara vezano iz ove utakmice. Bicu opsiran, a zapravo zelim samo da podvucem na koga se veceras kladimo, na kakve ljude, pa kome od kolega sa Foruma idem na qurac, slobodno moze da preskoci ovaj deo, posto je prava analiza samo ovo gore napisano. Italijanska skola Samo je u Italiji moguce da italijanski kandidati za ispadanje, Empoli, Lecce i Venezija imaju sesnaest bodova vise od engleske najgore ekipe Southamptona, a da pri tome sve tri italijanske ekipe imaju losiji roster od Southamptona. Samo je u Italiji moguce da Inter izbaci Bayern i Barcellonu iz Lige Prvaka, a da ne bude prvak Serie A. Samo je u Italiji moguce da Napoli sa Raspadorijem, Lobotkom, Anguissom i Rahmanijem bude prvak ispred onakvog Intera.  Samo je u Italiji moguce da je u susretima sa Arsenalom, gradjanima, Bayernom i Barcellonom, Inter izgubio samo jednom, a da Napoli osvaja titulu pobedjujuci Lecce i Monzu. Hteo sam da kazem da to sto danas Napoli igra za titulu sa onakvom ekipom, je moguce samo u Italiji gde suvi kvalitet rostera nista ne znaci, ako postoji sistem, a u tom sistemu je ili doktor Conte ili je sistem napravio sportski direktor Intera Napoli, klub Recite vi meni, koji to klub na svetu bi pre pocetka sezone doveo Contea, a prodao Osimhena pre pocetka sezone, i Kvaratskhelia na polovini sezone? Do pre desetak-petnaest godina, Napoli je bio klub u rangu danasnjeg Empolija, obican seoski klub u rusevinama. To sto je pre 33 godine bio prvak sa Maradonom, to mozete da okacite macku o rep. Tadasnji Napoli je bio smejanje u lice organizovane mafije sa juga Italije celom ostatku zemlje. Dolazak Maradone i titula prvaka je direktno finansirana od strane mafije i to u zlatnom periodu italijanske mafije koja je tada imala svoju drzavu. Ovde cu i da ubacim jos jednom istorijsku recenicu nekadasnjeg premijera Srbije, doktora filosofije sa najprestiznijeg nemackog univerziteta, koji je u Srbiji imao podrsku 2% gradjana i koji je ubijen u sred bela dana u centru Beograda, a koji je rekao da mafiju imaju sve drzave na svetu, ali da samo u Srbiji mafija ima svoju drzavu, a ja bih dopunio pokojnog premijera i da, osim u Srbiji, mafija ima svoju drzavu i u Italiji. Da kazem i da Maradona nakon odlaska iz Italije, preko 25 godina nikada nije mogao vise da udje/vrati se u zemlju, jer se teretio zbog utaje poreza i finansijskih malverzacija, jer je prakticno bio placan na ruke, bez bilo kakve kontrole tokova novca. Trideset godina nakon te istorijske titule, Napoli je bio obicna rusevina od kluba, koji se selio iz druge u prvu ligu i nazad, da bi tek nakon dolaska sadasnjeg vlasnika kluba, postao ono sto je danas, a to je da ako Napoli osvoji titulu, to ce im biti druga titula u poslednje tri godine. Napolitanci kao ljudi Da biste razumeli napolitance, morate prvo da pogledate americko filmsko remek-delo, Titanic, film koji je dobio neverovatnih 11 Oskara, a u kome postoji istorijska filmska scena koja opisuje kako su rasporedjeni putnici u tom istorijskom brodu. Na gornjem, najlepsem delu broda, bila je bogata gospoda u skupim odelima i sa lepim manirima, i sa poslugom koja im je servirala najbolja jela i najbolja vina. A dole u palubi tog istorijskog broda je bila sirotinja, pravi varvari, koji su pevali, igrali, slusali muziku i pili jeftino vino direktno iz boce. Ovi prvi su bili cisti, tihi, ljubazni, obrazovani i bogati, a ovi drugi prljavi, bucni, primitivni i losi. E bas tako danas prosecan italijan sa severa smatra napolitance, kao gradjane drugog reda, prljave, nekulturne, bahate, neobrazovane ... jednom recju varvari ili seljaci. Ali, ako se neko od kolega sa Foruma ne oseca gospodinom, vec seljakom, ili obicnim covekom, ili