Jump to content
Bet365 Otvori racun

Posljednja Sansa 2023-2024.jpg

 • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

  Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

  Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Kuopio


Celt

Recommended Posts

Ovo je moj preview svih ekipa pred timske skokove koji su trebalo da se održe u subotu u Lahtiju, ali nisu zbog jakog vetra pa će se danas to nadoknaditi. Ubrzo stiže moje vidjenje o ekipama par dana kasnije i o novim kvotama.
 

 

Korea Republic
CHOI Heung-Chul
KANG Chil-Ku
CHOI Seou
KIM Hyun-Ki
Svi imaju preko 30 godina, ali niko od njih nije osvojio nijedan bod ove sezone. Oni su ovde čisto radi zabave (većeg broja učesnika) i treba očekivati da budu ubedljivo poslednji.
 
Russia
HAZETDINOV Ilmir
BAZHENOV Aleksandr
KLIMOV Evgeniy
KORNILOV Denis
Tri standardna skakača i debitant Bazhenov takodje imaju male šanse da naprave bilo što. Hazetdinov 40. i Klimov 46. su njihovi rezultati juče, druga dvojica nisu prošli kvale.
 
Finland
MAEAETTAE Jarkko
KYTOESAHO Niko
ASIKAINEN Lauri
LARINTO Ville
Nekadašnja velesila ima još jednu očajnu sezonu sa samo dva takmičara koji su osvajali poene ove sezone. Sva četvorica su stigli tek do prve serije juče pred svojim navijačima.
_________________________________________
******************************************************************
Iz najgore grupe ekipa, Koreja će sigurno biti poslednja ali nje uopšte i nema u ponudi kladionica. Finci jesu domaćini, ali njihov najbolji skakač Asikainen je u lošoj formi, tako da će sve zavisiti od toga šta uradi Ville Larinto. Sa druge strane, Rusi su na njihovom proseku, niko se ne izdvaja posebno. Ipak verujem da će imati šanse protiv Finaca ukoliko Larinto bude ispod proseka, a kvota je vredna tog pokušaja.
 
Russia v Finland @3.60 marathon 

 

 

 

Czech Republic
JANDA Jakub
MATURA Jan
HLAVA Lukas
KOUDELKA Roman
Česi su ovde u najjačem sastavu, sva četvorica u prošla kvalifikacije, ali samo Koudelka (9) i Janda (24) su završili takmičenje juče.
 
Poland
STEKALA Andrzej
STOCH Kamil
MURANKA Klemens
HULA Stefan
Poljaci će biti oslabljeni jer nema Kubackog, Kota i Žile. Ipak i ova četvorka je bila dobra juče sa Hulom na čelu (14), ostali zauzeli 21,22 i 23. mesto.
 
Japan
TAKEUCHI Taku
SAKUYAMA Kento
ITO Daiki
KASAI Noriaki
Sastav koji osvojio 3. mesto u Oslu pre dve nedelje, takodje je bio 3. i ovde prošle godine. Standardna trojka je juče bila solidna (7,10 i 13. mesto). 
 
Germany
WANK Andreas
FREITAG Richard
WELLINGER Andreas
FREUND Severin
Nemci će opet biti u najjačem sastavu. Freund je posle dužeg vremena bio na podijumu juče, ali brine što duo W&W nije prošao u drugu seriju.
 
Slovenia
PREVC Domen
LANISEK Anze
KRANJEC Robert
PREVC Peter
Poput Nemaca, svi skakači su iz top 20 ove sezone, ali u promenljivoj formi što dokazuju poslednji rezultati (5,19,25 i 29. mesto).
 
Austria
POPPINGER Manuel
ASCHENWALD Philipp
KRAFT Stefan
HAYBOECK Michael
Nema Fettnera, ali Miki je pobedio juče, Poppinger je bio pobednik kvalifikacija, a mladi Aschenwald je skočio čak 130m na treningu.
_________________________________________
******************************************************************
Jesu Stoch i ekipa favoriti, ali sa ovom selekcijom takmičara i nisu baš toliko jači od Čeha. Ne verujem da će Stekala, ali pre svega Muranka ponoviti jučerašnje dobro izdanje. Kubacki i Kot su ovde bili sa ekipom u poslednje dve godine, tako da mi nije jasno zašto su van tima. Česi su prosečno konstantni sa velikom dozom iskustva tako da verujem da ovde takodje ima šansi za iznenadjenje.
 
