Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Subota 12.11.2016.

IzudinB

Recommended Posts

Wales - Srbija

Sudac: Alberto Undiano Mallenco (SPA)

Unibet je za granicu kartona postavio izuzetno malu granicu od samo 3,5 kartona, odnosno 1,5 kartona pojedinacno po ekipi i mislim da to treba iskoristiti, pogotovo ako imamo na umu da unibet racuna i eventualni crveni karton kao dva kartona, sto kod zemaljskih kladionica nije slucaj.

dzQXuHw.png

Naime, granica od 3,5 kartona je najmanja koja moze biti za medunarodne kvalifikacijske utakmice. Srbija je poznata kao jako prljava ekipa koja cesto zna dobiti crveni karton, pogotovo na gostovanjima. Wales je protiv Belgije, zadnju utakmicu, slavio sa 2:0. U toj utakmici igracu Walesa su sami zaradili 4 zuta kartona! Dakle, sam Wales je tu utakmicu prebacio granicu od 3,5 kartona. I utakmicu ranije gde je Wales izgubio od Portugala sakupili su cak 3 zuta kartona. Srbija je samo zadnju utakmicu, gdje su komotnije pobijedili Izrael 3:1 sakupila 3 zuta kartona.

Uglavnom, kao sto se moze vidjeti u prosjeku obje ekipe dobivaju oko 3 kartona, pa bi zajedno vrlo lako trebali prebaciti granicu od 3,5 kartona na utakmici. Vjerujem da ce granica biti povecana na 4,5 kartona sto je realnija granica, granica koja bi prema statistici isto vrlo lagano trebala biti predena.

TIP: OVER 3,5 KARTONA

Hibernian v Falkirk

Trenutni lider druge škotske lige i najveći favorit za povratak na veliku scenu dočekuje ekipu iz sredine tabele. Hibsi imaju 27 bodova iz 12 tekmi, ali Dandi (koji je u najboljoj formi u ligi) ih je već stigao pa su sada pod imperativom pobede: Ovaj susret im dolazi posle tri uzastopne pobede, ali protiv timova iz donjeg dela tablice. Gosti takodje imaju za šta igrati jer se nalaze jedan bod ispod zone doigravanja. Oni su bez pobede u zadnja tri kola kada su im protivnici bili bolje-plasirani klubovi. Sve to nagoveštava pobedu za ekipu Nila Lenona pred svojim navijačima, ali kvota nema value, imo. Ali da obe ekipe daju gol je zanimljiva opcija. Favorit će biti bez prvog golmana koji se povredio na reprezentativnom okupljanju, a i skorašnja istorija medjusobnih duela ukazuje na ovaj tip.

eg9PNAR.png

BTS @2,00 betfair

Dumbarton v Morton

U poslednjih pet h2h duela Morton ima dve pobede uz tri remija. Igraju u odličnoj formi, četiri pobede i remi u zadnjih pet rundi. Sa druge strane, Damberton je prošlog vikenda ostvario tek drugu pobedu u sezoni posle deset tekmi bez slavlja. Medjutim i ta pobeda je došla protiv indisponiranog St Mirena sa začelja tabele, i to na vrlo težak način jer je protivnik pogadjao okvir gola nekoliko puta. Dugo čekanu pobedu im je doneo Fleming (najbolji klupski strelac u zadnje dve sezone), ali on je pod znakom pitanja za ovaj susret i njegovo neigranje može biti veliki hendikep za domaće. Morton je, imo, mnogo veći favorit nego li ga kladionice predstavljaju, ima tamo nekoliko mladih reprezentativaca Škotske (Nesbit je na pozajmici iz Seltika, Kvitongo je na meti Vest Hema) pa vredi probati sigurniju DNB opciju.