ako neko sa Foruma voli obicne, otvorene, i jednostavne ljude, onda ce vam se napolitanci, a pogotovo Napulj veeeeeeoma svideti. Napulj kao grad Ko se od kolega sa Foruma ne oseca gospodinom, jednostavno mora kad-tad da poseti Napulj, jedan od najlepsih gradova u Evropi (za one koji to vole). Napulj je predivan grad, sa cudesnom istorijom, ali samo ako niste gospodin. Pravi mediteranski zivopisni grad, koji vam odmah ulazi u srce, zapravo cudesan grad. Evo i nekoliko slika tog prelepog grada. Ali, ako ste gospodin, imacete utisak da ste u svinjcu, a da je oko vas samo stoka, a ne ljudi. Sa jedne strane imate otvorene, srdacne, gostoljubive, jednostavne i srecne ljude, ako to volite, a sa druge strane imate prave cigane, ako ste gospodin u dushi. U Napulju zakon uopste ne postoji, jedini zakon koji postoji jeste da bolje prodje onaj ko se bolje snadje. Napulj je jedini grad u Evropi gde se, na primer, smece ne baca u korpe ili kontejnere, vec ga bacite direktno sa terase na ulicu ili ga ostavite tamo gde vam je najzgodnije. Napulj je jedini grad na svetu gde lokalne vlasti ne mogu da izadju na kraj sa svojim gradjanima, ne mogu da ih nateraju cak ni da ne suse svoj ves u samom centru grada, a sto je strogo zabranjeno, pa glavna ulica Napulja izgleda ovako. Ako ste napolitanac, za vas je Napulj najlepsi grad na svetu, a ako ste turista, onda vam treba deset telohranitelja da obidjete grad, jer barem polovina tih seljaka dan provodi samo u razmisljanju kako da nekoga zayebe. Ovde cu da navedem samo dva primera. U Napulju je moguce da vas zaustave dva policajca sa uniformama, sluzbenim automobilom, znackama i radio vezom "sa centralom", i da vam naplate kaznu, a da to zapravo uopste nije policija, vec prevaranti, ali koji tako izgledaju da ni ministar policije Italije ne bi bio siguran da li su pravi ili nisu. Drugi primer kakva su napolitanci stoka se dogodio kapitenu Napolija i reprezentativcu Italije, kada ga je u sred grada zaustavila grupa bandita, inace navijaca Napolija. Lorenzo Insigne je pre nekoliko godina bio u kolima sa zenom i prijateljima, kada su ga banditi zaustavili i naterali da izadje iz kola, stavili ispred njega komad papira, naterali ga da se izuje, i uzeli mu sav nakit koji je imao kod sebe, sve kartice, svu gotovinu, telefone od svih iz kola, a uzeli su mu cak i patike. A onaj papir koji su stavili ispred njega je sluzio da se ne prehladi, onako izuven. Nakon pljacke u sred bela dana, na sred puta, u sred Napulja, banditi su mirno otisli i rekli svom kapitenu, "Forza Napoli". Ja mislim da vece ponizenje u Napulju ne moze da se dozivi. Antonio Conte i Napoli Doktor Conte je na pocetku sezone rekao da zna gde dolazi i da bi svakom italijanu trebala da bude cast da vodi Napoli. Inace, gore sam zaboravio da kazem, da prosecan italijan svakako voli Napulj, kao specifican deo Italije, ali ga ne voli toliko da bi mu nekada u zivotu palo na pamet da se tamo preseli, vec samo da dodje na jedno prepodne, i da se uvece vrati svojoj kuci. Antonio Conte jeste trenercina, ali je glup kao qurac, jer mu je trebalo osam meseci da shvati ono sto svaki normalan covek zna o ciganima ili seljacima. Poslusajte sta sada ima da kaze doktor Conte nakon samo osam meseci kojih je proveo na primitivnom jugu: "... za ovih osam meseci sam naucio da se ovde (na jugu, ovo sam ja napisao, ovo nije on rekao direktno) nista ne moze napraviti i da je zivot ovde (na jugu) obicno gubljenje vremena ..." Antonio Conte je zapravo nakon osam meseci koliko mu je trebalo da razume, zapravo hteo da kaze da je sadasnji vlasnik Napolija promenio vec trinaest trenera, i da sa nikim od njih vise ne govori, ukljucujuci i