Sa druge strane ukoliko Sakuyama baš ne podbaci, a Kasai izdrži ubitačan tempo za njegove godine - Japanci bi trebalo da imaju lak posao sa ovako iskombinovanim Poljacima. Što se tiče Nemaca, svi takmaci (iz top 20) su u silaznoj formi u odnosu na početak sezone, pa ne bi iznenadilo ako se ponovi slučaj sa poslednjeg ekipnog natjecanja kada su Japanci bili ispred njih.
 
O Austrijancima sam sve rekao u jednoj rečenici, uz napomenu da se očekuje povratak Krafta koji juče definitivno nije imao dan, tako da od njih očekujem da budu bolji od pomenutih severnih suseda. 
 
Slovenci su enigma za mene danas. Pitanje je šta će uraditi Peter koji je juče samo greškom trenera izgubio ne samo prvo mesto, već i podijum. Pitanje je i kako će se snaći mladji Prevc koji kao da ne može da izdrži više na istom nivou u svojoj debitantskoj sezoni, što je i normalno...  tako da ruke dalje od Zmajčeka.
 
Czech Republic v Poland  @4,30 marathon
Japan v Poland @1,53 bet365
Japan v Germany @2,50 marathon
Austria v Germany @1,65 unibet
Austria in Top 3 @1,61 bet365

 

 

 

Norway
GANGNES Kenneth
TANDE Daniel Andre
FANNEMEL Anders
FORFANG Johann Andre
Vikinzi su posebna kategorija sa svim skakačima iz Top 10 ove sezone, koji su juče bili u prvih 8, tako da o njima neću trošiti reči... 
 
Norway winnner  @1,30 bet365

 

 

Link to comment
Share on other sites

Korea Republic - nemam ništa da dodam, očekujem ubedljivo poslednje mesto od njih ali nema ponudjenih kvota.

 

Russia - ostvarili su skoro identičan rezultat kao na velikoj skakaonici, samo je sada uz Hazetdinova bio Kornilov, a ne Klimov.

 

Finland - samo trojica stigla do prve serije, računajući legendarnog Jane Ahonnena koji pak ne bi trebalo da bude sa ekipom.

 


Czech Republic - sva trojica koja su prošli kvale - ostvarili su odlične rezultate na maloj skakaonici (4,14 i 21. mesto).

 

Poland - Stoch nije prošao kvale i to je bilo razočarenje jučerašnjeg dana, s' druge strane Kubacki je pobedio u kvalama i zauzeo 11. mesto na kraju.

 

Japan - opet je njihova trojka bila solidna sa Takeuchijem na čelu (3. mesto) koji je inače postao otac jutros, 10 dana posle Norijakija.

 

Germany - odlične su bile Švabe juče, Geiger je stigao do rezultata karijere (2. mesto), čak šestorica su bila u prvih 18.

 

Slovenia - Zmajčeki su samo potvrdili promenljivu formu, uz samo prosečno učešće braće Prevc i Tepeša u drugoj seriji.

 

Austria - ništa bitnije se nije promenilo kod njih, Hayboeck je stigao do druge uzastopne pobede, ostali su bili solidni.


 

Norway - znatno su pokvarili utisak juče, a vrhunac lošeg izdanja je bilo ispadanje Fannemela u prvoj seriji.

Link to comment
Share on other sites

Russia v Finland @3.60 marathon 

Sada je kvota 2,75 i to nema više value, imo.

 

Czech Republic v Poland  @4,30 marathon

Sada je kvota 2,65 i to nema više value, imo.
 

Japan v Poland @1,53 bet365

Ovih kvota više nema u ponudi, a i da ima ne bi bilo više od 1,20.

