Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Ponedjeljak 13.10.2025. (Dnevna tema)

IzudinB

Recommended Posts

Svjetsko prvenstvo -  Kvalifikacije

Screenshot_36.jpg

SVJETSKO PRVENSTVO - DIREKTNI LINK NA PONUDU!

(Koeficijenti 12.10. u 23:04 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Sa ciljem pravovremenog obaviještavanja članova SvijetKladjenja foruma o velikim greškama kladionicama ili odličnim informacijama za klađenje uz Viber kanal dodali smo i  Telegram, Whatsapp i Signal kanal.

Pozivam sve članove da prate SvijetKladjenja na sljedećim kanalima kako ne bi propustili reagirati kada se pojavi odlična informacija

Facebook stranica Whatsapp.png viber.jpg Telegram-logo.png

Evo, netko mora i prvi napisati nešto danas. Neću davati prijedloge za igru nego malo komentirati jučerašnju raspravu oko Leonardovog komentiranja utakmica i reprezentacija. Ostali su upitnici, stvorilo se loše ozračje. Nisam Leonardov odvjetnik niti sam ja Leonardov alter ego koji bi branio sebe.Istina da on ima poseban stil, ponekad i s uvredama, ali bar ja nisam to osjetio kao nešto skandalozno. Živimo u svijetu punom tzv.korektnosti. Ubili su humor i satiru,što god kažeš možeš nekoga uvrijediti. Ako netko misli,npr.da bi film Moonlight dobio Oskara da glavni glumac nije tamnije puti i ima sklonost zbog koje se u nekim državama ide u zatvor, onda su kritičari Leonarda u pravu. Bojim se da je svijet pun licemjerja i glumljenih korektnosti.

Danas se za svaku objavu može netko uvrijediti. Jedino je dopušteno pljuvati po hetero bijelcima  ,jer oni su krivi što su konzervativni.

Leonardo se ne oglašava,što god napiše sad,nekom će smetati.

Volio bih da se resetiramo i zabavljamo kladjenjem, možda malo smanjiti tenzije, jer smo dosad bili jedinstvena kladioničarska "nacija", a stvarne nacije ,vjere,sklonosti,politička uvjerenja ostavimo izvan zidina Svijeta nacija.

Sretno nam svima u 10.kolu i realnim kladionicama gdje se diže,ali i gubi novac.

Čudo u Africi. Manji su od Zagreba, a večeras igraju utakmicu za odlazak na SP

Čudo u Africi. Manji su od Zagreba, a večeras igraju utakmicu za odlazak na SP

Google Maps

OČI CIJELOG nogometnog svijeta uprte su u najzanimljiviji dio kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se iduće ljeto održati u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Meksiku. Trenutačno je plasman osigurala 21 reprezentacija, od njih ukupno 48 koliko će ih igrati Svjetsko prvenstvo.

Proširenjem Svjetskog prvenstva jako je profitirala Afrika. Umjesto pet afričkih zemalja, koliko ih je nastupalo u Kataru 2022. godine, na idućem Mundijalu nastupat će njih najmanje osam. Točno toliko imaju osiguranih mjesta, dok će jedna zemlja igrati interkonfederacijski kup koji će dati još jednog putnika na SP.

Zelenortsko otočje blizu plasmana

Zasad je pet zemalja s Crnog kontinenta osiguralo plasman. To su Tunis, Maroko, Egipat, Alžir, a dominaciju sjevernoafričkog nogometa zasad je uspjela svladati samo Gana. Do kraja trenutnog ciklusa mogli bismo saznati još nekoliko putnika na SP, a najzanimljivije od njih je Zelenortsko otočje.

Oni trenutačno drže prvo mjesto u svojoj skupini. Od 18 sati igraju protiv Esvatinija (bivšeg Svazija). Za plasman na Mundijal bit će im dovoljna ili pobjeda ili kiks Kameruna koji igra kod kuće s Angolom. Zanimljivo, na FIFA+ kanalu je omogućen stream utakmice pa svi mogu besplatno gledati Zelenortske otoke koji će pokušati ispisati povijest.

Za malu otočnu naciju to bi bio prvi plasman na Svjetsko prvenstvo. S nešto malo više od pola milijuna stanovnika, Zelenortsko otočje bi postalo druga najmanja nacija u povijesti koja je igrala na svjetskoj smotri. Taj rekord i dalje pripada Islandu koji ima nešto manje od 400 tisuća stanovnika.

