Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Utorak 11.10.2016.

IzudinB

Recommended Posts

Dok ne stigne vikend i prava ponuda da malo aktiviramo i tenis. Igra se Masters u Shangaju, turnir koji nosi dosta bodova pa i nije cudo da svi ucestvuju (osim Federera). 

Pouille-Verdasco 1 @1.55 marathonbet

Pouille ima predobru sezonu uzeci u obzir ranije 2-3 godine i njegov ucinak u njima. Vazio je za "samo" sljakasa, ali je ove godine priredio sjajne partije na travi i hardu. U septembru ima titulu na hardu u Metzu gde je izbacio prvo Herberta i Vasselina - 2 domaca tenisera pa onda i Goffina u 1/2 finalu  i Thiema u finalu. Prosle nedelje je igrao turnir ovde u Kini ali je vec u drugom kolu isao na Dimitrova koji ga je posle treceg seta izbacio. Verdasco sa druge strane u pravoj krizi, forma losa, uzme uvek po koji set ali na kraju ispusti pobedu. Protiv Cilica bi to bilo i oprostivo, ali oni porazi protiv Lajovica ili recimo Soede su stvarno downside. Sigurno je i on gladan nove pobede ali ne znam kako to planira izvesti ukoliko Pouille bude na svom nivou. Inace Pouille ima jako dobar ucinak protiv levorukih tenisera ove sezone. 

Kao alternativni pick probao bih Pouille i over 22.5 @2.87 koji nudi marathonbet.

Del Potro-Goffin over 9.5 first set @1.69 marathonbet

Interesantan duel, Goffin dolazi verovatno i pomalo umoran posle dugog turnira u Tokiju gde je igrao finale i 3 seta protiv Kyrgiosa. Bio je to naporan mec i bez obzira na poraz Goffin se dosta istrosio na tom turniru. Del Potro je uzeo pauzu od Davis Cupa i sigurno je bilo dosta vremena da se spremi za ovaj turnir. Del Potro je sada opasan protivnik po sve igrace, pocevsi od top 5 a pogotovo igrace poput Goffina. Iskustvo je ubedljivo na strani Argentinca a i fizicka spremnost u ovom momentu. Zbog ove pauze mislim da ce Delpo trebati koji gem da se privikne pa iz tog razloga idem sa 9.5+ gemova u prvom setu jer imamo 2 dobra servera na obe strane.

Kyrgios-Querrey 1 @1.33 marathonbet

Kyrgios je na turniru u Tokiju dodao jos jednu titulu u svoj ormar. Odigrao je realno dobar turnir a na putu do prvog mesta nisu bili laki protivnici: Harrison, Stepanek, Muller, Monfils, Goffin. Posebno me je iznenadila pobeda protiv Monfilsa koji je bio u sjajnoj formi ali je Kyrgios ovo resio u samo 2 seta. Dalo bi se pisati o verovatnom umoru Kyrgiosa kao i sigurnom slavlju posle titule jer je to sto Kyrgios inace radi i bez titula ali tu je njegov servis koji bi morao doneti dosta lakih poena. Querrey takodje vrhunski server ali ostali segmenti ga dosta slabo sluze u poslednjih mesec-dva. Nije igrao od US Opena pa onda ispao u prvom kolu u Pekingu od Gasqueta. Set je doduse isao u 3 seta ali je puno brejk lopti dozvolio Querrey za jednog takvog servera. Trazi se ocajno ta pobeda da prekine crni niz, ali da li je to uopste moguce protiv ovako raspolozenog Kyrgiosa? Ne znam, zaista, meni je Kyrgios ovde favorit i sve osim njegove pobede bi bilo iznenadjenje.

Simon-Carreno-Busta over 22 @1.76 marathonbet

Ukratko, 2 velika borca koji ce juriti za svakim poenom i kod takvih igraca mi nije zao odigrati vise gemova. Veliki broj meceva u zadnjih nekoliko nedelja na hardu je islo u 3 seta, slicni su po stilu igre i ocekujem jedan balansiran mec i sto da ne 3 seta na kraju krajeva. No, 22+ je ipak sigurnija varijanta

Dimitrov-Gasquet over 22.5 @1.77 marathonbet; Dimitrov i over 22.5 @3.15 marathonbet

I jedan i drugi nastavljaju Kinesku turneju i posle Pekinga dolaze u Shangaj. Dimitrov je vec duze vreme na meti kriticara zbog losih partija no od Cincinatija naovamo i nije tako los. Njegova nesreca je sto je uvek isao na Murraya protiv kojeg nikako ne moze izvuci pobedu pa je tako na US Openu bio izbacen od strane njega a i u Pekingu ga je cekala ista sudbina. Zadnji turnir je odradio fenomenalno, to mu moram priznati. Imao je ekstremno teske protivnike za hard: Johnson, Pouille, Nadal, Raonic pa onda Murray u finalu. Dosta tih meceva smo gledali u po 3 seta sto za Grigora nije neko cudo. Uglavnom je bio solidan na servisu kao i u dugim razmenama. Gasquet je na istom turniru ispao vec  u drugom kolu od Buste. Gledao sam taj mec, imao je Gasquet sve u svojim rukama ali jednostavno je u kljucnom trenutku posustao i onda je radilica kakav je Busta to kaznio i na kraju preokrenuo sve to u svoju korist. Pre Pekinga je u Shenzhenu igrao finale pa izgubio od Berdycha sa 2:1. U mecevima gde ima "egal" protivnike obicno to ide u vise gemova. Gasquet ima kvalitet da drzi mec u neizvesnosti ali mu u poslednje vrmee fali "ono malo" da to zavrsi u svoju korist.

Tomic-Bautista 2 @1.56 marathonbet

Ukratko, dvojka na Aguta bez razmisljanja. Tomic mi je na listi neozbiljnih igraca a na takve se nikad ne kladim. Bez ozbiljnijih je rezultata vec duze vreme a ispadao je od puno slabijih i manje iskusnijih nego sto je Bautista. Bautista je igrac za ovakve turnire, on ima problema sa top 10 igracima a protiv protivnika kao sto je Tomic obicno izvuce bolji kraj. Jeste nije toliko dominantan u poslednje vrmee kao sto zna biti ali ovo mu je idealna prilika za prolazak dalje.

Monfils-Anderson 1 @1.32 marathonbet ; over 9.5 first set @1.60 marathonbet

Kao sto sam pisao Monfils me je iznenadio ispadanjem od Kyrgiosa pre neki dan. Igrao sam tu na njega ali je prosto bio nemocan i nije nikako mogao do brejka. Anderson moze kostati glave svakog igraca, nezgodan je zbog svog ubitacnog servisa ali prosto ne mislim da moze ni do seta protiv Monfilsa u ovakvom elementu. Osim toga, Monfils je takodje veoma dobar returner, u poslednje vreme i maximalno ozbiljno shvata meceva (ko prati tenis duze zna da ranije to nije bio slucaj) tako da ce biti problema sigurno po Andersona. Prosle nedelje je ispao od Veselyja u Tokiju, Vesely ga je razbio, Anderson je samo onaj prvi set odradio kako treba a onda je samo nemocno gledao svoj poraz. Glavni pick je pobeda Monfilsa koji ponovo moze stici daleko na ovom turniru a uzdam se u servis Andersona koji obicno prvi bira da servira pa i u slucaju jednog brejka imali bi 10 gemova u prvom setu

Zverev-Cilic over 22.5 @1.78 marathonbet

Najtezi mec za prognozirati pobednika. Duel mladosti i iskustva, i Cilic i Zverev u dobroj formi, moze tu biti svega. Zverev je izbacivao sve redom prolse nedelje ali je valjda iskustvo Ferrera zaustavilo mladog talenta. Cilic ce isto biti veliki zalogaj za mladog Zvereva ali i sam Cilic je sklon padovima u igri pa ako su Paire ili Verdacso prosle nedelje uzimali set onda to verovatno moze i Zverev. Sve u svemu, najbolji pick po meni vise gemova i uzivati u mecu.