 

Japan v Germany @2,50 marathon

E ovo su ostavili u ponudi, i čak podigli malo kvotu zbog odličnog izdanja Nemaca juče. Ipak, atmosfera u japanskom timu je fantastična (dva skakača su postali očevi ovih dana), imaju iskustvo i šansu da iznenade favorizovanu naciju.

Japan v Germany @2,59 marathon

 

Austria v Germany @1,65 unibet

Kada imamo Nemce u duelu, jasno je da su kvote njihovih protivnika narasle nakon jučerašnjeg dana. Ipak ja ne bi tako lako otpisao Austrijance, Kraft mora da konačno opet bude na nivou, Miki je u formi karijere... Nažalost unibet nije izašao sa ponudom, ali ni ovo nije loše...

Austria v Germany @1,83 pinnacle

 

Austria in Top 3 @1,61 bet365

Kvota je malo pala, ali to više nema value jer Nemci imaju momentum trenutno, Japanci u trenutačnom modu mogu "dobiti krila", Slovenci uvek mogu da bljesnu, Norvežani su prvi favoriti... no bet!

 

Norway winnner  @1,30 bet365

Jesu Vikinzi bili daleko ispod njihovog proseka juče, ali opet to je najkompletnija reprezentacija i više verujem u njihovu pobedu nego da će Austrijanci biti na podijumu npr., a i bolje su kvote.

Norway winnner  @1,58 pinnacle

Link to comment
Share on other sites

Daniel Andre Tande in Top 3 @2,00 bet365

Norvežanin je postavio juče novi rekord skakaonice sa 136m u novoj ekipnoj pobedi. Inače, kada bi se gledali pojedinačni rezultati on bi zauzeo drugo mesto sa samo dva i po poena iza Prevca. U Lahtiju je takodje bio drugi sa istim zaostatkom (iza Hayboecka), a na treningu i kvalifikacijama ovde je takodje ostvario respektibilan učinak (128,5m i 127m) što je bilo dovoljno za drugi najbolji rezultat. Sve ukazuje da ćemo ga opet videti na podijumu pa Marathon i unibet daju kvote oko 1,50 za to, tako da ovu ponudu treba iskoristiti.

 

Johann Andre Forfang in Top 6 @1,50 marathon 

Severin Freund in Top 6 @1,45 unibet

Forfang je skočio najdalje u kvalifikacijama i bio treći najbolji takmičar na jučerašnjem takmičenju. Freund ulazi u formu opet i ima 1. i 2. mesto sa poslednja dva takmičenja na ovoj skakaonici.

 

Taku Takeuchi in Top 10 @1,53 marathon 
Otkad je postao otac Japanac je skakao odlično: u Lahtiju treći, ovde na treningu četvrti, u kvalama drugi, a kada bi se gledao pojedniačni učinak na ekipnom takmičenju on bi zauzeo 11. mesto. Prošle godine je bio peti na ovoj skakaonici i sličan plasman očekujem od njega večeras.
Link to comment
Share on other sites

Od mnogobrojnih ponudjenih duela ovaj mi je najviše privukao pažnju...

 

Noriaki Kasai v Michael Hayboeck @2,40 unibet

Istina Miki je pobedio na oba takmičenja u Lahtiju, ali juče je iskusni Japanac bio bolje rangiran za dva poena. Inače, Kasai nije skakao u kvalifikacijama, dok je Austrijanac bio prilično skroman sa 125m, tako da ovaj bet ima value, imo.

Link to comment
Share on other sites

 

Daniel Andre Tande in Top 3 @2,00 bet365

Norvežanin je postavio juče novi rekord skakaonice sa 136m u novoj ekipnoj pobedi. Inače, kada bi se gledali pojedinačni rezultati on bi zauzeo drugo mesto sa samo dva i po poena iza Prevca. U Lahtiju je takodje bio drugi sa istim zaostatkom (iza Hayboecka), a na treningu i kvalifikacijama ovde je takodje ostvario respektibilan učinak (128,5m i 127m) što je bilo dovoljno za drugi najbolji rezultat. Sve ukazuje da ćemo ga opet videti na podijumu pa Marathon i unibet daju kvote oko 1,50 za to, tako da ovu ponudu treba iskoristiti.

