Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Recommended Posts

Objavljeno
prije 53 minute, PatrikAntonius said:

Što mislite o posjedu lopte, da će Kopenhagen imati više od 55%? Po meni je to vrlo izgledno po kvoti od 1.85.. isto tako Juventus manje od 64.5% posjeda.. revijalna utakmica... zašto da se forsaju, to radi samo Bayern? Neka mišljenja..

A gle kopenhagen da al dinamo i protiv losijih nema vise od 40 i koji posto tako da je granica tu negdje juve cca 60-70% sad koliko igra i sreca malo ulogu ??

Objavljeno

S obzirom da Dinami igrači ne mogu čuvati igrače takve kvalitete, vjerujem da će dobiti barem 3 kartona. Mislim da ima value, baš je jako mala granica :)

Asamoah i Cuardado bi trebali kod oba beka iznuditi po žuti karton, prebrzi su za njih, a dosta će ubacivati s bokova s obzirom da su Higuain i Mandžo unutra. 

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
    • Koleginice, vi sigurno imate manje od dvanaest godina. Kada bi tako razmisljali najveci sefovi kuhinja u prestiznim restoranima, ljudi bi umirali od gladi. Zamislite da neki sef kuhinje u sred Londona gde samo ulazak kosta sto sterlina, kaze klijentu: “. ja sam ponosan Englez iz srca Engleske, ako uopste znate gde je to, pa necu da vam spremam argentinski biftek, iako ste mozda spremni da platite 250 sterlina za komad argentinskog mesa.Ili necu da vam spreman italijansku pastu jer nisam italijan, a necu ni spansku paelju jer nisam spanac. Necu i tacka, idite u Argentinu, pa tamo jedite argentinsko meso, odnosno idite u Italiju ili Spaniju pa jedite sta hocete. Ipak, imamo srece. Upravo smo se na nasem Forumu uverilikako razmisljaju zene, i zasto su najveci, najbolji, najpoznatiji i najbolje placeni kuvari na svetu muskarci, zasto su najveci, najbolji, najpoznatiji i najbolje placeni modni kreatori i stilisti muskarci, i zasto su najveci, najbolji, najpoznatiji i najbolje placeni ginekolozi uvek muskarci, a ne zene. A ako to nisu oblasti gde bi zene trebalo nesto da znaju, ja stvarno ne znam gde bi onda trebalo da bude koristi od zena.  
    • Taman htio covjeku poslati sliku iz 10.mjeseca 1995.i polufinala svjetskog prvenstva u savateu u Parizu.Izasao sam sa majicom "Oluja" na ring...mislim kad me se vec etiketira kao desnicara da covjeka ne razocaram.
    • @LeonardoDrugi pa nisam ja bosanka, ja sam ponosna Podravka iz srca Hrvatske ako uopce znate gdje je to, a tamo se kuha i jede puno bolje nego u bosni( svaka čast svim bosancima) 
    • Belgija, ukratko Hej @darko56 Ostalo je samo jos 16 minuta do pocetka spanaca, pa sam upravo toliko vremena odvojio samo za tebe da ti potpuno besplatno predstavim reprezentaciju Belgije. Zao mi je sto to ne mogu u postu od deset stranica teksta, ali spanci su spanci. Kada bi belgijance trebalo da predstavim u samo dve reci, te dve reci bi bile bosanski lonac. Ne znam da li si cuo za to remek-delo kulinarstva, koje se zove bosanski lonac. To je classic kulinarstva, a predstavlja tradicionalno bosanskohercegovacko jelo koje se priprema kao veoma bogato i slozeno jelo. U tom classicu se prakticno sprema sve sto imate u kuci na raspolaganju da se jede. Znaci, junetina, jagnjetina, krompor, luk, paprika, patlidzan, beli luk, rajcica, kupus … i onda svemu tome se doda sve sto imate u kuci. Plus zacini, plis strpljenje, plus ljubav. Za spremanje bosanskog lonca ne treba znanje, vec je potrebna ljubav, entuzijazam i strpljenje. Meso se reze na vece komade, sto mi se vec ne svidja, jer bih ga ja rezao sitnije, pa se sve namirnice slazu veoma pazljivo u dubok lonac, red mesa, pa red povrca, pa se sve to polako i dugo krcka na tihoj vatri nekoliko sati  da bi se svi ti ukusi savrseno poslozili. Bosanski lonac ima duuuuugu tradiciju, smatra se da potice jos iz srednevekovne Bosne i smatralo se radnickim, rudarskim jelom, jer legenda kaze da su to jelo pripremali rudari tako sto su ga pripremali pre silaska u jamu, zatim bi ga ostavili da se kuva, te sisli u jamu, i toplo jelo jeli nakon zavrsetka posla, nakon sto bi izasli iz jame. Priprema bosanskog lonca ipak zahteva i neko znanje, posto se jelo uopste ne mesa tokom kuvanja, vec je potrebno samo povremeno “protresti” ceo lonac. Inace, ja sam probao vise puta ovaj classic, pa sam imao prilike da se upoznam kako ovo jelo izgleda kada ga pripremaju amateri, a kako kada ga pripremaju sa ljubavlju i entuzijazmom. Kada sam probao bosanski lonac koji je pripremio neko ko nema pojma, imao sam utisak kao da jedem govna, a kada probate ovo jelo nakon sto ga pripreme veste ruke, imate utisak koliko god da vam naplate to jelo, malo je, ili moze da se kaze, vredelo je svakog centa koji ste platili. Iako nema veze sa temom i kladjenjem, ja imam neki osecaj ili utisak da ova koleginica @Ajnud nema pojma kako se ovaj classic sprema, niti da je ikada cula u svom zivotu za bosanski lonac, plus cak i da joj objasnite kako se to sprema, da to ne bi licilo na jelo, vec biste imali utisak da jedete pomije. Hej @darko56 Ja za 16 minuta vremena nisam nasao bolji nacin da ti predstavim reprezentaciju Belgije. Zamisli samo da kupis najkvalitetniju junetinu i jagnjetinu, plus kupis sveze i skupo povrce, i sve to das koleginici Ajnud, i pomolis se Bogu, a znas da ce se i ona pomoliti Bogu pre kuvanja. Znaci, moze da ispadne dobro, a da niko ne zna kako, a mogu da ispadnu i pomije.  
  • Teme

• Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use