Dimitrov-Gasquet over 22,5 1.85 pinnacle

Jedan od zanimljivijih mečeva u drugom danu Šangaja, trebali bi odigrati Dimitrov i Gasquet. Dimitrov je napokon proigrao i od ovoga tjedna je ponovno u top 20, točnije na 18. mjestu. Nakon što je u Cincinnatiju odigrao pristojan turnir doguravši do polufinala (padali Simon, Lopez, Johnson i Wawrinka) koje je izgubio od Čilića u tri seta, preselio je u New York na posljednji GS sezone gdje je očekivano dobio Cervantesa, Chardya i Sousu, ali preko Murraya nije mogao ; u Chengduu dobio Lajovića i Schwartzmana, a polufinale gubi od Ramos Vinolasa u tri seta, poraz je bio neočekivan ali Ramos je odigrao jako dobar turnir i prije njega iznenadio je i Lua i Thiema.Prošli tjedan Dimitrov je odigrao fin turnir u Pekingu, u prvom kolu dobija Johnsona 7:5 6:7 6:4, u osmini finala Pouillea 6:7 7:6 6:4, u četvrtfinalu Nadala 6:2 6:4, polufinale prolazi bez borbe jer je Raonić predao prije početka, a finale gubi od Murraya 4:6 6:7. Gasquet je na rankingu jedno mjesto ispred Dimitrova. On se ne može baš pohvaliti drugim dijelom sezone, u Cincinnatiju nenadano ispao u drugom kolu od Andersona, u Winston Salemu u četvrtfinalu od Millmana, na US Openu u prvom kolu ispada od Edmunda, u DC-u dobija Ćorića a gubi od Čilića. E, nakon DC-a je napokon odigrao dobar turnir u Shenzhenu, dobija Whittingtona 6:1 6:0, starijeg Zvereva 7:6 7:6, Tipsarević mu predaje kod 6:2 4:1, a u finalu gubi od Berdycha u jednom teškom i dobrom meču 6:7 7:6 3:6. Prošli tjedan u Pekingu dobio Querreya pa ispao od Buste u tri seta. H2H je visokih 5:0 za Gasqueta, nisu igrali do Wimbledona 2015. Po meni je ovo dobar meč za over. Ne mogu odigrati ni keca ni dvicu, Dimitrov uhvatio formu ali imao težak prošli tjedan i pitanje je ima li malo i umora, Gasquet je napkon proigrao ali i dalje tu ima oscilacija, a i h2h je na njegovoj strani. Mislim da ćemo vidjeti barem jedan produženi set, a bez problema bi moglo otići i u tri seta.

14:00 | Hong Kong - Singapur 1 2,15 @ bet365

Hong Kong dočekuje Singapur u prijateljskoj utakmici koja će se odigrati na Mong Kok stadionu. Hong Kong je 142. reprezentacija na FIFA-inoj ljestvici, dok je Singapur 155. Osim što je domaćin bolje rangiran, oni su i u boljoj formi. Za Hong Kong to će biti posljednja pripremna utakmica uoči početka kvalifikacija za Azijski kup koje počinju sljedeći mjesec. Hong Kong proteklih je godina pokazao odličnu igru kod kuće te je na domaćem terenu izgubio samo od Katara, a u posljednjih devet utakmica kod kuće pobijedili su u njih šest. Između ostaloga, prije nekoliko mjeseci pobijedili su Kambodžu te današnjeg suparnika Singapur.

Hong Kong ima čak četiri igrača iz Brazila, tri iz Engleske, dva iz Nigerije te jednog iz Gane. Najveća opasnost dolazi od Jaimesa McKeeja, koji će zajedno sa Sandrom i Paulinhom praviti veliki probleme u obrani Singapura.

Singapur od ljeta ima novog trenera. Sa novim trenerom upisali su pobjedu protiv Mianmara, no potom su upisali čak tri uzastopna poraza, gubili su redom od Vijetnama, Kambodže te Bahraina, a kod kuće su još upisali i 0-0 remi protiv Malezije. Singapur je poražen u šest od posljednjih sedam gostujućih utakmica. 

Singapur je jedna od najslabijih reprezentacija u Aziji te će im trebati dugo vremena kako bi došlo do nekih značajnijih promjena. Oni su nešto poput Indije. Njihovi rezultati su uistinu loši već duže vrijeme te ne vidim kako bi oni mogli uzeti bod u ovoj utakmici. 

Na Mong Kok stadionu Hong Kong je pobijedio u pet od posljednjih sedam utakmica te je imao veliku dominaciju protiv Singapura. Hong Kong je pobijedio u protekle tri utakmice protiv Singapura koje je igrao na domaćem terenu. 

Zverev - Cilic

Tie break u 1. setu (3.50) 2u

Tie break u 2. setu (3.50) 2u

Prikljucujem se s ostalima na ovotjednom turniru u Shanghaiu i dvobojem izmedju dvojice izrazito visokih i dobrih servisera. Obojica imaju prosjek osvajanja svojega servisa daleko od prosjeka i ako pogledamo njihove zadnje setove medjusobno odigrane 75 76 76 76 vidimo da ce ovo biti vjerojatno dosta izjednacen mec gdje ce tesko bilo tko doci do breaka. Vrlo vazna informacija jest da ovaj turnir u Shanghaiu ima jednu od najbrzih podloga uopce, jer je postotak zadrzanih servisa daleko iznad nego sto je u ostalim turnirima slucaj sa istom podlogom. Uzeo sam okladu da ce past jos koji tie break izmedju njih dvojice bilo to u prvom ili drugom setu i ovakav tecaj kakav se nudi predstavlja dobar value. bet365 za 3.40 nudi ovu opciju isto, ali samo za prvi set. Oklada se nalazi pod "total games" za pojedinacni set za one koji me prate.

Kladionica: 10bet

Macedonia - Scotland 1 1.5. (U21)

Macedonia - Scotland 1-1 2.3. (U21)

Iako vcerasnite rezultatite na vcerasnite natprevaro ne odat bo prilog na Makedonija(najverojatno nema da bide vo 4te najdobro plasirani reprezentacii koi igraat baraz), tie se maksimalno motivirani da pokazat deka ne slucajno se fudbalska reprezentacija so najgolem uspeh. Povreden e Bardi, koj najverojatno ke igra.

Kaj Scotland za razlika od prviot natprevar 8 novi mladi igraci, ne voigrani so misli prema sledniot kvalifikaciski ciklus.

Ocekuvam sigurna pobeda.