 

Johann Andre Forfang in Top 6 @1,50 marathon 

Severin Freund in Top 6 @1,45 unibet

Forfang je skočio najdalje u kvalifikacijama i bio treći najbolji takmičar na jučerašnjem takmičenju. Freund ulazi u formu opet i ima 1. i 2. mesto sa poslednja dva takmičenja na ovoj skakaonici.

 

Taku Takeuchi in Top 10 @1,53 marathon 
Otkad je postao otac Japanac je skakao odlično: u Lahtiju treći, ovde na treningu četvrti, u kvalama drugi, a kada bi se gledao pojedniačni učinak na ekipnom takmičenju on bi zauzeo 11. mesto. Prošle godine je bio peti na ovoj skakaonici i sličan plasman očekujem od njega večeras.

 

U supersportu je Takeuchi 1-10 1,90, taman o tome htio pisati.. odbimo li manipulativne i porez opet je vece od 1,53

 

Dueli u lutriji koji po meni prolaze:

Tande-Hayboeck   1,6

Kasai-Fanamel     1,8

Frietag-Stoch      1,5

 

Uglavnom mislim da Hayboeck malo pada sa formom..juce prosjecan, a da su najveci kandidati za pobjedu Prevc i Tande... u SS lijepe kvote takodjer na Frietaga i Fannemela 1-10...

Duel Kasai Fannemel ce biti gust, juce norvezanin malo bolje, ali forma mu je u usponu..dobar jucer kao i svi norvezani..odlican i u kvalama..., slicno je i sa Frietag-stoch.., stochu je ovo godina oporavka od ozljede..u kvalama pokazuje da moze, vise puta bio medju 3 pa na samoj tekmi podbaci.. frietag za vikend solidan i ovdije svi dobri skokovi (trening i ekipno odlican, jedino kvale podbacio malo- ali taman spustili zaletiste i vjetar je dosta oslabio u odnosu na prethodnog.., ali opet jedini malo gori skok)

Link to comment
Share on other sites

Cb7J276WwAAm9RS.jpg

Od mnogobrojnih ponudjenih duela ovaj mi je najviše privukao pažnju...

 

Noriaki Kasai v Michael Hayboeck @2,40 unibet

Istina Miki je pobedio na oba takmičenja u Lahtiju, ali juče je iskusni Japanac bio bolje rangiran za dva poena. Inače, Kasai nije skakao u kvalifikacijama, dok je Austrijanac bio prilično skroman sa 125m, tako da ovaj bet ima value, imo.

 

Daniel Andre Tande in Top 3 @2,00 bet365

Norvežanin je postavio juče novi rekord skakaonice sa 136m u novoj ekipnoj pobedi. Inače, kada bi se gledali pojedinačni rezultati on bi zauzeo drugo mesto sa samo dva i po poena iza Prevca. U Lahtiju je takodje bio drugi sa istim zaostatkom (iza Hayboecka), a na treningu i kvalifikacijama ovde je takodje ostvario respektibilan učinak (128,5m i 127m) što je bilo dovoljno za drugi najbolji rezultat. Sve ukazuje da ćemo ga opet videti na podijumu pa Marathon i unibet daju kvote oko 1,50 za to, tako da ovu ponudu treba iskoristiti.

 

Johann Andre Forfang in Top 6 @1,50 marathon 

Severin Freund in Top 6 @1,45 unibet

Forfang je skočio najdalje u kvalifikacijama i bio treći najbolji takmičar na jučerašnjem takmičenju. Freund ulazi u formu opet i ima 1. i 2. mesto sa poslednja dva takmičenja na ovoj skakaonici.

