-
Registriraj se na SvijetKladjenja forum
Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!
Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!
-
Od unkdy · Objavljeno
Hvala na upozaravnje legendo, molim admine i sve ubuduce da kad se menja tip da se napise novi post a ne edit Ne mozemo sve da zapratimo... Menjam tip 17.06 ATP Chengdu Norrie - Zhou 1 1.22 pinnacle -
Od LeonardoDrugi · Objavljeno
Imamo ova dva pravila koja su direktno napravljena zbog mene, jer sam ja znao da deset puta promenim predlog, plus sto sam u prosloj sezoni sto puta postavio predlog za kolege. Ok, nema veze, postovacemo pravila. Ali … pogledajte sada ovu situaciju u prvoj ligi. Kolega @unkdy je usao na Temu na sedam sekundi samo da postavi predlog preko qurca i uopste nije primetio da je ponovio Fitozov predlog. I sada njemu se nece priznati predlog, jer mu je tesko da posveti Forumu vise od sedam sekundi, a meni ce se iskidati nervi, jer ce mu predlog biti ponisten kada je seljak. I sada dolazimo do sustine. Ja mislim da je pozitivna osobina ako bih mu postavio predlog da ce Benfica pobediti u kornerima, po kvoti od 1,20 kod kladionice Snai, a Pravilo 29 kaze da to narusava fer natjecanje. -
Od blacky44 · Objavljeno
17.9/Champions League/Ajax-Inter Milan/over 1,5 goals(1,22)Bet365 -
Od furyshaa · Objavljeno
Pozdrav ekipa, Nakon dužeg vremena i ja sam odlučio da podijelim jedan kvalitetniji post. U narednih sedam dana nas očekuje dosta zanimljivih utakmica koje su mi zapale za oko, pa ću pokušati okvirno prenijeti šta ću ja pratiti i na šta ću se fokusirati, uz kratak osvrt na razloge. Krećemo sa današnjim danom i utakmicama Lige prvaka. Prva utakmica i glavni fokus za većinu mojih listića jeste duel između Real Madrida i Marseillea. Ovdje se ne kladimo na Real Madrid kao „kraljevski klub“. Ne kladimo se na Mbappéa, Viniciusa Juniora ili Courtoisa. Ne kladimo se na mentalitet kluba koji je sinonim za Ligu prvaka. Ovdje se kladimo isključivo protiv Marseillea. Zašto? Zato što se radi o ekipi koja misli da može nešto napraviti sa Aubameyangom, Angel Gomesom, Greenwoodom ili panjevima poput Kondogbije i Højbjerga. Realnost je da se oni mogu boriti jedino za 2., 3. ili 4. mjesto u francuskoj ligi. Dovoljan je primjer iz prvog kola protiv Rennesa – od 31. minute Rennes igra sa igračem manje, a Marseille na terenu preko 60 minuta sa igračem više uspijeva uputiti svega 2 šuta u okvir gola. I ne samo to, već na kraju primaju pogodak u 90+1. minuti i gube. To dovoljno govori. Što se tiče Reala – ponavljam, ovdje se ne kladimo na njihovu „veličinu“, jer me iskreno nisu posebno impresionirali. Ali protiv ovakvog Marseillea jednostavno moraš ići kontra. Isto kao što ću sa nestrpljenjem čekati njihov duel protiv Liverpoola da još agresivnije napadnemo pobjedu Liverpoola. Druga utakmica za danas: Athletic Bilbao – Arsenal Athletic Bilbao je po meni tipična „ekipa za iznenađenja“. To je tim koji ti uzme bodove kad se najmanje nadaš i odigra fantastično onda kada ih svi otpišu. Zbog toga ovdje naravno ne idem na čistu pobjedu Arsenala, ali ću se itekako zadovoljiti tipovima poput gol Arsenala ili dupla šansa X2. Podsjetnik – prije nešto više od mjesec dana ove dvije ekipe su se sastale u finalu Emirates Cupa, gdje je Arsenal rutinski riješio meč sa 3:0. Takav scenario teško da ćemo gledati i večeras, ali isto tako ne očekujem poraz. Bilbao generalno igra u talasima. Kada krenu u dobru seriju, znaju razbiti protivnike: 3 komada Viktoriji Plzen, 2 Betisu, 3 Gironi, pa čak i 7 Valladolidu. Ali isto tako znaju upasti u crnu rupu i vezati nekoliko mečeva bez postignutog gola – 0:0 protiv ekipa poput Osasune, Villarreala ili Rangersa. Njihove pripremne utakmice su bile katastrofa: redom porazi od Alavesa, PSV-a, R. Santandera, Liverpoola (dva puta), a onda i od Arsenala u spomenutom finalu kupa. Sezonu su otvorili dobro – pobjeda nad Sevillom 3:2, Rayo Vallecanom 1:0, pa gostujući trijumf protiv Betisa 2:1. Međutim, u posljednja dva kola – dva poraza kod kuće, oba minimalno (1:0 od Osasune i 1:0 od Alavesa). Previše turbulentno i neuvjerljivo da bi se dobio Arsenal na startu Lige prvaka. Što se tiče Arsenala, raspored im je bio dosta teži. Startali su pobjedom nad Unitedom u gostima (1:0), zatim razbili Leeds 5:0 i Nottingham 3:0 kod kuće, a onda tijesan poraz na Anfieldu od Liverpoola (1:0). Povrijeđeni igrači su tu, raspored je paklen, ali igra i rezultati su i dalje na nivou. Ako ništa – uvijek je tu šansa iz kornera. 