Morton DNB @2,01 marathon

Austrija - Irska (18:00)
Sudac: Sergei Karasev (Rusija)

hWk5NTi.png

Hrvatska - Island (18:00)

Sudac: Gianluca Rocchi (Italija)

bcTBQHr.png

Turska - Kosovo (20:45)

Sudac: Tamás Bognar (Mađarska)

iQOWT5K.png

Albanija - Izrael (20:45)

Sudac: Deniz Aytekin (Njemačka)

rIbpYfi.png

Liechtenstein - Italija (20:45)

Sudac: Ivan Bebek (Hrvatska)

qa8dwlk.png

Španjolska - Makedonija (20:45)

Sudac: Robert Schörgenhofer (Austrija)

hmRjJxG.png

Ukrajina - Finska (20:45)

Sudac: Manuel de Sousa (Portugal)

f107Mem.png

Vels - Srbija (20:45)

Sudac: Alberto Undiano Mallenco (Španjolska)

yeMPEhV.png

Hrvatska - Island | Svjetsko prvenstvo - Kvalifikacije

Na samom početku imamo jednu vrlo zanimljivu utakmicu u skupini I, koja će se igrati na stadionu Maksimir u Zagrebu, gdje će se sastati dvije ekipe koje zauzimaju prva dva mjesta u skupini i imaju isti broj bodova, sedam. Hrvatska i Island su pobijedili dvije i remizirali po jednu utakmicu, tako da u ovom trenutku imaju dva boda više od treće-plasirane Ukrajine. Turska bi trebala da se pridruži ovoj utrci, ali trenutno ima samo dva boda. Što se tiče prethodnog međusobnog susreta između Hrvatske i Islanda, vjerujem da se mnogi još uvijek sjećaju plej-offa za Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu, kada je Hrvatska pobijedila sa 2-0 kod kuće i remizirala u Reykjaviku (0-0), dok su prije toga Hrvati ostvarili dvije jednostavne pobjede u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2006. godine.

Naravno, Hrvatska je ovdje favorit, ali Islanđani ne pokazuju poštovanje prema bilo kojoj europskoj momčadi u posljednje vrijeme, a sigurno će se boriti do posljednje sekunde u subotu navečer na praznom Maksimiru.

TIP: Azijski hendikep +1,5 Island

Albanija - Izrael | Svjetsko prvenstvo - Kvalifikacije

S obzirom da dijele skupinu sa Španjolskom i Italijom, reprezentacije Albanije i Izraela, vjerojatno će se boriti za treće mjesto i dodatne bodove na FIFA-inoj rang listi, pa njihov međusobni susret u četvrtom kolu treba promatrati iz te perspektive. Prva tri kola pokazala su da ove dvije ekipe imaju vrlo male šanse protiv dva glavna favorita, s obzirom da su Izraelci poraženi kod kuće od Italije i Albanci od Španjolske, iako su obje ove momčadi pobijedile Makedoniju i Lihtenštajn, teško da će uspjeti uzeti neko od prva dva mjesta. Dodajmo da je ovo njihov prvi međusobni susret u povijesti.

Iako su ekipe prilično jednake, odlučio sam dati malu prednost Albaniji, uglavnom zbog toga što su u malo boljoj formi u posljednje vrijeme od Izraelaca, te će sigurno uživati u velikoj podršci s tribina.

TIP: Azijski hendikep 0 Albanija

Vels - Srbija | Svjetsko prvenstvo - Kvalifikacije

Ovo je derbi ove skupine, oba tima su neporažena u prva dva kola. Glavna razlika je u tome što Srbija ima dvije pobjede i remi, dok je Vels slavio jednom, uz dva remija i stoga imaju dva boda manje. Obje momčadi su igrale dvije utakmice kod kuće i njihov učinak je isti, pobjeda i remi, dok je Srbija pobijedila u gostima, za razliku od Velsa koji je remizirao. Vels je sada pod pritiskom, a Srbija je čini se konačno na putu za plasman u Rusiju. U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014., ove dvije ekipe su odmjerile snage, a zanimljivo je da je Srbija bila mnogo uspješnija sa 3-0 u Cardiffu, a rezultat u Novom Sadu je bio čak 6-1.

