Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

1. LeonardoDrugi

LeonardoDrugi

• Kolega,volim citati vase postove iako se ne slazem sa teorijama rodne ideilogije ciji je krajnji cilj legalizacija pedofilije.No dobro,ne bumo sad na te teme..Za Njemice nakon rata,procitao sam da ih je oko pola milijuna rodilo djecu zacetu silovanjem...grozota,sto reci.Kao pravnik,mislim da su kaznena djela protiv zivota i tijela najmonstruoznija.Vasim se postovima razveselim i uvijek ih procitam,osim kosarke, a sto se tice uspona "Brke"  na vlast,Njemacka je u to vrijeme bila u kompletnom rasulu kao danas i njegova Nacionalsocijalisticka njemacka radnicka stranka,lijeva stranka je bila odgovor na te probleme.Dakle,covjek je bio ljevicar ne desnicar....Moram priznati,da mi nekad malo fali polemizirati s vama...i kaj se mene tice,nikom ne bi nista zabranjivao,to je shema vas lijevih koji bilo koji narativ koji vam se ne svidja,proglasavate "govorom mrznje"...Inace,u svezi kladenja,u pravu ste kad smatrate da su repke skup gradjana i da ih ne treba gledati kroz prizmu nastupa za svoje klubove.Tu ce upravo svijest i zelja nastupa za nacionalan dres biti klucna cinjenica.Zato crni koji nisu autohtoni stanovnici domicilnih europskih drzava nemaju taj moment a moja "desna,ognjistarska Hrvatska"  ima tri medalje sa SP.
    • Holandska reprezentacija, predstavljanje Tekst cu ubaciti malo kasnije, tamo negde oko rucka
    • Nemacka reprezentacija, predstavljanje Pokusacu da budem koristan po Forum predstavljajuci neke reprezentacije po danima kojima igraju, a ne po kvalitetu. Ako bismo pricali o kvalitetu, tu bi mogli da udjemo u zamku turnirskog tipa takmicenja, zatim nepoznavanja barem dve trecine reprezentacija, kao i problemu negativnih ili pozitivnih potencijalnih iznenadjenja na turniru. A da ne govorimo o tome da se radi o samo cetiri-pet utakmica na turniru, plus daljem (mogucem) rasporedu, gde je dovoljno, na primer, da vas nakon grupe raspored baci na Spaniju, Francusku ili Brasil (na papiru) pa da vas odmah ceka bye-bye Svetskom Prvenstvu. Ako bismo trebali da predstavljamo samo najvece favorite, tu bi se verovatno svi slozili oko Francuske (individualno) i Spanije (po svemu ostalom), a verovatno bi trebalo da se medjusobno dogovorimo medju kojim ostalim reprezentacijama bi trebalo da trazimo jos nekoliko ekipa koje bi mogle daleko da doguraju. Sa druge strane, imamo barem dve trecine reprezentacija na turniru o kojima nemamo pojma, tako da je besmisleno gubiti vreme i trositi tastaturu na siri broj ucesnika. Tesko, na primer, da neko na Forumu moze prognozirati dokle moze dogurati Belgija u odnosu na toliki broj nepoznanica ili krseva od timova poput Jordana, Hajitija, Uzbekistana, Paname, Conga. Gane, Paragvaja ili Ecuadora. Sebi sam izabrao tek nekoliko reprezentacija, i to pre svega evropskih, koje bih zeleo po svaku cenu da predstavim na nasem Forumu. To ce biti pre svega filozofski ili teorijski pristup pojedinim reprezentacijama, a korist po nas Forum ne mora biti samo u tome dokle ce ove reprezentacije dogurati, vec moze biti i u tome dokle nece dogurati. Znaci, nije samo korist po kladjenje, da li ce Holandija pobediti Japan, Belgija Egipat ili Norveska Iran, vec korist po Forum moze biti i procena, da li u eliminacionoj