Slovačka - Škotska | Svjetsko prvenstvo - Kvalifikacije

Slovačka i Škotska će se sastati u trećem pretkolu za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u skupini F. Dvije ekipe zajedno sa Slovenijom će se boriti za drugu poziciju koja vodi u baraž, s obzirom da je Engleska veliki favorit za osvajanje prvog mjesta i izravnog kvalificiranja na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Nakon dva kola Engleska je jedina momčad sa savršenim rezultatom u skupini, a iza njih su Škotska i Irska, koje imaju po četiri boda. Slovačka je najlošije započela kvalifikacije, gdje su izgubili obje utakmice koje su do sada igrali i u ovom trenutku ispred njih je Litva koja ima dva boda. Dodajmo da će ovo biti prvi međusobni susret između Slovačke i Škotske u povijesti.

S obzirom da Slovaci nisu osvojili niti jedan bod  u prve dvije utakmice, očekujem od njih da počnu maksimalno agresivno protiv Škota, koji su pokazali na utakmici protiv Litvanaca da njihov tim ima ograničenja.

TIP: Pobjeda Slovačke

Slovenija - Engleska | Svjetsko prvenstvo - Kvalifikacije

Derbi trećeg kola u skupini F donosi nam dvoboj između dvije ekipe koje još uvijek nisu poražene, iako Slovenci imaju jedan remi, dok Englezi imaju maksimalan učinak u prva dva kola. Oba tima su pobijedili Slovačku, a Engleska je pobijedila autsajdera Maltu kod kuće, dok je Slovenija remizirala protiv Litve. 

Imajući u vidu toliko odsutnih standardnih igrača, sasvim je realno da će Engleska igrati sa više opreza nego inače protiv sve boljih Slovenaca, što je razlog zašto sam odlučio odigrati manje golova.

TIP: Manje od 2.5 gola

Slovenija - Engleska | Svjetsko prvenstvo - Kvalifikacije

Derbi trećeg kola u skupini F donosi nam dvoboj između dvije ekipe koje još uvijek nisu poražene, iako Slovenci imaju jedan remi, dok Englezi imaju maksimalan učinak u prva dva kola. Oba tima su pobijedili Slovačku, a Engleska je pobijedila autsajdera Maltu kod kuće, dok je Slovenija remizirala protiv Litve.

Imajući u vidu toliko odsutnih standardnih igrača, sasvim je realno da će Engleska igrati sa više opreza nego inače protiv sve boljih Slovenaca, što je razlog zašto sam odlučio odigrati manje golova.

TIP: Manje od 2.5 gola

Pa po meni memaju englezi bas neke prebitne izostanke, iz razloga sto imaju stvarno siroku klupu ali nikako da se posloze. U obrani fale jagielka i clyne ali pitanje bi li igrali jer su walker i stones u solidnoj formi tako da to i nije neki hendikep. U vezi ce u alia i hendersona vjerojatno krenuti dier sada kad su maknuli rooneya, a u napadu sturridge i walcott te je to mozda ljevo krill problem gdje nema sterlings ali to po potrebi moze i pokrit i vardy. Tako da bi ja saceko postave, pa ako izadju wallcot-sturridge-vardy te alii iza njih, omda bi mogli sami prebacit ovu granicu, jer napokon imaju 3 vezna igraca a ne 2 i rooneya. Ali mislim da ce ipak ovdje obje ekipe dati gol jer slovenici su stvarno dobri. Uz to odigrali su 4 utakmice do sada (2 u proslim kvalama za EP, 3:1 u engeskoj, 2:3 u sloveniji). Prije par godina su odigrali prijateljsku i zavrsila je 2:1 za emgleze te jedina koja je isla under 2.5 je bila na SP 2010. i bilo je 1:0 za engleze.

Ja bi tu dakle radje igro:

BTS @ 2.25

over2.5 @ 2.35

GG3+ @ 3.1

Zlatko Horvat 3,5 vise 1,75 HL

Zlatka bi uvijek igrao na ovu marginu, izvodac sesmeraca kod Zagreba, velika minutaza, kontra mu nije strana, dosta efikasan, Vujovic ga voli koristiti i u kombinaciji na desnom vanjskom, dobro utrcava na pivota!

Vujovic u danasnjem SN-u

"Danas je Metalurg?

- Červar je trener koji ima disciplinu, igra obranu, namučili su sve u Ligi prvaka dosad, dobili Elverum, koji je dobio Montpellier. Dakle, respekt. Mi ćemo neke poput Miklavčiča, Cingesara i Tončija Valčića pokušati sačuvati, nekima koji su igrali manje dati priliku da se pokažu."

Kakva je situacija s Osijek - Cibona? Na domacine naveliko pada koef i kontrahendikep ...opet ce vjerojatno cuvati najjace, ali to je cibona i 1.70 na njih je mostruzno

Ante Zizic u SN-u

Zadnji dio je bitan

Do tada će Ante Žižić nastaviti raditi. Tiho i polako. I boriti se s Cibonom.

- Presretan sam kako je krenula Cibonina sezona. Imamo tri pobjede u četiri kola, malo je nedostajalo da skinemo i Partizan u Beogradu. OK, imali smo i sreće protiv Mornara i MZT-a, ali treba imati i to, no ja sam super zadovoljan s obzirom na ovaj luđački ritam.

On će, kao i ostali nositelji, propustiti ogled u Osijeku u sklopu PH-a u utorak, bit će na parketu u subotu kad pod Toranj stižu Karpoš Sokoli, a onda i u srijedu kad kreće Liga prvaka s domaćinstvom Tenerifima.

Evo i od mene tri prijedloga za danas:

Iran - south Korea manje od 3 gola 1.45 kvota

Nema se sta tu previse govoriti vidi se po statistici da igraju tvrd nogomet.

Iran - South Korea, 1:0, 18.11.2014, Friendly International 2014

South Korea - Iran, 0:1, 18.06.2013, World Cup 2014

Iran - South Korea, 1:0, 16.10.2012, World Cup 2014

Iran - South Korea, 0:0, 22.01.2011, Asian Cup 2011

South Korea - Iran, 0:1, 07.09.2010, Friendly International 2010

South Korea - Iran, 1:1, 17.06.2009, World Cup 2010

Iran - South Korea, 1:1, 11.02.2009, World Cup 2010

Drugi par je makedonija(21) - škotska(21) tip: 1 1.45 kv

Nema se sta tu dodati previse nego da makedonija mora loviti pobjedu i cekati kiks islanda da bude prva i plasira se na evropsko prvenstvo a za vratom im puse francuska koja zaostaje 1 bod

Treci par je island(21) - Ukraina(21) tip: 1 1.55 kv

Ova dva zadnja para sam uzeo iz razloga sto island i makedonija drze prvo i drugo mjesto u skupini sa po 18 bodova a treca je francuska sa 17 bodova i igra se zadnje kolo. Island i makedonija sa pobjedom idu dalje island kao prvi a makedonija kao druga. Sretno tko prati

Slovenija-Engleska 2 1,65@ bet365

Englezi u 3.kolu gostuju kod Slovenije. U 2.kolu Englezi su na Wembleyu upisali pobjedu protiv Malte sa 2-0. Iako su bili dominatni i uputili čak 11 udaraca u okvir gola, mrežu su zatresli tek dva puta. Maltežani su došli sa naumom da upišu što manji poraz i u tome su uspjeli. Slovenija je pak na domaćem terenu upisala važnu pobjedu protiv Slovačke sa 1-0. Ta pobjeda im znači puno jer je došla protiv prakitički izravnog suparnika u skupini. Englezi su uvjerljiv favorit skupine, igrali su u prošlim kvalifikacijama i Englezi su upisali pobjede u obje utakmice. Ova utakmica će biti "lakša" za Engleze jer se Slovenci neće igrati bunker kao što je to igrala Malta pa bi talent koji je na strani momčadi "tri lava" trebao doći više do izražaja. Očekujem novu pobjedu Engleske u sudaru sa Slovenijom i potvrdu Engleske kao najjače momčadi ove skupine.