Reprezentacija Zelenortskog otočja trenutačno je 70. reprezentacija svijeta po FIFA-inoj listi. Najbolji plasman u povijesti im je bilo čak 27. mjesto 2014. godine, dok su zadnjih par godina stalno između 60. i 80. mjesta. Dvaput su igrali završnicu Afričkog kupa nacija, a 2013. i 2023. su stigli do četvrtfinala tog natjecanja.

Što je Zelenortsko otočje?

Zelenortsko otočje je otočna država u sjevernom Atlantskom oceanu, oko 570 kilometara zapadno od Senegala, dio je makronezijskog pojasa i sastoji se od deset vulkanskih otoka i nekoliko manjih hridi. Površina države iznosi oko 4033 km², a najveći otok je Santiago s glavnim gradom Prajom.

Procjenjuje se da Zelenortsko otočje ima približno 527 tisuća stanovnika što je manje od Zagreba. Otoci su bili nenaseljeni do sredine petnaestog stoljeća, kada ih kolonizira Portugal, a zbog položaja postaju važna postaja na transatlantskim trgovačkim i robovlasničkim rutama.

Neovisnost od Portugala zemlja je stekla 1975., a od devedesetih je stabilna višestranačka demokracija. Po stanovništvu i po površini su 174. zemlja svijeta, ne računajući teritorije koji su pod upravom drugih zemalja.

Izvor: Index.hr

Hrvatsku ćemo gledati usred noći? Ovo su detalji revolucionarnog SP-a

SVJETSKO prvenstvo 2026. bit će turnir najvećeg opsega i najduljeg trajanja do sada. Ovo izdanje mijenja uobičajena pravila i standarde natjecanja. Prvi put nastupit će 48 reprezentacija, raspoređenih kroz tri države domaćina, Sjedinjene Američke Države, Kanadu i Meksiko, a cijeli program trajat će 39 dana. Hrvatski navijači, uz vrlo izvjestan plasman reprezentacije, mogu već sada krenuti s pripremama. U nastavku je pregled najvažnijih informacija.

Dosadašnji format s 32 sudionika odlazi u povijest nakon sedam izdanja. Tijekom ljeta 2026. gledat ćemo 48 nacionalnih sastava i potpuno preuređenu strukturu natjecanja. Ekipe će biti podijeljene u 12 skupina s po četiri momčadi.

Po završetku skupina, u kojima svatko igra najmanje tri utakmice, slijedi nova stepenica nokaut dijela, šesnaestina finala. U tu fazu idu dva prvoplasirana iz svake skupine te osam najuspješnijih trećeplasiranih. Posljedica je znatno veći broj susreta, sa 64 na 104, što donosi gotovo 40 dana neprekinutog natjecateljskog programa.

Kad i gdje se igra?

Završnica će se održati od 11. lipnja do 19. srpnja. Domaćini su 16 stadiona u 16 sjevernoameričkih gradova.

• SAD, 11 gradova: Atlanta, Boston, Dallas, Houston, Kansas City, Los Angeles, Miami, New York/New Jersey, Philadelphia, San Francisco i Seattle
  • Meksiko, tri grada: Guadalajara, Ciudad de México i Monterrey
  • Kanada, dva grada: Toronto i Vancouver

Utakmica otvaranja bit će na stadionu Azteca u Mexico Cityju 11. lipnja, a finale 19. srpnja na stadionu MetLife u New Jerseyju, koji će za potrebe turnira nositi naziv "New York/New Jersey Stadium".

7e825321-1316-481d-8e3d-658a06964b54.jpg

Stadion na kojem će se igrati finale (Foto: Profimedia)

Reprezentacije će, po uzoru na Euro u Njemačkoj, biti razmještene u tri geografske zone: istočnu, zapadnu i središnju. Predviđeni termini podsjećaju na raspored Svjetskog klupskog prvenstva, gdje su organizatori vodili računa o visokim temperaturama. To podrazumijeva i utakmice u manje popularnim satnicama. Planirani početci dvoboja u skupinama su u 18 sati, 21 sat, ponoć i 3 sata ujutro po srednjoeuropskom vremenu.

Tko se sve do sada plasirao?

Hrvatska je na milimetar da postane 22. sudionik. U nedjelju se popisu priključila Gana, a još četiri europske reprezentacije, Francuska, Švicarska, Engleska i Portugal, mogu to učiniti u ponedjeljak i utorak.