fazi Norveska, na primer, moze proci neku jaku (na papiru) reprezentaciju. Iz danasnjeg dana sam izbrao predstavljanje reprezentacija Nemacke i Holandije, iz sutrasnjeg dana spance i Belgiju, a za posle cemo jos videti. Nemacka, filosofski pogled Nemacku kao svetu zemlju sam opevao vec sto puta na nasem Forumu kroz Bayern, pa ovde samo da zajednicki ponovimo nekoliko stvari. Dovoljno je da pocnemo od nemackih automobilskih brendova, odnosno najbolje da pocnemo kakve automobile prave nemci (Audi, Bmw, Mercedes-Benz, Porsche, Volkswagen, Opel, Smart) ili kakve kompozitore je Nemacka imala u svojoj istoriji (Bach, Beethoven, Brahms, Wagner, Mendelsson ...) ili kakve auto-puteve imaju nemci (na vise od dve trecine auto-puteva nema ogranicenja brzine) ili da vidimo kakva piva prave nemci (u svetoj Nemackoj postoji preko 7.000 vrsta piva i preko 1.500 pivara). Treba znati i da Nemacka ima skoro 90 miliona stanovnika, da je jedna od najgusce naseljenih zemalja na svetu, iako je cak jedna trecina zemlje pokrivena zelenilom i sumama. A sta tek reci za Berlin koji je devet puta veci od Parisa, koji ima cetiri i po puta vise mostova od Venecije (Berlin ima preko 1,700 mostova). Nemacka ima najvise zooloskih vrtova na svetu (preko 400). A ono sto verovatno svi znamo ili bi trebalo da znamo, jeste da se sveta Nemacka granici sa cak devet zemalja, da je prva ekonomska sila u Evropi, i cetvrta na svetu po bruto domacem proizvodu. Ali, da se vratimo malo u istoriju, hajde da vidimo sta je bilo sa nemcima pre samo osamdeset godina, sto je zapravo jedan obican ljudski zivot.  Iz Drugog svetskog rata, Nemacka je izasla osramocena, ponizena, razorena i sa medjunarodnim ugledom poput danasnje Russije, pa jos deset puta gorim. Osim sto su iz Drugog svetskog rata izasli kao globalni gubitnici, Nemacka je iz rata izasla gotovo sravnjena sa zemljom, gde je preko 1.000 gradova razoreno, milioni ostali bez domova. Bombardovanje Nemacke je bila masovna saveznicka strateska vazdusna ofanziva koja je imala za cilj da se unisti nacisticka ratna industrija, infrastruktura i slabljenje morala.  Pa hajde onda da se udaljimo na nekoliko minuta od kladjenja, da vidimo kako je izgledalo to slabljenje nemackog morala kroz dva primera, kroz bombardovanje Drezdena, i kroz ulazak ruske Crvene Armije u svetu Nemacku. 1945-te godine, britanske letilice su zajedno sa americkim saveznicima ispustili na Drezden preko 4.000 tona bombi. Ne govorimo o 4.000 bombi, vec o 4.000 toni bombi. Drezden nije bio jedini nemacki grad koji je sravnjen sa zemljom, vec tek jedan od 1.000 gradova, ali je bombardovanje Drezdena bilo jedinstveno u istoriji po nacinu kako je izvedeno. U plamenoj oluji koja je usledila nakon bacenih 4.000 tona, osim sto je grad sravnjen sa zemljom, kiseonik je potpuno isisan iz vazduha, pa su oni nemacki gradjani koji su nekako i preziveli bombardovanje, bili uguseni u pokusaju da pobegnu od plamene stihije. Drezden kao grad jeste imao strateski znacaj, ali je izabran da bude sravnjen sa zemljom, jer je osim sto je bio glavni grad nemacke savezne drzave Saksonija, bio i jedan od najlepsih gradova u Evropi, zvali su ga Firenza na Elbi ili kutija za nakit. Saveznicki avioni nisu nosili obican eksploziv, vec mesavinu razornog eksploziva i zapaljivih bombi, jer je ideja bila da se grad razori, a zapaljive bombe zapalile sve sto bi eventualno preostalo. izazivajuci dalje unistenje. Desetinama godina kasnije su na globalnom nivou trajale rasprave oko toga da li je bombardovanje nemackih gradova bilo moralno posrnuce saveznika ili legitimna vojna meta, ali se sve na kraju zavrsilo sa onim dobrim starim obicajem da istoriju pise onaj ko je pobedio, a ne sta se stvarno desavalo.  