22:00 | Bolivija - Ekvador 2 2,05 @ William Hill

Bolivija dočekuje Ekvador u La Pazu u 10. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Bolivija je deveta sa sedam bodova, dok je Ekvador treći sa 16 bodova. Bolivija se više ne može plasirati na Svjetsko prvenstvo, dok je Ekvador pobjedom nad Čileom skočio na treće mjesto. Problem je što Kolumbija i Argentina imaju 16 bodova te će petoplasirani morati u play-off za plasman na Svjetsko prvenstvo. Snaga Bolivije jest što igraju na visokoj nadmorskoj visini te mnoge momčadi posrnu na tom gostovanju, no Ekvadoru to neće biti problem jer su oni naviknuti igrati na terenima s visokom nadmorskom visinom. Boliviju su u proteklih 12 susreta dobili čak 10 puta. Na gostovanjima kod Bolivije pobijedili su u pet od posljednjih šest utakmica. Posljednji puta Bolivija je pobijedila na Copa Americi rezultatom 3-2, no od tada se mnogo stvari promijenilo. 

Domaćinu će za ovu utakmicu nedostajati Chumacero, Gutierez te Bejarano. Ekvador je po pitanju izostanaka u nešto goroj situaciji jer moraju igrati bez Arroya, Caiceda, Montera i Quinoneza. Caicedo je najbolji napadač Ekvadora što je za njih važan izostanak, no unatoč tome trebali bi pobijediti Boliviju. Bolivija je demolirana od strane Brazila te nije pokazala ništa prema naprijed. Veliki plus za Ekvador je što je njihov trener Quinteros dvije godine trenirao Boliviju te vrlo dobro poznaje njihovu momčad.

18:30 |Spartak Moskva - Avangard Omsk 2 2,05 @ bet365 / konačni ishod 2 1,65 @ bet365 

Kao što većina vas zna (oni koji prate hokej), Avangard Omsk ima snažnu obranu. Momčad je poznata kao "under" ekipa, koja nikada ne dopušta protivnicima da im postignu više od gola-dva. Primili su 36 golova u 19 utakmica što je oko 1,8 po utakmici.

Danas dolaze u goste jednom od najlošijih napada u ligi (između ostaloga i jednoj od najslabijih momčadi u KHL-u). Neka vas ne zavaravaju utakmice kao što su Vladivostok - Spartak 6-3, Spartak - Astana 5-4 ili Loko - Spartak 6-3, gdje je momčad iz Moskve postigli popriličan broj zgoditaka jer danas se sastaju sa jakim Omskom, koji je prije dva dana savladao CSKA Moskvu nakon produžetaka. 

Macedonia - Scotland 1 1.5. (U21)

Macedonia - Scotland 1-1 2.3. (U21)

Iako vcerasnite rezultatite na vcerasnite natprevaro ne odat bo prilog na Makedonija(najverojatno nema da bide vo 4te najdobro plasirani reprezentacii koi igraat baraz), tie se maksimalno motivirani da pokazat deka ne slucajno se fudbalska reprezentacija so najgolem uspeh. Povreden e Bardi, koj najverojatno ke igra.

Kaj Scotland za razlika od prviot natprevar 8 novi mladi igraci, ne voigrani so misli prema sledniot kvalifikaciski ciklus.

Ocekuvam sigurna pobeda.

moze prevod?

Slovacka - Skotska  -    Slovacka vise od 5,5 kornera 1,82 unibet

Slovacka je mozemo reci lose zapocela ovogodisnji ciklus kvalifikacija sa dva poraza u prve dvije utakmice, ali nije imala ni malo lagane protivnike. Prvo je porazena od Engleske kod kuce, ali su dobili gol u 95 minuti utakmice, totalna nesreca. Zatim su imali nezgodno gostovanje u Sloveniji gdje su takodjer izgubili 1-0, isto golom pred kraj utakmice. Dok su Skoti u prvom kolu pobijedili Maltu u gostima sa 5-1, a zatim odigrali SAMO nerijeseno protiv Litve kod kuce. Razlog zasto sam se odlucio ovo odigrati je jednostavan, Slovaci vise nemaju bas previse prava na kikseve, ocekujem da od samog pocetka krenu agresivno i napadacki, a samim time ocekujem da bi trebali dosta lagano prebaciti ovu granicu. Toliko od mene i sretno ;) .

