Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

    Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

    Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Subota 23.7.2016.


Goksim

Recommended Posts

16.00  Norrkoping - Gefle   Gefle to score   1.65  (Mozzart)


 


 


Duel drugoplasirane ekipe i poslednjeplasirane ekipe sampionata...


Kec?


U hendikepu mozda?


Ht - ft 1-1?


Mozda...mozda...


Zaobici cu te sve varijante i idem na ovu opciju da Gefle psotigne pogodak.


Zasto?


Zato sto su na nekim lekovima ili lakim narkoticima : -)


Inace,ovo je samo jedan od parova obradjenih za danas iz ove lige i free je,ali obecavam da cu kaciti od danas malo vise free varijanti...i ako slucajno  ne bude ovde okaceno.a bice,,bice i tamo na blogu kod mene..obecavam :-)


Da se vratim na mec...Kao sto rekoh,Gefle je na blagim opijatima...


Onaj mec protiv Falkenberga i ovaj poslednji protiv Kalmara,nisam gledao precizno,ali mislim da su uputili bar jedno 40 udaraca ka golu svojih rivala...Gefle je skinuo rukavice i bez njh je u ringu...Napada svoje rivale bez blama i iskreno,takav nacin i pristup igri  mi se svidja..


Nemaju sta da izgube vise,jer gore od ovog ne mogu,pa imaju samo jedan smer u kom mogu ici...


Sto se tice Norrkopinga,jesu ispali iz Evrope,ali ostaje zal...nekako,ovaj dvomec sa Rosenborgom su izgubili u drugom poluvremenu meca u Norveskoj...i kao sto sam predvideo i pogodio taj tip,na svom terenu su nadigrali Norvezane i pobedili sa jalovih 3-2.


Ok...Evrope vise nema i ostalo je prvenstvo..Ipak,mnogo emocija je istroseno,a i snage u tom poslednjem mecu...treba se skoncentrisati za ovaj mec,a rival je Gefle,ne Rosenborg..treba i motiva naci dovoljno,a to je nekada i pored zelje tesko...Da se razumemo,Norrkoping je jaci rival ovde nesumnjivo,ali Gefle ,kao sto rekoh, je u ringu spustenog garda i vrlo,vrlo motivisan...Daju gol Norrkopingu?


Zasto da ne...   tip Gefle to score.


Link to comment
Share on other sites

18:00 Sloboda-Olimpic 1@1,44 bet365

Pocinj nova sezona, Slobodi otisla nekolika bitna igraca od prosle sezone, al doveli su isto tako fine zamjene, tako da od njih opet ocekujem borbu za Evropu ove godine. Olimpik je u jako teskom stanju, otisao im je covjek koji je zasluzan za sve uspjehe Olimpika i to sto su uopste usli i igrali ligu, jer su prije njega bili kantonalni klub. Spominjalo se da ce doci neki novi covjek sa parama, al nista od toga jos nema. Otislo je doata igraca, ostali su neki fini igraci, za nase uslove, ali pitanje je hoceli ostati, radi ovakve situacije, i ako ostanu kako ce igrati, radi psihicke barijere. Ovi novi igraci sto su dosli su blago receno smijesni, vecina ih je igrala po drugim, trecim ligama ili ce im ovo biti prva sezona u seniorskom fudbalu. Ako se nesto ne promijeni, Olimpika ocekuje sudbija Veleze od prosle sezone i po meni su mozda i najveci kandidati za ispadanje, ako ostane ovakvo stanje u klubu. U Slobodi na ovoj utakmici nece biti Zebe, glavnog kreativca, zbog neke suspenzije od prosle godine, ja mislim. Svakako to ce biti problem za Slobodu, ali opet kad se sve sagleda Sloboda je u puno, puno boljem stanju i ovdje ocekujem njihovu pobijedu.

Link to comment
Share on other sites

U 11h je na rasporedu frendlij gejm Melbourne-Juve...

Oboje igraju prvu pripremnu tekmu...Nekako mi se čini 1,50 na pobjedu Juvea dosta dobro,i ako je koef narastao sa 1,3 -> 1,5 .....Pošto oboje igraju prvu pripremnu,a Juve je nekoliko dana u Melbourneu u trening kampu i ima nekoliko odrađenih treninga,priviknut je na klimu i vremensku zonu....