Gledajući na to što su ove dvije ekipe prikazale u nedavnoj prošlosti, Vels je favorit, pogotovo zato što je kod kuće, međutim, Srbija je također u odličnom raspoloženju i to je jedan preporođen tim u ovim kvalifikacijama i u stanju su pobijediti svakoga, a naročito da postignu golove. Vels također nema problema sa efikasnošću, pa prema tradiciji očekujem da će obje momčadi postići gol u ovoj utakmici.

TIP: Oba tima daju gol

Kval.za SP
18:00 Hrvatska - Island
Island daje gol@1,82 6/10 Marathon

Island je debelo podcijenjen u ovoj utakmici, skupili su isti broj bodova kao i Hrvatska i iz utakmice u utakmicu pokazuju istu stvar - borbu do zadnje sekunde i jurnjavu u oba smjera po terenu.
Island je u zadnjih 16 utakmica postigao bar jedan gol.
Za danas im nedostaju Finnbogason i Sightorsson, dva napadaca ali ipak nisu nenadoknadivi gubitak.

Kod Hrvatske nece biti Kalinica koji je odlican ove sezone, te Lovrena i Pjace.
Modric je trenirao ali jos nije odluceno da li ce poceti ili uci sa klupe.
Teren ce biti jako tezak za igru, to ce odnijeti jednu prednost koju je Hrvatska imala prije utakmice - tehnicki bolje igrace. Corluka i Mandzukic bi mogli imati problema zbog terena koji ce biti jako mekan i otezavati im kretanje. Najslabija karika u HR reprezentaciji bi mogao biti Pivaric koji je jako los nakon povratka od ozljede(zlobnici bi rekli da je uvijek bio losnogica.gif), a pogotovo ce ti vatreno po lijevoj strani ko ce tamo zaigrati onaj cupavi Bjarnason iz Basela.kokice.gif
Uz to, vjerujem da ce se nase "zvjezdice" ipak malo paziti po ovom terenu da bi se vratili zdravi u svoje klubove.

Tezak teren, prazne tribine, beskompromisni Islandjani koji jure kao osice po travnjaku...danas sve oklade koje vuku u korist Islanda dolaze u obzir, izdvojio bih jos:
Island +1,5@1,75 pinnacle 6/10
Island x2@3,00 bet365 4/10

Stakhovsky-Gombos over 22,5 1.83 bet365

Drugo polufinale u Bratislavi. Štakor nije imao lagan ždrijeb ali je odradio dobar posao, Lacko 7:5 7:6, Istomin 7:6 6:3, Nedovyesov 7:6 4:6 7:6. Gombos je domaći tenisač, ovdje je nastavio sa finom formom. U prvom kolu dobio Kovalika 6:7 7:6 6:4, zatim Stebea 7:6 5:7 6:4 i Pospisila 6:4 6:3. Gombos je favorit radi publike i forme, ali mislim da nas čeka neizvjestan meč. Štakor nije više onaj stari ali i dalje je to iskusna lisica. On je u prva tri meča odigrao 5 produženih setova, dok je Gombos odigrao 4 takva. Mislim da nas čeka barem jedan tb i nadam se da idu preko ove granice.

Evo od mene par parova na brzinu

Croatia clean sheet YES @ 1.83

Island ima problema sa napadackim opcijama i cijeli tjedan se postavlja pitanje tko ce uopce igrati. S obzirom na to vjerujem da ce se ipak koncentirati na obranu svog gola te da ce probat zadrzati nulu ako je to moguce jer vjerujem da ce hrvatska uspostaviti dominaciju u sredini terena pa sumnjam da ce islad uci u jako velik broj sansi.