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
    • 07.01. Badminton Sindhu Pusarla - Shuo Yun Sung Sindhu Pusarla to win Bet365 @1.20
    • Selo, seljaci, Jovanka seljanka Broz, Partizan, Crvena Zvezda, Euroleague, crnci ... Upozorenje, sadrzaj moze biti uznemirujuci, i moze povrediti vasa osecanja ili ubedjenja. Citate na sopstvenu odgovornost, sadrzaj je samo za 18+ Selo, seljaci, seljana Cak i oni koji se profesionalno bave jezikom, jasno razdvajaju pojmove selo i grad, pa se zato i pravilno izgovara rec seljaci, kada zelite da objasnite one koji zive na selu, u odnosu na gradjane, koji kako i sama rec kaze, zive u gradu. Ja bih samo jos dodao da se razlike osim u jezickoj pravilnosti, jasno uocavaju i u tome kako seljaci pricaju izmedju sebe, a kako gradjani, sta jedu jedni, a sta drugi, kakve manire imaju jedni, a kakve drugi. Ne mozete reci da isto komunicira seljak kada ulazi u svinjac, a vrata ne mogu da se otvore jer svinja nece da se pomeri, kao sto gradjanin u Londonu komunicira kada ide kod suseda na caj u 17.00 casova. Razlike se primecuju i u oblacenju ili stilu, kao na primer kada seljak obuce gumene cizme i krene kroz blato, sto sebi jedna prosecna gradjanka u Becu ne moze dozvoliti kada, na primer, ide na jogu. A da ne govorimo o nacinu zivota, jer sta bi neko ko zivi u Glini mogao da radi subotom uvece, u odnosu na nekog gradjanina u Berlinu, jer je svima jasno da noc u Glini nije jednako crna kao noc u Berlinu. Jovanka, seljanka Broz Primetio sam da vam se veeeeeoma dopao post kada sam vam pre mesec dana na nasem Forumu predstavio bravara iz Kumrovca i kakav je on imao zivot. Ali, njegov zivot je bio prava kamilica. Treba da cujete kakav je tek zivot imala njegova treca (zvanicna) i poslednja zena, Jovanka Broz. Ja mislim da na ovim prostorima, od Slovenije pa do Makedonije, ako gledamo poslednjih petsto godina, nije postojala osoba sa intrigantnijim, uzbudljivijim, zanimljivijim, istovremeno cudesnijim i tragicnijim zivotom, nego sto ga je imala bravarova treca i poslednja (zvanicna) zena, Jovanka. Ali, pre svega, stvarno moram da predstavim kolegama sa Foruma koji imaju manje od dvanaest godina, ko su bili bravar iz Kumrovca i Jovanka u svetskim okvirima. Danas, sa tolike vremenske distance, tesko je razumeti kolike su oni bile istorijske licnosti, kakvog nivoa, ali hajde barem da pokusam. Kada danas nekome ko je rodjen, na primer 2005-te godine, kazete Apple, Lady Gaga, Fiat, McDonald's, Pornhub, Haaland, Samsung, Ed Sheeran, Dua Lipa, Dolce & Gabbana, ili Red Bull ... svi na svetu, od Alaske do Moldavije ce znati o cemu se radi. Jovanka i bravar iz Kumrovca nisu bili svetske zvezde, ali su bili imena koje kada pomenete, znali su i eskimi i aboridzani iz Austarlije o kome se radi. Hajde vi sada nekoga u americkoj drzavi Wisconsin pitajte da vam kaze ko je Livaja, pa kada cujete odgovor, razumecete kakve su istorijske licnosti bili bravar iz Kumrovca i Jovanka. Jovanka je rodjena 1924 u zaseoku Pecane kod Korenice, u Lici, tadasnjoj Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca. Cim je rodjena u selu, jasno je sta je bila. Sama rec kaze, da po rodjenju ne moze biti gradjanka, ako je rodjena na selu, zar ne? Po zvanicnoj, ulepsanoj biografiji, ona je jos kao izrazito mlada pokazala izuzetnu hrabrost, i vec sa 16-17 godina se prikljucila borbi u Drugom svetskom ratu. Ja svakako ne mogu dozvoliti, da se vi, moje kolege sa Foruma, upecate na zvanicne biografije, tako da vam jedino preostaje da meni verujete, a ne knjigama. Ono sto je zaista tacno jeste da je ona imala zaista tragicno detinjstvo i mladost. Sa 13 godina je izgubila majku, sa 17 godina je otisla u rat, kada je imala 19 godina poginuo joj je brat, i to u danu kada je napunio 20 godina, a kada je Jovanka napunila 20 godina poginuo joj je i otac. Tacno je i da je kao izuzetno mlada devojka zaista pokazala izuzetnu hrabrost, da je bila ranjavana u ratu, i da je bila medju prvim zenama koja se ukljucila u borbe protiv svetih nemaca. Tacno je i da je, osim hrabrosti, pokazala neverovatnu cvrstinu, odvaznost, pozrtvovanje i visoke moralne principe. Iz rata je izasla kao dobitnik dva ordena za hrabrost, zasluzila je cin Majora tadasnje vojske, plus je bila nositelj tadasnjih vojnih privilegija. Sve ovo je istorijski tacno, doduse neznatno preuvelicano i doterano u detaljima, ali bez ikakve sumnje, sve je tacno. Kao sto je tacno da je ipak bila seljanka, i to neobrazovana, sto i ne mora da se naglasi, jer su takva bila vremena, ali ja ipak hocu da naglasim to da je bila neobrazovana seljanka. Jovanka je bila izuzetno lepa zena, ako mozete da pokusate da razumete kakva su tada bila vremena, posto pricamo o dogadjajima, pre osamdeset ili sto godina. Kolege sa Foruma koji vole selo, lako ce razumeti Jovankinu lepotu, a oni koji vole grad, nece. Jovanka je bila od onih zena koje su imale jednostavnu, obicnu, prirodnu lepotu, bila je od onih zena koja je mogla golim rukama da obori slona na zemlju, mogla je da radi deset sati dnevno i to istovremeno, i u kuci, i na zemlji, i u stali. U zvanicnoj biografiji to ne pise, ali ja mislim da bi Jovanka mogla da izdrzi na sebi barem desetoricu muskaraca.  A onda je nekoliko godina nakon Drugog svetskog rata, kada je nasa bivsa zajednicka zemlja pocela da se dize iz pepela, a bravar iz Kumrovca od bravara postao Marsal i dozivotni Predsednik, i kada vise nije bilo glasanja i biranja najboljih, neko je dosao na ideju da je malo bez veze da imamo Predsednika, a da Predsednik nema zenu. Ne zaboravite da ovde pricamo o periodu bede i siromastva, neposredno nakon zavrsetka Drugog svetskog rata, kada su pobednici izlazili iz suma i ulazili u najlepse nemacke i austro-ugarske vile po Beogradu i Zagrebu. Posto je bravar tada imao 60 godina, a Jovanka 28 neko se od ovih sto su izasli iz sume dosetio da bas Jovanku izabere za sekretaricu vile u kojoj je ziveo bravar, a koja je bas slucajno bila u najlepsem delu Beograda. Ja sam inace odgledao puno porno-filmova koji bas ovako pocinju, kada sef pozove sekretaricu nakon zavrsetka radnog vremena da joj nesto izdiktira: I ovde pocinje prava istorija, ali zaista bas bas cudesna i neverovatna istorija, pa moram malo da se udaljim od teme, inace cu umreti. Manipulacija, propaganda Kao sto reci seljak ili gradjanin jasno i precizno oznacavaju o cemu/kome se radi, tako reci politika i religija imaju svoje jasno znacenje. Sustina politike i religije je u tome da vas i jedni i drugi pridobiju, da vas privuku ili ubede u nesto, Na primer da glasate za nekoga ili da verujete u ono sto neko lupeta kao otvoreni prozor. Ali je zajednicki cilj i jednih i drugih pre svega da vas pridobiju i privuku u svoje redove. Za to postoje razni alati i tehnike, ali