 

Taku Takeuchi in Top 10 @1,53 marathon 
Otkad je postao otac Japanac je skakao odlično: u Lahtiju treći, ovde na treningu četvrti, u kvalama drugi, a kada bi se gledao pojedniačni učinak na ekipnom takmičenju on bi zauzeo 11. mesto. Prošle godine je bio peti na ovoj skakaonici i sličan plasman očekujem od njega večeras.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 • Posts

  • Ja korsitim CyberGhost VPN. Sportsbook mi je limitiran na 50centi, ali exchange ti vjerojatno nikad neće blokirat/limitirat jer se ne kladiš protiv njih, nego protiv drugih igrača. Isplata ide normalno preko payza ili deviznog.
  • Hajduk - Dinamo sudi Nijemac. Dinamovci tvrde da ih je teško oštetio prije tri godine HAJDUK i Dinamo 30. ožujka igraju derbi 28. kola SuperSport HNL-a na Poljudu. To je jedna od odlučujućih utakmica ove sezone u borbi za naslov prvaka, a sudit će je njemački sudac Daniel Siebert (39). Riječ je o sucu iz UEFA-ine elitne kategorije, koji redovno sudi Bundesligu. Podsjetimo, HNS je početkom mjeseca nakon VAR afere donio odluku da će do kraja sezone derbije suditi strani suci. UEFA ima 33 elitna suca, a jedan od njih je i Siebert koji stiže na Poljud. Jedan od najboljih njemačkih sudaca Nijemci su ga ranije slali u Grčku, gdje je sudio derbi između Panathinaikosa i PAOK-a te podijelio devet žutih kartona. Prije deset dana sudio je Bayer Leverkusenu u 2:0 pobjedi nad Wolfsburgom, a 6. ožujka bio je glavni sudac meča Sporting Lisabona i Atalante u Europa ligi. Siebert je rođen u Berlinu 4. svibnja 1984. godine. FIFA oznaku nosi od 2015. godine. Suditi je započeo 2007. godine, a 2009. probio se do druge Bundeslige, da bi u najvišem rangu njemačkog nogometa sudio od 2012. godine. Do danas je sudio 165 utakmica Bundeslige. Koliko je Siebert cijenjen u Njemačkoj svjedoči i to što je prošle godine sudio finale kupa između Leipziga i Eintracht Frankfurta, a 2019. dvoboj Superkupa u kojem su se sastali Borussia Dortmund i Bayern. Redovan na najvećim natjecanjima Siebert je redovan i na najvećim natjecanjima. Sudjelovao je na Europskom prvenstvu 2020. i Svjetskom prvenstvu 2022. godine kada je sudio na pet utakmica. U Ligi prvaka je debitirao 2018. godine i u tom natjecanju je sudio 13 utakmica. I dok sve navedeno svjedoči o impresivnoj karijeri i ugledu Daniela Sieberta u njemačkom i svjetskom nogometu, dvije utakmice koje je vodio ostale su u jako lošem sjećanju navijača Dinama i Urugvaja. Dinamo je 9. travnja 2021. prvu četvrtfinalnu utakmicu Europa lige izgubio od Villarreala na svom terenu 0:1 golom iz opravdano dosuđenog penala. Međutim, navijači domaćih tvrdili su da je njihov klub zakinut za jedanaesterac. U 11. minuti Majer je iz kornera s desne strane ubacio na drugu stativu, gdje je Atiemwen sa samo dva metra od gola pucao glavom. Neposredno pred crtom Villarrealov veznjak Parejo je loptu spriječio da uđe u gol tako što ga je obranio lijevom rukom. Situaciju koja je ostala neprimijećena tijekom utakmice i televizijskog prijenosa otkriva snimka koja je isplivala i koju prilažemo. Očito to tada ne samo gledatelji, nego suci, pa čak i igrači Dinama nisu vidjeli zbog gužve pred golom, jer nitko se od njih nije bunio. Je li Siebert teško oštetio Dinamo u jednoj od njegovih najvažnijih europskih utakmica? Štoviše, gledajući snimku glavne kamere, čini se da je Parejo šut Atiemena obranio prsima. Međutim, snimka koja