Ancelottija. Hteo je da kaze ono sto ja znam jos ohoo-hooo da Spaletti, trener koji je Napoliju doneo titulu posle 33 godine cekanja, nije hteo da ostane u Napulju vise od godinu i po. Napulj je, zapravo poput svakog juga, jedno veliko zlo, otrovna sredina sa otrovnim ljudima, slika i prilika onih najjeftinijih mesta u Titaniku. Titula Ako Napoli uzme titulu to ce biti zato sto se Inter istrosio sa Arsenalom, gradjanima, Bayernom i Barcellonom, dok je Napoli za to vreme pobedjivao Monzu i Lecce. Ja sam nakon dvomeca Intera sa Barcellonom bio umoran kao da sam ceo dan orao, a za to vreme Napoli je dobio Lecce sa jednim sutem u okvir gola. Napoliju se crta titula, jer su imali doktora na klupi, sistem koji su igraci prihvatili, malo utakmica u sezoni, i zato sto su igraci prihvatili trenerovo znanje i energiju. Sve ostalo je jasno, u smislu ko ima bolju ekipu Napoli ili Inter. Sta ja mislim o danasnjoj utakmici? Ono sto je doktoru Conteu trebalo osam meseci da razume, ja znam oduvek. Sto se tice karijere Contea, dolaskom na jug Italije samo je dobio, dakle tu je "u plusu", ali sto se tice zivota, tu ima jednu rupetinu u svom zivotu od osam meseci. Ja se samo nadam da Conte ima barem malo mozga i  moze da proceni da treba da ode istoga dana kada osvoji titulu sa tim varvarima. Ja mu zelim da razume da sa ovim Napolijem sa Raspadorijem i Lobotkom nema sta da trazi u Ligi Prvaka sledece sezone, i da ako bude u grupi igrao sa Crvenom Zvezdom svakako moze proci grupu, ali ako u grupi bude bio sa Liverpoolom, proci ce kao Dinamo protiv Bayerna, primice dvanaest golova. Ako na tiketu cekate samo jedinicu na ovom mecu, onda sam ovaj post napisao samo za vas. Nista ne verujte napolitancima. Ako se osecate kao gospodin, onda nikada u svom zivotu nemojte ni da pomislite da posetite taj prelepi grad. Ako se osecate kao obican covek, i volite obicne i jednostavne ljude, vas zivot ce biti jedno veliko nista ako ne posetite Napulj. Ako na tiketu cekate samo jedinicu na ovom mecu, onda preporucujem sve odbrane jedinice, da li kroz X pre meca, da li kroz live, da li kroz CashOut, da li eventualno da se pomolite Bogu i da cekate da varvari povedu ... ali samo se branite u svakom slucaju, nista ne verujte tim primitivnim juznjacima. ja sam ovu jedinicu igrao jos pre deset dana, i uopste nisam stedeo, ali sam se toliko branio, da vise ne znam da li bi mi vise odgovaralo da Napoli pobedi, ili odigra nereseno, a moze cak i da izgubi, cak sam i to odigrao, za svaki slucaj.    
    • Liverpool - Arsenal manje od 3,5 kartona kv. 1,83. bet365 Imenovani sudac za utakmicu je Anthony Taylor, koji je ove sezone sudio 29 utakmica Premier lige. Poznat po svojoj blagosti, Taylor je pokazao manje od četiri žuta kartona u 17 od posljednjih 24 utakmica. U prosjeku dodjeljuje tri opomene po utakmici. Obje momčadi ulaze u utakmicu s trendom dobivanja malo žutih kartona. Liverpool nije dobio više od dvije opomene u 14 uzastopnih utakmica. Arsenal je, s druge strane, ograničen na samo jedan žuti karton u 10 od posljednjih 11 utakmica Premier lige. S obzirom na statistiku suca, oklada na ukupan broj žutih kartona ispod 3,5 čini se razumnom.  
    • Natjecanje pratimo i svi mi koji davno izgubili sve šanse. Dugo nije bilo ovako neizvjesno. Da City neće dati gol zadnjem trebala bi biti kvota 50.  Često se padne kad se napiše:Ako padnem i treba da padnem... Meni je jedanput ekipa u 60.minuti imala 4 gola prednosti i pao sam,s tim da 2 gola primili u sučevom. Mesrine,nije neka utjeha,ali da ti prošlo jučer,možda bi na kraju opet bio bod iza drugog mjesta pa takodjer onaj truli osjećaj.  
  • Teme

• Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use