🙂 Vrijedi još pomenuti i nekoliko dodatnih opcija za danas ali pristupiti veoma oprezno. Benfica – na papiru bi trebala pregaziti Qarabag, ali isto su „trebali“ i protiv Santa Clare. Tada su čitavo drugo poluvrijeme igrali sa igračem više, imali vodstvo 1:0, pa u 92. minuti primili gol i srušili mi tiket. Juventus – nakon paklene utakmice protiv Intera i pobjede 4:3, vrlo lako mogu upasti u period gdje ne postignu pogodak ni na tri utakmice zaredom. Takav je Juve, nikad ne znaš kada će stati. Tottenham – u suštini, Tottenham je uvijek Tottenham. Koliko god obećavali, uvijek ostane ono „ali“ zbog kojeg ne možeš ići punom snagom na njih. Srijeda – fokus na utakmicu Zrinjski – Sloga Doboj Nakon sinoćnjeg fiaska Borca protiv Željezničara, čini se da titula bukvalno „moli“ Zrinjski da je uzme. Željezničar je kao slon na vrhu drveta – niko ne zna kako se popeo, ali svi znaju da će pasti. Zrinjski trenutno ima 10 bodova iz 5 utakmica. Zaostaju 5 bodova za Željezničarom, ali imaju i dvije utakmice manje. Upravo zato je srijeda ključna – protivnik je Sloga Doboj, a već za vikend slijedi domaći meč protiv Rudara iz Prijedora. To su potencijalno šest vrlo laganih bodova, dvije utakmice na svom terenu i savršena prilika da se priđe vrhu tabele. A sve to dolazi u pravom trenutku – taman pred derbi sa Veležom, koji će biti pravi test i šlag na torti. Što se Lige prvaka tiče, tu ću se zadržati samo na dva tipa: gol Bayerna protiv Chelseaja i gol PSG-a protiv Atalante. Za ovakve stvari, iskreno, ne treba previše mozganja. Četvrtak donosi dvije prave poslastice. Gol Cityja kod kuće protiv Napolija te gol Barcelone u gostima protiv Newcastlea. Ovo su tipovi koji izgledaju primamljivo na papiru, ali upravo ovakvi parovi znaju biti pravi test za pohlepu. U subotu ćemo podržati naravno Zrinjski protiv Rudara jer hej, kolika god kvota da bude, šta nas briga ako je dobitna? Liverpool – Everton Ovo je utakmica koju iskreno ne bih nikome preporučio da igra, ali jednostavno – jače je od mene. Liverpool ove sezone lako može da me „košta glave“, ali šta je tu je, vrijedi probati. Tipovi koji mi imaju najviše smisla su gol Liverpoola ili dupla šansa. Everton se pojačao, doveli su par zanimljivih imena, ali po meni – u ovakvom derbiju Liverpool bi mogao da ih jednostavno pregazi. Verona – Juventus Prošle sezone Verona se nekako spasila, ali ovog kola jednostavno moram ići sa duplom šansom na Juventus. Tri utakmice, tri pobjede – 2:0 protiv Parme kod kuće, 1:0 u gostima kod Genoe i onda spektakl 4:3 protiv Intera. Ako im to nije dovoljno vjetra u leđa i motiva pred duel sa Veronom, onda stvarno nemaju šta tražiti u priči o tituli. S druge strane, Verona djeluje blijedo. Remi 1:1 protiv Udinesea u gostima, težak poraz od Lazia 4:0, pa onda 0:0 protiv Cremonesea kod kuće. Ako ovako nastave, ovo bi mogla biti veoma duga sezona za njih. AFS – Benfica Ekipa koja, ako nije ispala prošle sezone, vrlo vjerovatno će ove. Šalu na stranu, ali AFS je prošle sezone bio na korak od relegacije – isti broj bodova kao Farense, spašeni samo boljom gol razlikom. U doigravanju su riješili Vizelu (3:0 i 2:2) i tako ostali u ligi. Ove sezone katastrofa: 5 utakmica, 4 poraza i 1 remi. Porazi od Arouce, Casa Pie, Famalicaa i Estorila, ali i „čudo“ – remi 2:2 protiv Brage. AFS tek čekaju okršaji sa ekipama sa vrha tabele i neka im je Bog na pomoći. Ja ovdje uzimam dvojku na Benficu oberučke. Al Nassr Ovu ekipu ću definitivno podržati u ligi ove sezone. Sa imenima poput Ronalda, Félixa, Manéa, Comana, Brozovića, Martineza i ostalih, teško da im iko može ozbiljno parirati. Naravno, tu su još ekipe poput Al Ahlia i Al-Ittihada, ali mislim da bi Al Nassr napokon ove sezone trebali zablistati. Utakmica kod kuće protiv Al Riyadha trebala bi biti lakši trening – jednosmjerna, doslovno igra viktorije. Ima tu zaista mnoštvo kvalitetnih utakmica, susreta koje vrijedi pratiti. Ali trpati utakmice samo da bi ih igrao nema smisla. Vrlo je vjerovatno da sam preskočio par mečeva koje možda nisam trebao, ali uvijek stignem dopuniti analizu prije njihovog početka. Za sada – kako kvote budu izlazile i padale, tako ćemo i slagati listiće ali neka osnovica je tu.
-
-
Teme
Recommended Posts
Registriraj se na forum
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.