slijedi nakon toga, napravljena kamerom iza gola, otkriva da je to napravio rukom. Ako je sudac Daniel Siebert u 41. minuti opravdano pokazao na penal za Villarreal nakon što je Theophile-Catherine rukom dodirnuo loptu koju je Gerard Moreno uputio kao centaršut iz kuta kaznenog prostora, onda je i pola sata ranije trebao dosuditi kazneni udarac za Dinamo, tvrdili su dinamovci nakon što je procurila snimka koju prilažemo. Zato što je Parejo metar od gol-crte rukom obranio loptu koja je išla baš u mrežu. Doduše, ruka mu tom prilikom stoji jako blizu tijelu, što je ključno prilikom odlučivanja je li penal ili ne, ali ovo je svakako situacija koju dinamovci neće rado gledati. Posebno zato što se dogodila u najvećoj Dinamovoj europskoj utakmici zadnjih 50 godina. Dinamo naime od početka 70-ih nije bio dospio ovako daleko u eurokupovima. ► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ JE LI DINAMO OŠTEĆEN ZA PENAL PROTIV VILLARREALA.  Urugvajci ga naguravali po terenu, nazivali ku*vinim sinom i lopovom No ogorčenje koje su prema Siebertu naknadno osjetili dinamovci ništa je prema bijesu koji je u realnom vremenu i pred cijelim svijetom izazvao kod Urugvajaca na SP-u prije dvije godine. Urugvaj je u zadnjem kolu skupine pobijedio Ganu 2:0, ali to mu nije bilo dovoljno za prolazak grupe jer je Južna Koreja svladala Portugal 2:1 i tako otišla u osminu finala zahvaljujući tome što je zabila dva gola više od Urugvajaca. Urugvajci su nakon utakmice bili užasnuti sudačkom ekipom predvođenom Siebertom. On je u prvom poluvremenu nakon VAR pregleda dosudio penal za Ganu, koji je obranjen, dok je u drugom dijelu dvije situacije pred ganskim golom ocijenio drugačije. Prvo ni nakon VAR pregleda nije dosudio jedanaesterac nakon duela Amarteyja i Nuneza u 58. minuti, a u sudačkoj nadoknadi nije htio ni pogledati VAR nakon što je Cavani pao u duelu sa Seiduom. Sudački ekspert HRT-a Mario Strahonja rekao je da je trebalo tu svirati penal, no sudac ga nije dosudio. Ogorčeni nogometaši Urugvaja nakon utakmice okružili su Sieberta, derali se na njega i naguravali ga, a Cavani je čak razbio VAR monitor. Stoper Jose Maria Gimenez u jednom se trenutku okrenuo prema kameri koja ga je snimala i rekao: "Lopovi, ovi ku*vini sinovi su svi hrpa lopova... Samo me nastavi snimati..." To je govorio dok su on i suigrači agresivno nastupali prema Siebertu, prateći ga sve dok nije izašao s terena. Gimenez je, želeći doći do Sieberta, laktom udario dužnosnika FIFA-e koji ga je smirivao. Cavani je kasnije izjavio: "Ako me kazne zbog udaranja VAR-a, onda sudac koji nas je izbacio sa Svjetskog prvenstva treba u zatvor."   Izvor: Index.hr
  • Ovo su parovi četvrtfinala LIGE PRVAKA: Arsenal - Bayern Atletico Madrid - Dortmund Real Madrid - Man City PSG - Barcelona Ovo su parovi polufinala: PSG/Barcelona - Atletico Madrid/Dortmund Arsenal/Bayern/ - Real Madrid/Man City Finale PSG/Barcelona - Atletico Madrid/Dortmund VS Arsenal/Bayern/ - Real Madrid/Man City
  • Pozdrav u vezi teme u kontaktu sam sa likom koji mi šalje namjestene tekme kao siguran "dobitak" prolazi svaka tekma... Al posebna kladijonica i jos nikad nisam uspio isplatit novac dal se oko stim sussreo? Dal mogu napraviti kaznu kladijonicu?
  • I mene zanima to pitanje da li je neko kladio se na kladijonici 1red dragon i zona BET?
 • Teme

×
×
 • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use