•  Azija: Australija, Iran, Japan, Jordan, Južna Koreja, Uzbekistan
  •  Afrika: Alžir, Tunis, Maroko, Egipat, Gana
  •  Sjeverna i Srednja Amerika: Kanada, Meksiko, SAD
  •  Južna Amerika: Argentina, Brazil, Kolumbija, Ekvador, Paragvaj, Urugvaj
  •  Oceanija: Novi Zeland

Europa ima 16 mjesta. Izravno napreduju pobjednici 12 kvalifikacijskih skupina. Preostala četiri mjesta popunit će se kroz doigravanje u kojem nastupaju 12 drugoplasiranih i četiri najbolje reprezentacije iz Lige nacija koje nisu izborile direktan plasman.

Kad je ždrijeb skupina i koliko će koštati?

Ždrijeb skupina održat će se u Washingtonu 5. prosinca. Tada će se doznati suparnici i raspored. Domaćini su već raspoređeni, Meksiko u skupinu A, Kanada u skupinu B, a SAD u skupinu D. Očekuju se osjetno više cijene ulaznica u odnosu na ranija prvenstva. FIFA primjenjuje model "varijabilnog određivanja cijena", pa iznos ovisi o potražnji. Prodaja ide u nekoliko krugova, većinom kroz izvlačenje.

Okvirne cijene ulaznica, izražene u eurima:

• grupna faza: od 57 do 590
  • šesnaestina finala: od 120 do 630
  • osmina finala: 135 do 665
  • četvrtfinale: od 460 do 1600
  • polufinale: od 685 do 2640
  • finale: od 1930 do 6400

Prijave za ulaznice idu preko službene stranice FIFA-e. Za premium iskustvo dostupni su hospitality paketi s boljim sjedalima te hranom i pićem. Cijena kreće od 3300 eura, a najskuplje opcije, uključujući finale, dosežu 70.000 eura.

Meksiko puno povoljniji

Iznosi ovise o odredištima i duljini boravka. Putovanja unutar SAD-a često zahtijevaju domaće letove, a smještaj u velikim gradovima je skuplji. Meksiko je u pravilu najpovoljniji, dok Kanada nudi uravnotežen odnos cijene i kvalitete.

Za ulazak u SAD Hrvatima ne treba viza do 90 dana, no potrebno je prethodno ispuniti elektroničku prijavu u sustavu ESTA. Cijene povratnih karata iz Hrvatske znatno variraju, pa je rana organizacija najisplativija. 

Ključni datumi 

• grupna faza: od 11. do 27. lipnja
  • šesnaestina finala: od 28. lipnja do 3. srpnja
  • osmina finala: od 4. do 7. srpnja
  • četvrtfinale: od 9. do 11. srpnja
  • polufinale: 14. i 15. srpnja
  • utakmica za treće mjesto: 18. srpnja
  • finale: 19. srpnja

Reprezentacije će biti smještene u baznim kampovima. Predstavljeno je više od 60 mogućih lokacija u sve tri države, a konačan izbor ovisit će o ždrijebu i gradovima domaćinima u kojima će momčadi igrati.

Trump najavio potencijalne promjene, FIFA se protivi

Američki predsjednik Donald Trump spomenuo je mogućnost premještanja utakmica iz gradova koje smatra "nesigurnima", među kojima su Seattle i San Francisco. Iz FIFA-e su, međutim, poručili suprotno. Potpredsjednik Victor Montagliani naglasio je da o domaćinstvima odlučuje isključivo FIFA te da se drže plana gradova određenih 2022. Promjene u tom smislu nisu u planu niti se očekuju.

prije 6 sati, pena29 said:

Evo, netko mora i prvi napisati nešto danas. Neću davati prijedloge za igru nego malo komentirati jučerašnju raspravu oko Leonardovog komentiranja utakmica i reprezentacija. Ostali su upitnici, stvorilo se loše ozračje. Nisam Leonardov odvjetnik niti sam ja Leonardov alter ego koji bi branio sebe.Istina da on ima poseban stil, ponekad i s uvredama, ali bar ja nisam to osjetio kao nešto skandalozno. Živimo u svijetu punom tzv.korektnosti. Ubili su humor i satiru,što god kažeš možeš nekoga uvrijediti. Ako netko misli,npr.da bi film Moonlight dobio Oskara da glavni glumac nije tamnije puti i ima sklonost zbog koje se u nekim državama ide u zatvor, onda su kritičari Leonarda u pravu. Bojim se da je svijet pun licemjerja i glumljenih korektnosti.