je sustina uvek ista. Sto je ciljna grupa gluplja, neobrazovnija, i sto veca, sve ce ici mnogo lakse uz pomoc manipulacije i propagande, odnosno mnogo je lakse postati car, kralj, Predsednik ili Papa u Juznom Sudanu nego u Svedskoj. Bravar i Jovanka, bracni par E bas zato, zbog manipulacije i propagande, bravar iz Kumrovca i Jovanka su se vencali u tajnosti i skriveni od javnosti 1952 godine. Bravar je tada imao 60 godina  Jovanka 28 sto vi niste mogli tek tako lako da predstavite polupismenim budalama, svom narodu. Niste mogli da kazete da je normalno bilo gde u svetu da postoji dozivotni Predsednik, niste mogli tek tako da kazete da je normalno da se jedan Marsal, Predsednik od 60 godina zeni sa nekom seljankom od 28 godina, jer nijedna baba i deda to ne bi mogli da prihvate, pa se zato taj brak krio od naroda, a prva lekcija iz manipulacije i propagande glasi, da sve sto se ne vidi, i ne postoji. Jovanka i raj na zemlji Bas tada pocinje jedan neverovatan, nikada pre vidjen zivot jedne zene na ovim prostorima, jedna neverovatna prica. Trebalo je od seljanke iz Pecana kod Korenice napraviti First Lady, Prvu Damu, dostojnu jednog Marsala i Predsednika. Jovanku su odmah nakon udaje poslali u Rim, neku vrstu diplomatske skole, gde je od jedne neobrazovane seljanke trebalo napraviti First Lady sa gospodskim manirima. Zvanicna ulepsana biografija kaze da se Jovanka tamo odlicno pokazala, dok ja imam informacije da u istoriji te skole nije nikada usao tako tezak polaznik, i da su tamo imali porodjajne muke da od seljanke naprave damu. Inace, takve skole gde se uci otmenost i gospodski maniri danas imate u svakom kiosku, ali u tadasnje vreme u takve skole su isli samo clanovi kraljevskih porodica. Ako danas pogledate kako izgleda Melania Trump uz Donalda, bice vam potpuno jasno sta se uci u skolama lepih manira. Jovanka je tamo morala da krene od nule, morala je da nauci najpre da kosa mora biti skupljena, a ne pustena, pa je morala da nauci kako se sedi, kako se drze ruke, kako i kada se smeje, kakav osmeh treba da bude, kakvo drzanje i polozaj tela treba da bude, ali je prva lekcija svakako bila da nauci kako se cuti. Kada danas pogledate kako Melanija izgleda pored Donalda, vi odmah mozete primetiti da ona pored njega sluzi samo da cuti i da izgleda raskosno, otmeno, elegantno i gospodski. Ja mislim da se Jovanki svaki cas tih porodjajnih muka u skoli gospodskih manira u Rimu isplatio na kraju. Isto tako mislim da to kako su Jovanka i bravar iz Kumrovca ziveli od pedesetih pa do sedamdesetih godina proslog veka, niko nikada nije ziveo, niti ce ikada ziveti na ovim prostorima.  Ja mislim da sa ove vremenske distance, niko na svetu ne moze da razume kojim zivotom su ziveli bravar iz Kumrovca i Jovanka iz Pecana, na kom ostrvu su ziveli, kakve madarine su brali na tom ostrvu, gde su sve putovali, ko im je sve dolazio u posetu, i sta su njih dvoje tada predstavljali u svetu. Ali, hajde barem da iskoristim onaj gornji deo posta, za kolege sa Foruma koji imaju manje od dvanaest godina. Kada bi tadasnji zivot bravara iz Kumrovca i Jovanke iz Pecana nekako mogli da prebacimo u danasnje vreme, to bi bilo kao kada bi danas Apple, Lady Gaga, Fiat, McDonald's, PornHub, Haaland, Samsung, Ed Sheeran, Dua Lipa, Dolce&Gabbana ili Red Bull cekali strpljivo u redu da ih na Brione prime Milanovic, Psiho i sva tri bosanska Predsednika, pa da se na Brionima malo zezaju. Hajde, recite vi meni, jel mozete da zamislite da Lady Gaga, Dua Lipa i Haaland zele da dodju u Banja Luku da se zezaju sa Dodikom? Jel mozete to da zamislite? A ovi su zaista pre 65 godina cekali svoj red da dodju kod bravara i Jovanke na Brione, majko moja, sto je istorijska cinjenica.  Jovankin kraj Kraj je bio svirep, tuzan, bedan, sraman i tragican, bas kako i dolikuje Balkanu, najgorem mestu za zivot, i balkancima, najgorim ljudima na svetu. Zvanicna verzija, kojoj bih imao stosta da dodam, kaze da je Jovanka prekrsila osnovnu lekciju iz skole gospodskih manira u Rimu, pocela je da prica. Ovde cu sada da preskocim najintrigantniji deo posta, sto je prava steta i zbog cega me srce boli, ali posto jos nisam ni dosao do predloga za kladjenje, moracu da preskocim najuzbudljivijih pet-sest godina Jovankinog zivota. Kao kada su oni seljaci iz sume pocetkom pedesetih godina proslog veka odlucili da bi bilo malo bez veze da Predsednik nema zenu, tako su 27 godina kasnije procenili  da Jovanka samo smeta vec duboko ostarelom bravaru iz Kumrovca, i jednostavno odlucili da Jovanka vise ne treba da postoji, jer kao sto vec znamo iz manipulacije i propagande, ono sto se ne vidi, kod baba i deda stvara utisak da se nije ni desilo. Znaci, to treba da znate, da su nasi preci, nasi ocevi, majke, babe i dede, prvo bili ubedjeni da je njihov Predsednik, bravar iz Kumrovca imao najlepsu zenu na svetu, pravu damu, a samo 27 godina kasnije su bili ubedjeni da se bravar iz Kumrovca nikada nije ni zenio, jer manipulacije budalama tome i sluze. Jovanku iz Pecana i bravara iz Kumrovca su razdvojili 1975-te godine, poslednji put su zajedno vidjeni u javnosti 1977-e, i od tada Jovanka vise ne postoji. Samo su jedne noci dosli po nju, oduzeli joj osobne dokumente, licne predmete, i preselili je u jedan rezidencijalni objekat u Beogradu u stanju gorem od obicne stale. Jovanka je narednih 36 godina zivela gore od psa, bez osobnih dokumenata, bez grejanja, bez tople vode, bez licnih stvari, bez bilo kakvih kontakata sa potomcima bravara iz Kumrovca, cak su joj osporili i pravo na porodicnu mirovinu. Pazite, govorimo o odnosu nasih predaka prema vencanoj zeni dozivotnog Predsednika njihove zemlje, Prvoj Dami, i ovde ne govorimo o njenom pasjem zivotu narednih 36 meseci, vec 36 godina. Govorimo o 36 godina pasjeg zivota bez tople vode, grejanja i bilo kakvog kontakta sa spoljnim svetom. Jovanka je preminula 2013-te godine u 89 godini zivota. Postoji prica da kada su je doveli u Klinicki Centar u Beogradu, da je bila u takvom (ne)higijenskom stanju, da se pricalo da kompletno medicinsko osoblje nikada u svojoj praksi nije videlo telo coveka u takvom (ne)higijenskom stanju. I samo jos dva detalja iz Jovankinog zivota. Kada je bravar umro, njegova sahrana je bila jedan od najvecih istorijskih dogadjaja tog doba, jedina sahrana nekog drzavnika na svetu, gde su dosli Predsednici svih zemalja. Beograd je tada bio jedino mesto na svetu, gde ste na jednom mestu mogli bezbedno da spojite sve Predsednike sveta, i amere i ruse, i jevreje i hamasovce, katolike i pravoslavce. Na sam dan sahrane, isti oni koji su nakon rata iz sume upadali u austro-ugarske i nemacke vile, i od seljaka postajali gospoda i koji su Jovanku "namestili" bravaru iz Kumrovca, jer im je bilo bez veze da Predsednik