Po ruskoj verziji istorije, Crvena Armija je usla u Nemacku zapravo kao zastitnik celog sveta, pa zverstva, pljacke i silovanja od strane ruske vojske zapravo nisu ni postojala u ruskoj istoriji, vec je to sve bio "saveznicki mit" da su rusi zli, a ne kamilica. Kasnije procene saveznika, a ne nemaca, su se kretale cak i do dva miliona zrtava masovnog silovanja od strane ruske vojske koje se desavalo u svim gradovima koje je zauzela Crvena Armija. Istoricari pominju silovanje nemackih devojaka i zena starih od osam do sedamdeset godina, o masovnim silovanjima po nekoliko dana ili petnaest puta dnevno. Posto iz skole znamo da se kaze da je u ratu i ljubavi sve dozvoljeno, ruski vojnici bi najpre provaljivali u nemacke kuce, uzimali dragocenosti, krali bicikle, civilima skidali satove sa ruku i onda se bacali na zene, i to po pravilu u grupama. Nadam se da na Forumu ima kolega starijih od dvanaest godina koji razumeju sta znaci biti vojska bez redovne ejakulacije cak i u mirnodopskim uslovima, a kamoli u ratnim. Posto treba nesto da napisemo i o kladjenju i Svetskom Prvenstvu, neka za drugi put ostane broj rodjene "dece okupacije", odnosno broj trudnoce nastale nakon masovnih silovanja ili broj (dozvoljenih) pobacaja, kao i psihickim posledicama miliona nemackih zena. Kao sto nas zvanicna istorija uci cak i na nasim prostorima, svako sebi pise istoriju, pa su rusi u svojim skolskim knjigama prava kamilica, a ako se (mozda) nesto i desilo, svi dokazi poput izvestaja, fotografija i drugih dokumenata pljacke, masovnih silovanja ili paljevina su izbrisani iz svih arhiva. U ruskim istorijskim knjigama, ako se nesto i desilo, to se opravdava osvetom nad neprijateljem koji je pocinio mnogo gore zlocine, plus istoriju uvek pisu pobednici, a ne gubitnici. Kroz ovoliki post gde jos nismo ni dosli do kladjenja, ja sam zapravo hteo da kazem sledece. Za samo osamdeset godina, Nemacka je prosla put od ponizene, osramocene i gubitnicke zemlje, sa medjunarodnim ugledom kakvog danas ima zla Russija, do prve ekonomije Evrope, cetvrte ekonomske sile sveta, svetskog lidera u obnovljivim izvorima energije i svetskog lidera po pitanju zastite ljudskih prava i apsolutnih sloboda i najvisem stepenu tolerancije Sada bih malo zamolio kolegu Marko15 da se malo udalji sa naseg Foruma, posto ga sadrzaj o apsolutnoj slobodi u Nemackoj moze uznemiriti ili povrediti njegova uverenja. Svi znamo za kakve vrednosti se pre 80-90 godina borio nemacki brka. A danas, osamdeset-devedeset godina kasnije, sveta Nemacka ima najprogresivnije zakone na svetu u pogledu rodne ravnopravnosti, gde nemacki Ustav, pazite sad, ljudsku slobodu definise kao svetinju. Sada da vidite kada me kolega Marko15 napadne da se najverovatnije yebem sa muskarcima, cim se divim svetim nemcima da imaju Ustav koji dozvoljava da zivis sa kim god hoces, nerazumevajuci da