Croatia - Island under 2.5 @ 1.975

U zagrebu vec dva dana pada kisa. Bit ce tezak i neugodan teren za igranje. Island je dobar underas a ako sloze neki bunker sto vjerujem da bi mogli radi problema u napadu tesko ce nasi to probit, pogotovo ako nece bit modrica u prvih 11. Ja ocekujem 1-0 mozda 2-0 za hrvatsku. A nebi se iznenadio da bude 0-0.

over 4.5 cards @ 2.10

Reko sam vec da ce teren bit tezak pa ocekujem jednu tvrdu utakmicu jer island samo tako i igra a moguci su i oni slucajni startovi proklizavanjem, a kako sudi rocchi over kartona je vrlo izgledan po meni

Sretno

Wales - Srbija

Sudac: Alberto Undiano Mallenco (SPA)

Unibet je za granicu kartona postavio izuzetno malu granicu od samo 3,5 kartona, odnosno 1,5 kartona pojedinacno po ekipi i mislim da to treba iskoristiti, pogotovo ako imamo na umu da unibet racuna i eventualni crveni karton kao dva kartona, sto kod zemaljskih kladionica nije slucaj.

dzQXuHw.png

Naime, granica od 3,5 kartona je najmanja koja moze biti za medunarodne kvalifikacijske utakmice. Srbija je poznata kao jako prljava ekipa koja cesto zna dobiti crveni karton, pogotovo na gostovanjima. Wales je protiv Belgije, zadnju utakmicu, slavio sa 2:0. U toj utakmici igracu Walesa su sami zaradili 4 zuta kartona! Dakle, sam Wales je tu utakmicu prebacio granicu od 3,5 kartona. I utakmicu ranije gde je Wales izgubio od Portugala sakupili su cak 3 zuta kartona. Srbija je samo zadnju utakmicu, gdje su komotnije pobijedili Izrael 3:1 sakupila 3 zuta kartona.

Uglavnom, kao sto se moze vidjeti u prosjeku obje ekipe dobivaju oko 3 kartona, pa bi zajedno vrlo lako trebali prebaciti granicu od 3,5 kartona na utakmici. Vjerujem da ce granica biti povecana na 4,5 kartona sto je realnija granica, granica koja bi prema statistici isto vrlo lagano trebala biti predena.

TIP: OVER 3,5 KARTONA

jel se moze ovo na veci ulog? koliki je prosjek malenca?

jel se moze ovo na veci ulog? koliki je prosjek malenca?

Kod bet365 je granica 4,5. Mallenco je iskusan sudac, međutim sudi u Primeri gdje se po defaultu pokazuje veći broj kartona pa je i sam navikao na češća sankcioniranja od npr. nekog engleskog suca.

Prosjek u Primeri nije previše relevantan za ovu utakmicu, jer suci ipak imaju malo drugačiji kriterij i pristup u međunarodnim natjecanjima nego u nacionalnim prvenstvima.