nema zenu, na dan sahrane, nisu dozvolili Jovanki da dodje na sahranu, svog zakonskog supruga. Bilo im je bez veze da neko ko ne postoji, moze da dodje. Na srecu, tadasnja Prva Dama Indije, takodje istorijska licnost Indira Gandhi koja je tada bila u Top deset najvaznijih ljudi na svetu je uslovila svoj dolazak recima :"... ona je pre svega zena vaseg Predsednika. Ako joj ne dozvolite da bude uz svog supruga na dan sahrane, ja ne dolazim..." Za seljake iz sume je to bila zayebana pozicija, jer su trebali da se odluce izmedju manipulacije da ko se ne vidi, znaci da i ne postoji, i svetske bruke da jedna takva istorijska licnost poput Prve Dame Indije ne zeli da dodje zbog seljaka i seoskih manira. Ne znam kako, ali seljaci su pokazali da ponekad mogu biti i ljudi, Jovanka je ipak bila na sahrani uz svog supruga, zahvaljujuci jednoj zeni. Iako je zivela 36 godina kao pas, odbacena, zaboravljena, bez ikakvih prava i osobnih dokumenata, cak i bez grejanja, tople vode i bilo kakvog kontakta sa potomcima bravara iz Kumrovca, poslednja Jovankina zelja je bila da bude sahranjena uz svog supruga. Da je bilo prezivelih onih seljaka iz sume koji su Jovanku "namestili" Predsedniku kada je bila 32 godine mladja od njega, oni bi je bacili u neku jamu. Na srecu, na dan sahrane, postojale su neke nove generacije, pa je Jovanka ipak sahranjena uz vojne pocasti, uz svog supruga, a njeno ime je ispisano identicnim zlatnim slovima kao na bravarovom grobu, ispisano je Jovanka Broz 1924-2013. Da dan njene sahrane, poslednju pocast odali su joj brojne diplomate, strane delegacije i ogroman broj novinarskih ekipa iz celog sveta, a engleski BBC je napisao da je otisla poslednja ikona bivse Jugoslavije.  Niko od predstavnika vlada zemalja bivse Jugoslavije, nije prisustvovao sahrani, nije bilo slovenackih, hrvatskih, BiH, crnogorskih i makedonskih predstavnika, cak ni protokolarnih. Partizan, Crvena Zvezda, seljaci, seljana Jeste da je bilo malo duze, jeste da sam se malo pogubio, jeste da sam bio opsiran, jeste da se nisam drzao teme, ali ja zaista nisam mogao da pronadjem bolji nacin da vam predstavim beogradska govna, Partizan i Crvenu Zvezdu.  Kroz Jovankinu neverovatnu pricu o tome kako su jednu seljanku iz Pecana kod Korenice preko skole za gospodske manire u Rimu pretvorili u First Lady i nazad, kada su je se stideli i napravili da vise ne postoji i to 36 godina, eeeeeej, ja sam zapravo hteo da kazem da su ova dva beogradska seoska kluba zapravo sve ono sto smo vec videli, samo osamdeset godina ranije. I Partizan i Crvena Zvezda su nastali iz bede i sirotinje, kakvog li apsurda, bas onih godina kada su Jovanku "namestali" bravaru, kakve li ironije. I Partizan i Crvena Zvezda su bili obicni klubovi, bas kakva je i Jovanka bila zena, oni seoski klubovi, a ona seljanka iz Pecana. Bas kao sto su sumari hteli da se Jovankina istorija prepravi, odnosno kao sto nekadasnji sumari nisu hteli da se zna da se bravar ozenio sa 32 godine mladjom zenom, pa su njihov brak u pocetku krili od javnosti, tako se igranjem beogradskih govana u Euroleague, htelo da se zaboravi mnogo stvari. Recimo onakve stvari kada je Partizan dok je ziveo od onoga sto zaradi, igrao sa krsevima od igraca, i bio sedmi u Aba League. Ili ono kada nisu imali ni za benzin, pa je predstavnik Partizana isao cak do Makedonije da pozajmi od nekog navijaca 30.000 eura da imaju da putuju autobusom. Ili ono kada su spali na takve grane, da su morali da idu u Republiku Sumsku da prose od Dodika osobni novac koji je pokrao, pa su morali da se zovu Partizan-Igokea. Ili ono kada je Crvena Zvezda bila toliko duzna, i kada su im svi racuni bili blokirani, pa je jedan igrac kome su bili duzni, dosao sa sudskim izvrsiteljem i advokatima i sa kamionom usao u sred Beograda gde je Zvezda imala svoje otvorene terene i lepo uz pomoc sudskih izvrsitelja na kamion natovario kosarkasku konstrukciju, heeeeeej. Zamislite vi to, koliko moze vredeti jedan gvozdeni kos, jedna kosarkaska konstrukcija, deset eura, sto eura, 1000 koliko .... Kao sto je Jovanka od seljanke trebalo da postane dama, tako je trebalo da se uz pomoc manipulacija i propagande, zaboravi da je "prava" Crvena Zvezda potpuno bankrotirala, i administrativnim prevarama ugasena, i vec sutradan osnovana nova, jos starija i jos slavnija Crvena Zvezda, Beograd, Meridijanbet. Crvena Zvezda i Partizan su danas sve ono sto zbog cega sam i napisao ovoliki post o Jovanki. Crvena Zvezda i Partizan su Jovanka iz Pecana, osamdeset godina kasnije, jedna velika prevara i manipulacija, jedna velika ideja poremecenih umova, ali u razlicitom vremenskom periodu. Ali i u jednom i u drugom slucaju, prevara namenjena istoj ciljnoj grupi. Razlika je samo u jednom. Partizan je trenutno u Jovankinoj fazi kada je prestajala da bude First Lady i kada je ponovo postajala ono sto zapravo i jeste, obicna seljanka odbacena, zaboravljena, ponizena od svih. Crvena Zvezda je, za sada, u Jovankinoj fazi kada je ceo svet bio njen, kada je zivela na Brionima i brala mandarine, kada je pila caj sa englezima u 17.00 casova i kada je ceo svet znao ko je ona. Predlozi za kladjenje Mislim da sam danas upravo napisao jedno pravo remek-delo na koje sam izuzetno ponosan. Bas kao sto sam ponosan kada sam se podsmevao kolegi mesrine koji se divio Partizanu,  kakve navijace imaju, kako igraju, kakav domaci teren imaju, i to bas onda kada je Partizan najbolje izgledao, kada je preokrenuo rezultat protiv Armanija. Ponosan sam na svako napisano podsmevanje Hollywoodu na srpski nacin, onim seljacima u prvim redovima tik uz teren u skupim odelima i lakovanim cipelama, ili onom broju od pedeset pomocnika na klupi Partizana, pa onim snobovskim navijacima koji dolaze na utakmice Euroleague, a ne dolaze na utakmicama Aba League, pa ovo pa ono. Ponosan sam na svaki od 221 primljeni poen Partizana iz dve utakmice protiv Zalgirisa i Maccabija. Ponosan sam na svako podsmevanje Zeljku Obradovicu sto ne moze da zivi bez kafane, trubaca i sisatih kafanskih pevaljki, a sada su njegov Partizan i njegova Srbija, koje toliko voli, jedina dva mesta u njegovoj karijeri iz kojih je otisao u sred sezone. Posto je Partizan trenutno manipulacija koja se srusila kao kula od karata, da ne kazem da izgledaju kao ona ponizena i odbacena Jovanka, predlazem da se od juce pa na dalje pocne sa kladjenjem protiv Partizana, jer danas idu Monacu, pa za dva dana idu Barcelloni, pa im dolazi Olympiacos, pa idu Bayernu, pa im dolazi Hapoel, pa idu Armaniju i Maccabiju, pa im dolazi Panathinaikos i Real Madrid, pa idu Fenerbahceu, i da ne pisem dalje.   