apsolutne slobode nemaju nikakve veze sa yebanjem. Nemacki Zakon o Samoopredeljenju dozvoljava nemcima da osnuju istopolni brak, promene pol ili ime, ili usvoje dete za jedno poslepodne bez ikakvih birokratskih prepreka, obicnom posetom maticnom uredu. A gde je tek legalna prostitucija, progresivni zakonski okvir da li je marihuana lek ili otrov, a gde je tek tolerancija, gde je nemacki Ustav koji dozvoljava svakome da odlucuje i o sopstvenoj smrti (eutanazija) a kamoli o tome sa kim ces ici u krevet ili ziveti, gde su ovo, gde je ono, gde je nemacka svest da prihvati da su Musiala, Sane, Pavlovic, Amiri, Nmecha, Ouedraaogo Ruediger, Tah, Brown, Thiav ... zapravo nemci, a ne stranci. Nemacka reprezentacija Da brka sada moze da ustane iz groba, on bi verovatno svojim nemcima rekao da uopste ne treba da se cude sto dva puta uzastopno nisu bili u stanju da prodju grupu na Svetskim Prvenstvima, kada u svom rosteru imaju osam i po crnaca i cak devetoricu igraca koji nisu "cisti nemci" Brka bi svojim nemcima verovatno i rekao da kada se Nemacka vodila njegovom vizijom kako zemlja treba da izgleda, Nemacka je bila cetvorostruki prvak sveta, i imala je u svojim redovima nemce poput Beckenbauera, Mullera (Gerda, a ne ovog laznog Mullera), Rummeniggea, Matthausa i slicne. Ja bih dodao na sve to i da sveta Nemacka nikada u svojoj istoriji nije imala selektora koji na treninge dolazi skateboardom, koji nosi neke seljacke dzempere bez ikakvog smisla za vizuelni efekat, a kamoli modne detalje, da sveti nemci nikada nisu imali selektora koji je ostavio zenu i dvoje male dece jer se zaljubio u drugu (stariju) zenu. Kao sto Italija nikada nije imala goru reprezentaciju, odnosno reprezentativne igrace u svojoj istoriji, tako i Nemacka nikada u svojoj istoriji nije imala ovoliko los rezultatski niz ili skor na najvecim takmicenjima, jer na poslednja tri nijednom nisu dosli cak ni do zavrsnice, cak ni do polufinala (na Svetskim Prvenstvima nisu prolazili grupu, a na poslednjem Evropskom Prvenstvu (u sred Nemacke) su ispali vec u cetvrtfinalu) Nemci svoju slavnu fudbalsku istoriju i tradiciju danas mogu da okace macku o rep, jer kada se Pavlovic i Musijala smatraju nemcima, to mora da ima svoju cenu. Ne prolazak cak ni grupe, ne samo da je ozbiljan neuspeh, vec predstavlja pravi fijasko, a mozemo samo da zamislimo koliko su tek onda daleko od osvajanja titule najbolje reprezentacije na svetu. Mislim da je jako tesko proceniti sadasnjost, a kamoli buducnost nemacke reprezentacije. Mozda bi i mogli da sadasnju reprezentaciju definisemo kao dobru, ali je pitanje koliko dobru za cetvorostruke prvake sveta. Ako ih uporedjujemo sa ostalim trenutnim reprezentacijama, onda deluje da nisu ni blizu Francuskoj ili Spaniji, ali da jesu u nekih prvih desetak reprezentacija na svetu. Ali, ako sadasnju nemacku reprezentaciju uporedjujemo sa nekadasnjim onda sve ove igrace mozete slobodno da "sameljete u masini za meso" i pravite kobacice od njih, posto je Nemacka ionako ssvetski poznata po tome sto kod njih postoji 1500 vrsti kobasica. Ako se vec mucimo koji su dometi ovakve Nemacke, treba reci da ne deluju mocno kao Bayern ili Psg u evropskim klupskim okvirima. Odbana je nesto tanja, vezni red sasvim pristojan, a napad odlican, ili najbolji deo tima. U