Danas se za svaku objavu može netko uvrijediti. Jedino je dopušteno pljuvati po hetero bijelcima  ,jer oni su krivi što su konzervativni.

Leonardo se ne oglašava,što god napiše sad,nekom će smetati.

Volio bih da se resetiramo i zabavljamo kladjenjem, možda malo smanjiti tenzije, jer smo dosad bili jedinstvena kladioničarska "nacija", a stvarne nacije ,vjere,sklonosti,politička uvjerenja ostavimo izvan zidina Svijeta nacija.

Sretno nam svima u 10.kolu i realnim kladionicama gdje se diže,ali i gubi novac.

Tek sad sam vidio post i s kolegom @pena29 se slazem.Ne treba nam lose ozracje.Svi se trudimo dati prijedloge za koje mislimo da ce proci.Nekad prodju,nekad ne.Iskreno ,da nije PS vjerojatno ne bi ni objavljivao ista jer ni sam ne zelim da mi netko j...e sve po spisku jer nesto nije proslo.Ljude s foruma privatno ne poznajem ali mi je izvrsno izmedju posla,treninga,klinaca,obveza svih mogucih tu malo svratiti,nesto procitati i izmijeniti koju misao ,nasmijati se,zezati se.Vjerujem da smo svi u istoj "prici".Bilo bi mi zao da se to nekako raspadne...eto,htio sam to podijeliti sa svima vama,kolegama i internet prijateljima iz PS.

Stvorila se jedna bas ruzna situacija.Vjerujem da nitko ne zeli da bilo tko odlazi s foruma,poglavito s osjecajem tuge i jada.Predlazem kolegama @noja57 i @LeonardoDrugi da se privatno cuju bez svih nas na forumu i da porazgovaraju.Ne mora taj razgovor biti ni lijep ni ugodan ni donijeti ikakav pomak na bolje ali vjerujem da ce obojici biti lakse i da mozda ipak izglade ovu situaciju.Sportski pozdrav svim kolegama.

Podrzavam prijedlog kolege,ako treba neka se i vlasnik foruma "umjesa"i izgladi novo nastalu situaciju.

Stvarno bi bilo bezveze da se sad raspadnemo a da ne poduzmemo odredjene korake kako bi rijesili problem.

Kolega @noja57 je siguran sam vruce glave najavio svoj odlazak,juce sam napisao da ga podrzavam i ostajem pri tome da nam ne treba bilo kakve raspirivanje nacionalne mrznje na forumu,dajte molim vas da se nesuglasice rijese,pozivam i ostale clanove foruma da se ukljuce i daju prijedloge kako da izgladimo situaciju kako bi opet sve bilo ok.

prije sat vremena, nuki01 said:

Podrzavam prijedlog kolege,ako treba neka se i vlasnik foruma "umjesa"i izgladi novo nastalu situaciju.

Stvarno bi bilo bezveze da se sad raspadnemo a da ne poduzmemo odredjene korake kako bi rijesili problem.

Kolega @noja57 je siguran sam vruce glave najavio svoj odlazak,juce sam napisao da ga podrzavam i ostajem pri tome da nam ne treba bilo kakve raspirivanje nacionalne mrznje na forumu,dajte molim vas da se nesuglasice rijese,pozivam i ostale clanove foruma da se ukljuce i daju prijedloge kako da izgladimo situaciju kako bi opet sve bilo ok.

Ne mogu vise komentirati jer je zatvorena tema ali podrzavam prijedlog koji je postavljen"protiv pravila" za kolegu @noja57.Nadam se da kolega ostaje s nama i vjerujem da ce biti sve ok na kraju.Pozdrav svim sudionicima PS.

Necu se miješati u oko posta i zasto je nastala svađa ili što već, ali se moram umiješat u ovo postavljanje za nekog drugog.

Ja se nikako ne slažem da se prizna, jer kolega je najavio odlazak iduce sezone a ne ove, tako da je očito zaboravio postaviti prijedlog.

Ja kada sam 2. kolo isto tako zaboravio i došao na forum u 15:06 nažalost tema je bila zaključana dok par puta u kolima nakon se tema nije zaključavala i možda je upravo to nekog spasilo (nisam provjeravao niti ne mislim).  Ali moje pitanje glasi: Zašto tada niste postavili prijedlog za mene?

Pa ako se taj prijedlog sada prizna onda to stvarno nije u redu.