 

Sastav Juvea koji je otputovao na tour je :

Alex Sandro
Asamoah
Audero
Benatia
Blanco
Cerri
Coccolo
Del Favero
Dybala
Hernanes
Kastanos
Lemina
Lirola
Loria
Macek
Marrone
Neto
Padovan
Parodi
Pereyra
Pjanic
Rosseti
Rugani
Severin
Vitale

 

Koja su vaša razmišljanja,ili saznanja,isplati li se popratiti ovaj par?

Link to comment
Share on other sites

Sloboda - Olimpik,  Tip: Sloboda & under 2.5 @ 2.75

 

Da ne duljim mnogo fare502 je skoro sve rekao. Ja očekujem ovdje neku minimalnu pobjedu Slobode koja je veliki favorit na papiru. Inaće Sloboda je igrala dobro prošle sezone, ali imala je problema sa realizacijom. U ovom susretu nema ni Zebe koji je stručnjak za prekide, U Olimpiku je mnogo mladih igrača koji žele da se pokažu i podignu svoju cijenu. Neće to biti sigurno lagana utakmica za Slobodu. Ni vremenske prilike nisu savršene. Temperature su jako visoke, tako da ne vjerujem  neku golijadu ovdje...

Link to comment
Share on other sites

U 11h je na rasporedu frendlij gejm Melbourne-Juve...

Oboje igraju prvu pripremnu tekmu...Nekako mi se čini 1,50 na pobjedu Juvea dosta dobro,i ako je koef narastao sa 1,3 -> 1,5 .....Pošto oboje igraju prvu pripremnu,a Juve je nekoliko dana u Melbourneu u trening kampu i ima nekoliko odrađenih treninga,priviknut je na klimu i vremensku zonu....

Sastav Juvea koji je otputovao na tour je :

Alex Sandro

Asamoah

Audero

Benatia

Blanco

Cerri

Coccolo

Del Favero

Dybala

Hernanes

Kastanos

Lemina

Lirola

Loria

Macek

Marrone

Neto

Padovan

Parodi

Pereyra

Pjanic

Rosseti

Rugani

Severin

Vitale

Koja su vaša razmišljanja,ili saznanja,isplati li se popratiti ovaj par?

Upravo gledam i prelosa tekma,po meni se ne isplati nista tu igrat..
Link to comment
Share on other sites

Poštovanje svima,

2 tiketa za danas  

 

prvi (klaja Marathon): kv 2,047

 

UTENIS - ŽALGIRIS  2    1,166

 

Nakon nesretnog ispadanja u kvala za LP od ipak favorizirane Astane, Žalgiris se može okrenuti obavezama u domaćem prvenstvu i pokušati se domoći prvoga mjesta. To im s obzirom na kvalitetu u odnosu na ostatak lige ne bi trebalo biti teško. Zaostaju 3 boda za prvim mjestom, ali imaju i dvije utakmice manje. Nakon lošeg ulaska u sezonu Žalgiris se probudio i sada u zadnjih 6 utakmica ima 5 pobjeda i 1 neodlučeni ishod. Ta serija je započela upravo utakmicom protiv Utenisa na domaćem terenu pobjedom od 2:0. Utenis je trenutno posljednjeplasirana ekipa prvenstva sa 12 osvojenih bodova u 17 utakmica koliko su odigrali (omjer je 4 0 13). Pa čak iako su 9 od 12 bodova osvojili na domaćem terenu. ja im danas ne dajem ni najmanju šansu. Igrači Žalgirisa vjerojatno jesu malo umorni od dugog puta u Kazahstan, no motiva im neće nedostajati, i ako u obzir uzmemo širinu u igračkom kadru koju Žalgiris ima u odnosu na ostatak lige pobjeda danas ne smije doći u pitanje.

 

DYNAMO KYIV - OLEKSANDRIA  1   1,17

 

Kijevljani kreću u obranu naslova utakmicom protiv ekipe koja ih je prošle godine izbacila u 1/4 finala kupa. Ipak u ligi su upisali 2 lake pobjede (3:0 i 0:2), te nešto slično očekujem danas. Ekipa je jednaka onoj od prošle sezone, a od ponekih prinova možemo izdvojiti napadača Oleksandra Hladkyya koji je potpisao kao slobodan igrač, nakon što mu je istekao ugovor sa Shakhtarom. Za domaćine ovo nije prva utakmica ove sezone, iz razloga što su već proslavili osvajanje Superkupa, pobjedom nad Shakhtarom nakon penala. Oleksandria osim prijateljskih nije imala službenih utakmica. Za njih je prošla sezona bila najbolja u prvoj ligi. Izborili su 6. mjesto i zbog suspenzije Dnipru, zaradili izlazak u Europu, gdje će odmjeriti snage sa Hajdukom. O ekipi stvarno ne znam puno, tako da neću posebno duljiti. Prošle sezone je već Dynamo pokazao da je puno bolja ekipa i očekujem da isto naprave i danas, pogotovo jer je Shakhtar startao pobjedom.