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
    • 18.09. Atletika, Sp, 400m (žene) Paulino - Aninng 1 1,20 SS
    • Evo i od mene jedan predlog “da se ceka” nekoliko dana, pa neka ide u qurac i zivot i kockanje. Ako je ovo mnogo sto trazim od kocke, da padnu golovi na utakmici Bayern vs Chelsea (over 1,5 gol na utakmici) da Arsenal ne izgubi u sred Londona, pa makar i od gradjana (1X dupla sansa) i da Napoli dobije yebenu Pisu (jedinica) ja stvarno onda ne znam da li kladionice hoce da im uplacujemo a da nista ne igramo. Kvota na ovo malo sto trazim od kladionica da prodje je 1,87
    • Crnci, ali barem i trce kao crnci. Roster od 27 igraca i samo sedmorica starijih od 26 godina…. ccccccc.  Mladi, crni i znaju da su tu samo da bi bili prodati, pa igraju kao dopingovani. Upravo sam im prebrojao krvna zrnca, dvanaest ili trinaest crnaca u rosteru u zavisnosti kako racunamo arape, kao crne, bele ili pola-pola. Psv juce izgledao kao crkveni tim, majko moja. Juce belgijanci imali xG od 3,34 cak osamnaest suteva i osam u okvir gola, sedam kornera i cistu desetku za umetnicki dojam. Cista poezija.
    • Ma vidi vraga, vjerujem da su sve bijelci u ekipi hahaha
    • Poezija Nema nikakve veze sa dnevnom temom, ali ja danas moram da napisem nekoliko recenica ili cu umreti. Pod utiskom sam jucerasnje utakmice izmedju Psv-a i Royal Uniona, pa ne mogu da se smirim, a ni da spavam, a jednostavno moram nekome nesto da kazem, a posto nemam nikoga ko bi pristao besplatno da me slusa, izabrao sam vas, moje kolege sa Foruma. Kakve li simbolike, tacno pre dve godine sam napisao na nasem Forumu moj najdrazi post, pravo malo remek-delo, gde sam iz sebe izvukao sve ono najbolje sto imam, sav entuzijazam i svu ljubav. Bio je to onaj istorijski post gde sam predstavio cudesni Brighton i njihovog vlasnika, jednog jedinog Tony Blooma. Kada god se ljutite na mene sto lupetam kao otvoreni prozor, kada god sam vam dosadan i stalno se ponavljam, kada god prelazim granice dobrog ukusa i vaspitanja, kada god hocete da odete sa Foruma zbog mene, znajte da sam na nasem Forumu sa velikim entuzijazmom i ljubavlju predstavio Brighton i cedesnog Tony Blooma, pa mi to uracunajte kao neki popust kada se ljutite na mene. Da nista drugo nisam uradio na Forumu, ipak sam nesto ostavio iza sebe, a to je bio taj post o Brightonu, i kada god ste ljuti na mene, potrudite se da mi oprostite sva lupetanja na Forumu. Ako sam zbog necega zasluzio oprost, onda je to svakako post o Brightonu, i njihovom vlasniku. Juce sam imao privilegiju da odgledam utakmicu izmedju Psv-a i Royal Uniona na televizijskoj platformi, koja je, kakve li slucajnosti, bas za ovu utakmicu, odredila najboljeg sportskog komentatora, iako su barem tri jucerasnje utakmice bile atraktivnije. A on samo sto nije zaplakao tokom prenosa navijajuci za dobar fudbal. Juce kao da sam bio na rock & roll koncertu mog zivota. Ono juce je bilo bolje od bilo kakvog orgazma. Ako neko od kolega ima mogucnosti da pogleda barem highligtse sa utakmice, a kamoli ceo mec, mozda ce moci i osobno da se uveri kako izgleda moderan i perfektan fudbal. Psv svakako igra brz, jednostavan i ofanzivan fudbal sa puno trcanja i brzog oslobadjanja lopte, ali su juce izgledali kao Crvena Zvezda protiv Barcellone u sred Beograda kada su im spanci dali cetiri komada do 55-tog minuta, pa stali i zavrsili utakmicu sa 2:5 Ne bih znao da izaberem pravu rec, da li se kaze da su belgijanci pregazili, oduvali, zbrisali, potopili, pretrcali ili yebali bez vadjenja ekipu Psv-a, ali onakav spektakl od fudbala se zaista retko vidja.  