Ova kvota od 1,08-1,10 na Monaco protiv Partizana najbolje objasnjava kako se zavrsila ona manipulacija i sta je bilo sa kulom od karata. Pre samo dva meseca ove dve ekipe su igrale svoj mec u Beogradu gde su kvote na jedinicu na Partizan bile 1,95 a na Monaco 1,87. Dva meseca posle, jedinica na Monaco je kvotirana sa 1,08. a ja navise volim da ovakav Partizan uporedim sa grupicom fanatika koji su gumenim camcem krenuli iz Lisabona ka americkoj obali, a vec nakon deset kilometara im se gumeni camas probusio a vremenska prognoza predvidja istorijsku oluju, nikada vidjenu do tada. Crvena Zvezda... e to je vec ona Jovanka sa gospodskim manirima. Ja stvarno mislim da Zvezda ima izuzetan tim, najbolji u svojoj istoriji. Mislim i da imaju izuzetno interesantan roster. Ali i da su isti kao Jovanka koja je tek izasla iz skole za gospodske manire, pa niko ne moze da predpostavi da li je sve zapamtila iz te skole, i kako se sedi, kako se skuplja kosa, kako se cuti .... Ja bih utakmicu izmedju Crvene Zvezde i Valencije uporedio kao kada bi danas igrali Chelsea i Aston Villa, gde sam odlucio da podrzim Chelsea, iako dozivljavam erekciju dok gledam Aston Villu. Crvena Zvezda po meni ima za klasu bolji roster od Valencije, ili onoliko bolji roster koliko i Chelsea ima bolji od Aston Ville. E sad, pitanje je zasto je onda Aston Vila treca, a Chelsea peti i zasto Aston Villa ima jedanaest bodova vise od plavaca. Pa zato sto najbolji tim nije onaj koji ima bolje igrace, vec onaj gde igraci najbolje funkcionisu kao celina. A ova Valencija funkcionise i izgleda kao svajcarski sat. Valencija cak i bolje izgleda od Aston Ville. Evo ih, vec je pola sezone u Euroleague, svi nesto kao cekaju da padnu, a oni vec cetiri meseca na prvom mestu. Valencia izgleda kao kada najbolji igrac Fantasy-a na svetu poslozi sebi ekipu. Valencija je jedno pravo, pravcato savrsenstvo, prvo sto mi padne na pamet jeste kosarkaska reprezentacija Nemacke koja je objedinila dve titule u kosarci, svetsku i evropsku. Valencija je trenutno jedno kosarkasko savrsenstvo koje bi trebalo da se pokazuje mladim trenerima na kosarkaskim akademijama. Pojedinacno su drugorazredni evropski igraci, ali kao celina savrsenstvo. Osim toga oni ruse sve kosarkaske trenerske teorije. Protiv bilo koga da igraju, oni se uopste ne prilagodjavaju, imaju svoj sistem koji guraju, doveli su ga do savrsenstva, ne znas odakle preti veca opasnost, slika i prilika sjajne Aston Ville. Kod kuce su ove sezone odigrali sedamnaest utakmica (Euroleague i spanska liga, najteza liga na svetu) i imaju 16 pobeda i samo jedan poraz (od Hapoela, drugoplasirane ekipe Euroleague, jedinu utakmicu koju su odigrali kod kuce bez prisustva publike) A sta tek reci sto su na strani pobedili Panathinaikosa i Olympiacosa u samo nekoliko dana. Crnci, treneri, Euroleague, Leonardovo znanje Moja analiza se odnosi na pretpostavku kada bih ja sedeo na klupi timova na koje nesto predlazem, kada bi u ekipama koje vodim igrali belci, a ne crnci, i kada Euroleague ne bi bila toliko teska za kladjenje. Pa evo da to objasnim. Evo, na primer kako sam pao u Poslednjoj Sansi na utakmici Paris vs Crvena Zvezda gde sam igrao handicap od +8,5 na Zvezdi, iako sam ocekivao da Zvezda dobije lagano. Paris je do utakmice sa Crvenom Zvezdom u Euroleague imao skor od 1:12 heeeej jednu pobedu i dvanaest poraza gde su gubili kod kuce cak i od raspalih Bayerna i Efesa. Osim sto su krs od tima, cak i moja ujna Danica zna da ispaljuju suteve tako sto sutira ko misli da treba, da idu odmah na skok, da lopta lepo ide i da sve sto se sutne nakon osam sekundi napada je vec kasno. Znaci, ne trebaju mi deset pomocnika, treba samo da pitam moju ujnu Danicu da li treba da im dozvolim ono jedino sto znaju, da li treba da se jurim sa njima, jer njima tako odgovara ili treba da igram spore napade, da ih nateram da igramo pet na pet, i da ih secemo faulovima, jer je to jedino sto im ne odgovara. Plus sto bi trebalo da znam, ako sam trener Zvezde, da je upravo Paris sjebao Partizana u sred Beograda na tu foru kada im je dao 101 poen.  I sta se onda desi na terenu? Paris nakon 1:12 dobije jedino Zvezdu uz Partizan tako sto im je dao pedeset poena po poluvremenu, sto su ispalili 37 trojki i imali 32 skoka i iz nekog razloga iznenadili trenera Zvezde.  Znaci, kada bih ja vodio Zvezdu sa klupe, ja bih Valenciju dobio iz poluvremena, jer postoji samo jedan jedini nacin kako bi Valencija mogla ovo da dobije, i ako se bas to desi, onda bi trebalo da slusam operu, a ne da vodim kosarkasku ekipu. Zato i predlazem jedinicu, jer je Zvezda za klasu bolji tim i potrebno je samo malo mozga. Zvezda je u prvoj utakmici u Spaniji izgubila od Valencije tri kosa razlike, dakle izgubili su na jednu loptu, ali zato sto se igralo na mali broj poena (76:73) A samo jos da kazem, da je Paris nakon sto je dobio Zvezdu, odmah lagano izgubio dve naredne utakmice od pravih krseva. Znaci, ja cu se kladiti kao da cu ja sedeti na klupi Zvezde i Monaca, pa ce to biti dve jedinice na Monaco po 1,10 i na Zvezdu po 1,55 sto daje ukupnu kvotu od 1,71 Sto se tice predloga, postavljam ih pod pretpostavkom da ce igrati belci, a ne crnci. Zna se gde i zasto crnci donose prevagu. U fudbalu, kosarci i atletici. Gde su crnci u sportovima gde je jos nesto potrebno, osim brzine ili snage? Gde su u "tehnickim"disciplinama? Gde su crnci u plivanju, zimskim sportovima, sahu, skoku u vis ili skoku sa motkom? Sto ih nema u hokeju ili moto-trkama? Sto crnaca nema u biciklizmu ili vaterpolu? Kako stoje crnci sa stonim tenisom i klasicnim tenisom? Samo mi ne pominjite Serenu Williams, molim vas, nije valjda da Serenu ubrajate u ljude? Hteo sam da kazem da je Monaco, kao prvo, prepun crnaca. Kao drugo, u jednoj sedmici je izgubio u razmaku od dva dana, dve utakmice u Beogradu, i od Partizana, i od Zvezde, a danas im dolazi raspali Partizan gde su kladionice jedinicu kvotirali sa 1,08-1,10 dok odlicna Valencia dolazi Zvezdi gde moze da pobedi ako se desi samo jedan od deset scenarija. Bas kao sto se desilo na utakmici Juventus vs Lecce, gde samo jedan od jedanest igraca nije trebao da sutira penal, a bas je taj sutirao. A ja da sam sedeo na klupi Juventusa umesto onog celavca, ja bih polupismenom crncu dozvolio da sutira penal samo po mojim pravilima, jer sam ja trener, a ne on. Hoces da sutiras penal, iako si crn? Moze. Ali, pre suta, uz krec postavljamo i upaljenu motornu testeru. pa ako promasis .... ode noga, pa sledece utakmice igraj na jednoj nozi.  A pogledajte samo ovde  Jovanku i bravara na Brionima, majko moja A znate kada bih ja ovakav post mogao da napisem u bravarovo vreme? Napisao bih ga samo jednom, ovaj bih napisao na nasem Forumu, a prvi sledeci post za kladjenje bih pisao na Dugom ili Golom Otoku, i pisao bih ga jedno dvadeset godina, uz dobro vladanje.      
  • Teme

• Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use