 

STADL-PAURA - KALSDORF   3+    1,50

 

Ovaj tip baziram na čistoj statistici i činjenici da se u austrijskim nižim ligama igra prilično otvoreno. Prošle sezone ova dva kluba bila su i istoj ligi i igrali prilično otvoreno. Stadl je imao omjer o/u 21 9, dok je Kalsdorf bio malkoc lošiji sa omjerom 18 12. Također međusobni susreti prošle sezone završavani su rezultatima 2:1 i 3:0, gdje je svaki tim upisao po jednu pobjedu. Danas očekujem sličan scenariji i lagani prolazak ove oklade.

 

drugi (klaja bet365): kv  2,02

 

INFONET - RAKVERE  hendikep prvo poluvrijeme (-1,5)   1   1,80

 

Meni zanimljiv par. Prva ekipa protiv zadnje u estonskom prvenstvu. Iako je liga o kojoj se malo zna, ipak gosti kao da su zalutali u prvu ligu i danas je najvjerojatnije da će ih Infonet ispratiti sa 4-5 komada u mreži. Domaćini su prvoplasirana ekipa, no Levadia i Nomme su odmah iza sa samo 2 boda zaostatka i utakmice poput ove moraju riješavati lagano, žele li doći do prve titule u povijesti. Gosti s druge strane imaju u 19 odigranih susreta, tek jedan jedini bod i gol razliku 9:60, što dovoljno govori o njihovoj snazi. Ove sezone ove dvije ekipe su odigrale već 2 susreta (igra se 4 puta međusobno) i Infonet ima obje pojede. Prva kući 4:1 i druga gostujuća 0:1. Danas definitivno se očekuje nova pobjeda Infoneta i očuvanje bodovne prednosti na vrhu poretka. Također mislim da ćemo u prvom poluvremenu vidjeti 2-3 zgodtika Infoneta i zbog toga ću pokušati s ovom okladom.

 

MICHAEL VAN GERWEN - ADRIAN LEWIS  1   1,12

 

Nakon Chisnalla, novi malo jači izazov za Mighty Mike-a. Zasad je Nizozemac ostavio definitivno najbolji dojam od svih i prilično lako riješavao svoje protivnike. S druge strane Lewis je u prošlom kolu imao pravi derbi sa Wrightom i uspio je slaviti sa 16:14. Ipak mislim da danas nema previše šansi, te da se ovdje završava njegov put. Kao što sam već jednom prilikom napisa za Mighty-a, brani prošlogodišnju titulu, motiva mu neće nedostajati i kada je tako, rijetko tko mu se može suprotstaviti.

Link to comment
Share on other sites

Karlović-Johnson TB 1. set 2.00 bet365 


 


Doktor Ivo nastavlja sa sjajnim igrama. Nakon što je preko Dančevića, Chiudinellia, Baghdatisa i Mullera osvojio turnir u Newportu, formu je prenio i u Washington. Do polufinala nije izgubio seta, a padali su: Baker 6:3 7:6, Tomić 7:6 6:3, Sock 7:6 7:6. Do polufinala je ponudio četiri break lopte, jednu protiv Bakera i tri jučer protiv Socka. Danas će mu sa druge strane mreže stajati stari poznanik Johnson. Johnson ima sličan stil kao Karlović, servis je glavno oružje. Loše je odigrao prvi dio sezone, ali od prelaska na travu je digao formu. Osvojio Nottingham, igrao osminu finala Wimbledona (Federer), četvrtfinala Queen'sa (Čilić) i Newporta (Young). I on je ovdje do polufinala došao bez izgubljenog seta.. Mannarino 6:3 6:4, Harrison 6:4 6:4, Isner 7:6 7:6. On je do polufinala ponudio šest break lopti i sve je spasio, protiv Mannarina jednu, a jučer protiv Isnera pet, a od toga su tri bile vezane set lopte. Mislim da se isplati odigrati ovo danas. Dobri serveri, i dalje bez izgubljenog servisa na turniru, u tri meča ponudili ukupno 10 break lopti, bit će laganih poena dok se ne uđe u ritam. Mislim da nas čekaju preslike njihovih mečeva od jučer kada su obojica odigrala po dva tb-a.