Također da napomenem da se ne slažem s pravilom da se ne smije postaviti za nekog drugog, jer svakom se može desiti da zaboravi (iako to nije nikakvo opravdanje), ali ako smo ga već odlučili uvest onda ga idemo i poštovat. Po meni bi bilo u redu da se može postaviti par za nekog kolegu max 5 puta u sezoni ili tako nešto, ali eto odlučili ste Vi da to ne želite pa onda ajmo tako igrat ovu sezonu a iducu možemo dogovorit. Jer ja sam prvi koji mogu za sebe rec da cu sigurno još bar jednom u sezonu ponovit istu grešku i zaboravit na vrijeme postavit prijedlog

EDIT: sada vidim da je kolega napisao da odlazi sa foruma, ali uz taj netočan navod iznad, iza ostalog i dalje stojim

Kolega prgledaj malo ranije postove i teme,molim te kao i sve druge da se ocitujes i das svoje misljenje,znas i sam kad smo vodili duge i teske rasprave oko kolege koji je postavljao parove protivno svim pravilima,bla bla da ti ne pametujem,uzgred protiv koga nemam nista,daj utjeci,povedi raspravu,da se rjesi ovo pitanje,hajde,kolega i svi ukljucitr se

Sve okej, prenaglio sam s objavom onda sam vidio da se kolega pozdravio u topicu 10. kola prve lige PŠ.

Mišljenje oko navodnog vrijeđanja nemam, naravno  da ne podržavam ali opet s druge strane nismo djeca (nadam se) da se ljutimo na svaku sitnicu.

I podržavam da se ovo riješi i da ishod bude da se kolega vrati u PŠ ako je to ikako moguće.

A mišljenje oko priznavanja parova za druge sam dao ukoliko je to uopće bitno više.

Zasto sam predlozio da se @noja57 i @LeonardoDrugi privatno cuju?Ne zelim da itko ode s foruma poglavito @noja57 koji me je i privatno podrzao kad sam ulazio u 1.ligu.S Leom sam imao nesuglasice na forumu kad me prozvao da sam "nettolerantan".Poslao sam mu poruku,popricali i rijesili stvar.Covjek mi je objasnio svoje postupke i to je to.Zato i predlazem internu komunikaciju i da idemo svi skupa "na posao".Klade cekaju.

prije 11 sati, nuki01 said:

.....pozivam i ostale clanove foruma da se ukljuce i daju prijedloge kako da izgladimo situaciju kako bi opet sve bilo ok.

Vidim da se poziva i druge da se uključe pa mogu napisati par riječi iako sam novi na forumu, ali možda nekog zanima kako ovu situaciju vidim ja koji sam tu nepuna dva mjeseca i ne znam povijest vaših odnosa i što se sve tu kroz godine događalo.

Uglavnom žao mi je što iščitavam da neki aktivni članovi odlaze s foruma zbog načina na koji se kolega Leonardo obraća i što mu se to tolerira…ako sam dobro ubrao razlog.

Ja osobno nemam problem s Leonardovim stilom, štoviše moram priznati da sam se par puta iskreno nasmijao čitajući njegove opservacije, čak bih po sarkazmu i tematici koju dotiče rekao da smo generacijski bliski.

Mogu shvatiti da takav sarkazam i sveobuhvatno vrijeđanje nekome izrazito smeta i žao mi je da je tako (najradije bih se ja ispričao). Prije svega bih iskreno volio da aktivni članovi koji sudjeluju u Posljednjoj Šansi (poput noja57) budu i dalje aktivni kako bi skupa bili jači u borbi s kladionicama, ali također ne bih insistirao da Leo povuče kočnicu nego neka oplete i dalje…….ako se te dvije stvari mogu pomiriti.

Ono što mene odbija su ove insinuacije da neki ovdje imaju više nickova…to mi je grozno ako je to istina. Što to znači da neki ovdje polemiziraju sami sa sobom ili voze više nickova kroz Posljednju Šansu, a mi ostali imamo magareće uši. Takvo manipuliranje me podsjeća na one komedije kada neki lik misli da se dopisuje s nekom trebom, a s druge strane se zapravo zabavlja neki debeli dlakavi tip u razvučenoj potkošulji. Uostalom, vjerojatno se sad i za mene misli „tko je sad ovaj, sigurno je to netko iz ekipe otvorio novi nick“.

Nakon ovih par kola, imam i neke prijedloge za Posljednju Šansu, ali o tom potom……..vidim da su sad druge teme aktualne 😊

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use