Dosao sam na Forum da pozovem sve kolege da obratite paznju na Royal Union u Ligi Prvaka, oni to svakako zasluzuju, a i ja zasluzujem da ih sto pre predstavim, i to sa velikim entuzijazmom i ljubavlju. A sada samo da ponovim ukratko nekoliko recenica o vlasniku Brightona i kakve veze on ima sa Royal Unionom, jer cu umreti ako ovo sada ne napisem. Za razliku od polupismenih arapa, americkih investicionih fondova ili azijskih multimilijardera koji su kupili engleske klubove, Tony Bloom uopste ne dolazi iz sveta businessa ili finansija, vec je profesionalni kockar, kralj pokera  i diplomirani matematicar. U svetu pokera je bio vec poznat kao jedan od najboljih igraca na svetu, osvajac Poker masters Eventa #8 a bio je cak i clan engleske reprezentacije koja je osvojila 2006-te Kup Nacija, dok je kladionicarski svet prvi put cuo za njega kada je pogodio Francusku kao pobednika Mondijala 1998-e. Njegovo bogatstvo se procenjuje  na nesto manje od dve milijarde sterlina, gde su barem dve trecine zaradjene od kocke, a procene idu da je samo na live kladjenju na trkama konja zaradio cetiri miliona. Poslednji njegov dobitak u live kladjenju trka konja je bio 2023-e godine kada se kladio na konja koji je osvojio prvo mesto ulozivsi 400.000 sterlina uz dobitak od 1,3 miliona sterlina. Sta je on uradio od Brightona, i na kom nivou je Brighton bio pre njega, i na kom principu funkcionise Brighton, mozete procitati u mom remek-delu koji izgleda ovako. Dok ne predstavim Royal Union detaljnije, a to cu morati sto pre, jer cu umreti ako ih ne predstavim na Forumu, samo da kazem ovde nekoliko recenica i o njima. Belgijanci kao zemlja su vec dugo godina jedan od najboljih primera ekspanzije mladih igraca, i odavno su preuzeli od holandjana primat najbolje zemlje na svetu za razvoj mladih igraca. Samo sto je Tony Bloom to prepoznao kada niko na svetu nije ni znao na kom kontinentu se nalazi Belgija. Ovaj Royal Union je bio klub u rangu Tekstilca iz Dervente ili Kuriloveca, koji je igrao po selima i livadama Belgije, i cak i kao takav seoski klub, bio je prakticno pred gasenjem. A onda ih je ko zna kako pronasao profesionalni kockar i diplomirani matematicar i za samo sedam godina iz seoskog blata, kao razvojni klub Brightona doveo do toga da se prosetaju kroz belgijsku ligu, i juce protutnje kao brzi voz kroz Eindhoven, i to iz poluvremena, majko moja. A sve to uz samo tri osnovna principa. Prepisati recept iz Brightona koji kaze da niko u klubu ne radi za platu vec koliko zaradi, pa makar to bilo i vise od vlasnika kluba. Imati najbolju scouting mrezu na svetu, i sve prodati sto moze da se proda. Fora je ista kao kod Brightona, prodati sve zivo, uzeti veliki novac a sledece sezone biti jos jaci. Koliko sam malo googlao, Royal je prodao letos cetiri svoja najbolja igraca za nesto vise od 60 miliona, a kupili su nekog krsa od igraca za kojeg nikada nisam cuo, i to za pet-sest miliona, i opet imaju jos jaci tim nego prosle sezone, majko moja. Cim budem imao malo vise vremena, predstavicu ovaj Royal Union, a do tada ostaje da mi verujete da cemo ove sezone imati prilike da gledamo jedan pravi rock & roll fudbal, pravi spektakl, moderan i jos ne vidjen fudbal. a do tada ucinimo poznatim ovog genija, koji je sve ovo smislio. Kolege moje, ovo je profesionalni igrac pokera, kockar, kladionicar i diplomirani matematicar, sveti Tony Bloom   Dok sam juce gledao i uzivao u belgijancima, ne znam kako, u mozak mi je dosla Zvezda sa Arnautovicem kao najskupljim igracem u istoriji kluba, Hajduk sa debelim Livajom i srpska reprezentacija sa pijanim Kiksijem. Dok sam juce gledao kako ovi iz Royal Uniona pretrcavaju ove iz Psv-a, prvo sto mi je palo na pamet jeste da bi ovi iz Hajduka ili Crvene Zvezde, kada bi im u klub dosao Bloom i ponudio saradnju, rekli : " ... ko je ova budala, sta ce nam on, sta ce nam stranci, imamo mi nasu decu ..."
  • Teme

• Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use