Link to comment
Share on other sites

17.00  Esbjerg - FC Kopenhagen  2   1.50  Mozzart

 

Sjajan start za Kopenhagen u novoj sezoni i cini se da su igraci ovog puta vrlo ozbiljno shvatili svoj posao...Prosto,ranijih sezona,kasno su palili i posle jurili prvo mesto...Kao sto sam rekao,ove godine je malo drugaciji nacin bodovanja kod danaca,pa je svaka tekma bitna ,pogotovo na pocetku prvenstva...Kvalitet je nesumnjivo na strani gostiju ovde...

U Evropskom mecu koji je Kopenhagen igrao pre par dana,bilo je dosta rotiranja u sastavu,tako da su mozemo reci svezi i odmorni za ovaj duel.-0 poraz od Bronbija,fudbalerima Esbjerga nije dono start kakav su ocekivali...trener je nov,treba uigrati ekipu i enkako ovaj potez sto sada radi bar meni nije dobar...Povukao je tri vrlo bitna igraca na klupu,dao sansu drugoj trojki sa klupe u ovom mecu i izjavio da zeli igrace koji ce pruzati maximum na svakom mecu...Mislim,sve je to ok i u pravu je,ali pocetak je sampionata...ima i njegove greske tu u tom mecu...Svi su znali,pa i ja da ce u tom mecu sa Bronbijem biti golova(prosao mi je tada taj tip),prosto jer Bronby u ovoj sezoni je napdacka masina i trener Esbjerga je trebao mozda drugaciju taktiku da postavi...itd...Kako god,promena moze doneti nesto bolje,ali isto tako ovako rano tumbanje u ekipi moze doneti i malo zle krvi takodje...

A i veliko je pitanje moze li Esbjerg uospste i sa ovim novim igracima da uradi nesto?

Tip 2.

Link to comment
Share on other sites

Ramanathan-Krueger over 21,5 1.72 bet365/Wwin

U drugom polufinalu challengera u Binghamtonu snage će odmjeriti Ramanathan i Krueger. Ramkumar Ramanathan trenutno je 214. tenisač. Najbolji rezultat dolazi mu sa početka sezone kada je u Chennaiu dobio Gimena i Kudryavtseva pa izgubio od Bedenea u tri seta. Uz to treba izdvojiti i polufinale challengera u Samarkandu i osminu finala Todia. Zanimljivo da mu najbolji rezultati sa challenger razine dolaze sa zemlje a to mu je najgora podloga. Ovdje je u prvom kolu dobio Uchiyamu 6:3 6:4, zatim Stathama 2:6 6:4 7:6 i jučer Kleina 7:6 6:7 6:2. Mitchell Krueger trenutno se nalazi na 247. ATP mjestu. Do ovoga turnira nije imao baš zapaženijih rezultata ove sezone. Prije dva tjedna na challengeru u Winnetki dogurao je do četvrtfinala, prije toga ima i četvrtfinale challengera u Bangkoku, a do tada treba izdvojiti jedino rezultate sa Futuresa..ima jedan osvojen i jedno polufinale. Ovdje je u prvom kolu dobio Hiltzika 6:3 6:3, zatim Smitha 7:5 7:6, i jučer Moriyu 6:3 7:6. Ovaj tjedan na ovim challengerima često dolaze overi, a granice po betu i wwinu su manje nego u ostalim kladionicama. U marathonu je granica 22,5 i pada kvota na over. Susreću se dva tenisača koji su ublizu sa rankingom, obojici odgovara hard i dobro guraju ovaj tjedan. Po meni teško prognozirati pobjednika, a ova granica 21,5 je mala i vjerujem da je mogu preći. 

Link to comment
Share on other sites

Rapid-Ried , kec,1.5

Otvaranje sezone,Rapid jako dobar kroz pripreme.Pao Čelski,Celtic i još neki slabiji klubovi. Prošle godine drugi,nikako da skinu RB,ove godine ce opet pokusat. Kvale za EL su im tek u cetvrtak tako da ovdje ide puni pogon.
Ried prosle solidan,ništa više.Pripreme ok,pobjede,ali nešto slabiji protivnici(na papiru),Skor sa Rapidom im je bio loš do zadnjeg okršaja prošle sezone gdje su doma tukli Rapid 1-0. Prije toga porazi 2-1,3-0 i tako. Doma Rapid pobjeđuje .

Nadam se da ce i danas biti tako.
Juve sam preskocio srecom,F1 takodjer srecom s obzirom na kaos sa vremenom pa cu ovo odigrat.

Ako znate kakv info podijelite,nisam našao nešto korisno da me odbije od tipa.