stvari, ne bih bas mogao da kazem da je napad (Havertz, Undav, Woltemade) svetska klasa, vec bih pre moglo da se kaze da je napadackiji deo nemacke reprezentacije veoma dobar sa Musialom, Wirtzom, Havertzom i Undavom. Ako budu igrali u formaciji 4-2-3-1 sto mislim da bi trebalo da igraju, plus ako bi Musiala i Wirtz odigrali bolje nego sto su igrali u Bayernu i Liverpoolu, nemci bi mogli da budu zayebani u zavisnosti od toga na koga bi isli u eliminacionoj fazi. Selektor Da moram ovoliki post od deset stranica teksta da svedem na samo jednu recenicu, o selektoru Nemacke bih u jednoj recenici rekao sledece: Selektor je slika i prilika kako moze da se razume sta znaci protok vremena, i kako se stvari menjaju vremenom. Kao sto je brka sanjao "cistu Nemacku" i za nju dao svoj zivot, a osamdeset godina kasnije u nemackoj reprezentaciji igraju osam i po crnaca, tako i sada nemacka ima selektora koji pre trideset-cetrdeset godina u "onoj" Nemackoj ne bi mogao da vodi ni crkveni fudbalski tim. Nagelsmann jeste dobar trener, kada je druga opcija Tuchel ali je i Undav dobar napadac kada vise nema onakvih klasicnih napadaca kao sto je bio Gerd Muller. Dometi nemacke reprezentacije Ja mislim da to niko ne moze da zna. Prvo, nista ne znamo o Ecuadoru i Obali Slonovace, kao drugo ne znamo na koga bi nemci eventualno mogli da idu posle grupne faze, kao trece svi imamo oci pa smo mogli da vidimo da za dve i po godine pod Nagelsmannom, Nemacka nije pokazala nista posebno zbog cega bi je se ostali plasili. kao cetvrto, sada me mrzi da se secam, ali mislim da nemci vec godinama nisu cetiri puta uzastopno pobedili protiv bilo koga da su igrali. kao peto, titula Nemacke je kvotirana sa 15,00 sto ne deluje da ih se kladionice plase Kladjenje na nemce Ja mislim da se na nemce treba obavezno kladiti tokom Svetskog Prvenstva, ali utakmicu po utakmicu. Posto dva puta uzastopno nisu prosli cak ni grupu, a na Evropskom Prvenstvu u sred Nemacke su ispali vec u cetvrtfinalu, ne bih pozvao cak ni da se kladimo da ce nemci osvojiti grupu po 1,28 iako igraju sa Ecuadorom, Obalom Slonovace i onima sto ne znam ni kako se izgovara ta zemlja. Musiala i Pavlovic nisu nemci, ali ako vec zive u Nemackoj, valjda su mogli barem da cuju od nekoga iz Nemacke kakvog su "pravi" nemci bili mentaliteta i sta su "pravi" nemci radili sa protivnikom poput danasnjeg. Predlozi za kladjenje Za danas, predlazem kladjenje u svemu sto ima veze sa totalnom dominacijom svete Nemacke. Znaci, Nemacka prva daje gol, Nemacka daje poslednji gol na utakmici, Nemacka pobedjuje u kornerima, posedu lopte i sutevima preko svih handicapa, Nemacka daje gol u prvom poluvremenu, Nemacka daje gol u drugom poluvremenu, Nemacka daje vise od dva gola na utakmici, Nemacka ce prva doci do X Y golova i kornera, Nemacka pobedjuje iz poluvremena, sve overe golova na utakmici dokle doseze vasa pohlepa ... dakle sve sto ima u ponudi a da je vezano za dominaciju na terenu.
    • Farski otoci u 20 h,cisto na statistiku iz 2/1 i iz 1/2.Na sitno.Jedan par iz lige je "zalomio" danas u 16 h,ne bi me cudilo da Runavik vs Thorshavn isto odigraju...Bez zaletavanja,na sitno...
    • Treba li nešto komentirati ?! Srećom, tu je dres pa nema zabune...
  • Teme

• Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use