Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Izbori za novog predsjednika FIFA-e

Goksim

Recommended Posts

da čitao sam i ja to, i pođem uplatiti u betu još malo kada nema više, zna li netko ima li gdje još dobra kvota haha (vidio sam da u bwinu ima 2.00), iako sam već solidno uplatio.

Aktuelni predsjednik UEFA-e Mišel Platini objavio je da će se kandidovati za naslednika Sepa Blatera na narednim predsjedničkim izborima u FIFA-i u februaru naredne godine, objavljeno je na sajtu UEFA-e.

Platini je prošlog vikenda u Sankt Peterburgu razgovarao sa predsjednicima fudbalskih saveza tokom žrijeba za Svjetsko prvenstvo 2018. godine i uvjeren je da ima potrebnu podršku za pobjedu.

– Ovo je vrlo lična, pažljivo odmjerena odluka u kojoj sam vagao između budućnosti fudbala i moje budućnosti. Takođe sam se vodio podrškom koji su mnogi od vas pokazali – rekao je Platini u pisanoj izjavi koju je poslao 209 članica FIFA-e.

On je dodao da postoje periodi u životu kada morate uzeti svoju sudbinu u ruke.

Izbori o nasledniku Blatera će biti održani 26. februara u Cirihu.

Platini je favorit za poziciju predsjednika FIFA-e, nakon što je dobio podršku četiri od šest FIFA-inih konfederacija.

da čitao sam i ja to, i pođem uplatiti u betu još malo kada nema više, zna li netko ima li gdje još dobra kvota haha (vidio sam da u bwinu ima 2.00), iako sam već solidno uplatio.

Izuzev bwina sa kojim nemam dobrih iskustava i nebi ga preporučio, William Hill od ozbiljnijh kladionica ovu okladu ima u ponudi i daje 1,73 za Platinija što se čini kao odličan koeficijent iz sadašnje perspektive... (Football - Special - Next FIFA president)

KxqJTWN.png

• 4 months later...
  • 2 months later...

Jordanski princ traži odgodu izbora

JORDANSKI princ Ali, jedan od kanidata za predsjednika FIFA-e, sazvao je Sportski arbitražni sud (CAS) kako bi zahtjevao odgodu izbora za predsjednika Međunarodne nogometne organizacije koji su na rasporedu u petak.   

Njegov potez je motiviran činjenicom da se FIFA usprotivila "zahtjevu za ubrzanu proceduru" da se postave prozirne biračke kabine za vrijeme glasovanja za novog predsjednika FIFA-e, izjavili su prinčevi pariški odvjetnici Me Francis Szpiner i Renaud Semerdjian. 

Prema njihovim riječima, FIFA se usprotivila ubrzanom procesu "kako se o tome ne bi moglo raspravljati prije 26. veljače", kada se trebaju održati izbori. 

Zahtjev za postavljanjem proizirnih biračkih kabina bio je predmet i prvog sazivanja CAS-a kojeg je Jordanac zatražio u ponedjeljak. 

"Umjesto da prihvate prijedlog princa Alija da se postave prozirne biračke kabine, zaključujemo da je FIFA iznijela samo jedan jednostavan zahtjev glasačima "da ostave mobilni telefon u trenutku kada idu glasovati", naglašavaju prinčevi odvjetnici.

"Takav stav je nerazumljiv, osim ako želite ustrajati u tome da ne jamčite transparentnost i iskrenost glasovanja", dodaju.

Odvjetnici su u subotu predstavili zahtjev princa Alija da se postave prozirne biračke kutije na izborima za predsjednika FIFA-e u petak kada će predstavnici 209 nacionalnih nogometnih federacija odabrati nasljednika Švicarca Josepha Blattera.

"Samo bi prozirna biračka kabina omogućila da se vidi da svaki glasač glasuje po svojoj savjesti i da ga nitko ne prisiljava kako da glasuje, spriječavajući glasače da fotografiraju svoj listić kako bi dokazali da slušaju eventualne upute za glasovanje", pojasnio je odvjetnik Me Semerdjian.

Glasnogovornik FIFA-e je za AFP objasnio da glasači "smiju sa sobom imati mobilne telefone u kongresnoj sali, ali ga morajau ostaviti u trenutku kada idu glasovati". 

Pet je kandidata za predsjednika FIFA-e; glavni tajnik UEFA-e Gianni Infantino, bahreinski šeik Salman koji je predsjednik Azijske nogometne konfederacije, jordanski princ Ali, Francuz Jerome Champagne i Južnoafrikanac Tokyo Sexwale. Favoritima se smatraju Infantino i šeik Salman. 

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use