Link to comment
Share on other sites

Rapid-Ried , kec,1.5

Otvaranje sezone,Rapid jako dobar kroz pripreme.Pao Čelsi,Celtic i još neki slabiji klubovi. Prošle godine drugi,nikako da skinu RB,ove godine ce opet pokusat. Kvale za EL su im tek u cetvrtak tako da ovdje ide puni pogon.

Ried prosle solidan,ništa više.Pripreme ok,pobjede,ali nešto slabiji protivnici(na papiru),Skor sa Rapidom im je bio loš do zadnjeg okršaja prošle sezone gdje su doma tukli Rapid 1-0. Prije toga porazi 2-1,3-0 i tako. Doma Rapid pobjeđuje .

Ako znate kakv info podijelite,nisam našao nešto korisno da me odbije od tipa.

Ne znam odakle ti ova informacija!? 

 

Elem, čitao sam neke izjave srpskih trenera koji rade u Austriji i oni kažu da će Rapid biti dostojan rival Salcburgu za titulu. Oni su uradili dobar posao u prelaznom roku, a danas će imati debi na svom novom stadionu uz ogromnu podršku najbučnijih navijača u ligi. Tek je prvo kolo, ali se svi slažu da je Rapid najbliži pobedi od svih ekipa na premijeri sezone.  

Link to comment
Share on other sites

Ne znam odakle ti ova informacija!? 

 

Elem, čitao sam neke izjave srpskih trenera koji rade u Austriji i oni kažu da će Rapid biti dostojan rival Salcburgu za titulu. Oni su uradili dobar posao u prelaznom roku, a danas će imati debi na svom novom stadionu uz ogromnu podršku najbučnijih navijača u ligi. Tek je prvo kolo, ali se svi slažu da je Rapid najbliži pobedi od svih ekipa na premijeri sezone.

Pomiješah,na tabletu sam pa nisam vidio dobro,Radi se o Kazanu,isprike

Link to comment
Share on other sites

U pola 7 u Glazgovu igraju Seltik i Lester prijateljsku gde će domaći igrači sigurno želeti dobrim rezultatom da se nametnu Rodžersu, ali je pitanje ko će igrati jer ih u sredu čeka pakleno putovanje u Kazahstan (5 sati vremenske razlike). Nemam mnogo infoa o Lisicama, ali će sigurno biti nabrijani (njihovi navijači se poistovećuju sa glazgovskim plavcima). Zapravo video sam da im neće igrati Vardi i još dva, tri prvotimca, ali neće to biti loš sastav jer druga (rezervna) momčad Lestera igra isto danas prijateljsku sa Nuneatonom. Kvota na prvaka Engleske je sasvim solidna, ali ipak ću čekati postave... 

 

Edit: danas je druga stvar u fokusu kod Kelta, naime Kolo Ture treba da potpiše ugovor svakog momenta, a prema nezvaničnim izvorima još dva igrača je stiglo u Glazgov na medicinske preglede. Uzimam Lester DNB @1.67 bet365 jer o;ekujem dalji pad kvote... Kako se radi o pripremnoj tekmi, ulog nije pozamašan.

Link to comment
Share on other sites

U pola 7 u Glazgovu igraju Seltik i Lester prijateljsku gde će domaći igrači sigurno želeti dobrim rezultatom da se nametnu Rodžersu, ali je pitanje ko će igrati jer ih u sredu čeka pakleno putovanje u Kazahstan (5 sati vremenske razlike). Nemam mnogo infoa o Lisicama, ali će sigurno biti nabrijani (njihovi navijači se poistovećuju sa glazgovskim plavcima). Zapravo video sam da im neće igrati Vardi i još dva, tri prvotimca, ali neće to biti loš sastav jer druga (rezervna) momčad Lestera igra isto danas prijateljsku sa Nuneatonom. Kvota na prvaka Engleske je sasvim solidna, ali ipak ću čekati postave... 

 

Edit: danas je druga stvar u fokusu kod Kelta, naime Kolo Ture treba da potpiše ugovor svakog momenta, a prema nezvaničnim izvorima još dva igrača je stiglo u Glazgov na medicinske preglede. Uzimam Lester DNB @1.67 bet365 jer o;ekujem dalji pad kvote... Kako se radi o pripremnoj tekmi, ulog nije pozamašan.

Sad se isplati na Lisice,imaju znatno bolju klupu,vjerojatno ce Celtic mijenjat zbog nadolazece tekme u LP

Link to comment
Share on other sites

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use