Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Roland Garros 2018

bjorn

Recommended Posts

Rafael Nadal pobjednik (1.64) 10bet

Postavljam ovu opkladu mjesec dana prije početka jer mislim da koeficijent samo može ići još niže. Rafa je apsolutni 'kralj zemlje' i zaista ne vidim ko ga može zaustaviti u ovom trenutku. Iskreno, nisam mislio da će se uspjeti vratiti na stari nivo nakon onih ogromnih problema sa koljenima, ali me je demantovao. Ruku na srce, u prilog mu ide i to što je konkurencija na Touru vjerovatno nikad slabija 15 godina unazad. Federer koji propušta zemljanu sezonu, Nole koji nije ni blijeda sijenka onog terminatora, Murray koji je dugo odsutan (a svakako mu zemlja nije bila jača strana ni u najboljim danima), Wawrinka iznuren povredama, kojem je skalp nedavno uzeo čak i Griekspoor, potpuni anonimus za većinu forumaša. Od mladih nada i tenisera iz drugog plana, jednostavno mu niko nije dorastao. Oči teniske javnosti su nekako najviše bile uprte u Dominica Thiema, ali nakon njihovog jučerašnjeg duela, svaki komentar je suvišan. Austrijanac je naspram Rafe izgledao kao challengeraš oko 150. mjesta, cijenim da bi mu ta 2 gema sigurno uzeo i recimo Galović. Od svih nabrojanih, ja bih veće šanse dao Alexandru Zverevu, ali ipak mislim da još uvijek nije dovoljno sazrio da može parirati kralju. Delpo je neko ko svakako posjeduje izuzetan kvalitet, ali zemljana podloga mu baš i ne odgovara, a ove godine nije odigrao niti jedan meč na zemlji. Čilić mi je igrač koji prije svega prosto nije psihološki dorastao takvom izazovu, a uz dužno poštovanje prema Dimitrovu, Goffinu i ostalima, jednostavno su za klasu ili dvije ispod.

Da se vratim na Rafu, kojeg sam gledao protiv Khachanova i Thiema u Monte Carlu, prosto me fascinira raznovrsnost i preciznost njegovih udaraca, promjene ritma i kontrola nad poenima, imam utisak da može uzeti servis protivnicima kada god to poželi. Samopouzdanje mu je itekako poraslo, fizički djeluje besprijekorno spreman, i ukoliko bude u potpunosti zdrav, zaista ne vidim kako neko može da ga dobije u 4 ili pet setova. Mislim da mu veća opasnost prijeti od povrede, nego od bilo kojeg protivnika. U posljednje dvije godine, izgubio je 3 meča na zemlji, i to od Thiema, Đokovića i Murraya, o kojima je već rečeno u prvom dijelu upisa. U istoriji tenisa ne postoji dominantniji igrač na jednom turniru od Nadala na Roland Garrosu, niti igrača na jednoj podlozi uopšte. Od čuvenog poraza protiv Soderlinga sada već davne 2009, Nadal je ostvario 48 pobjeda na RG, uz samo jedan poraz od Đokovića 2015, te predaju protiv Granollers-Pujola bez borbe godinu dana kasnije. Ukupan omjer u karijeri 79 - 2. Statistika koja ostavlja bez teksta... Koeficijent nije naročito veliki za ovakvu vrstu opklade, ali s obzirom na šanse, ovo se ne smije propustiti.

Z9wKv65.png

N94lsSJ.png

http://www.atpworldtour.com/en/news/nadal-400-clay-court-match-wins-tribute

Statistika koja odlično ilustruje nevjerovatnu dominantnost Nadala na ovoj podlozi. Nema mu ravnog, a što se tiče ovogodišnjeg izdanja Roland Garrosa, odgovorno tvrdim da ga od trofeja može odvojiti isključivo povreda. ATP serije 500 koji se ove sedmice igra u Barceloni još je jedan dokaz surove nadmoći Rafe nad ostatkom toura na zemlji. Bukvalno je postao izazov uzeti mu set, ima čak 44 dobijena u nizu, i to sve bez tiebreaka. Za Thiema i Đokovića, koji su po kladionicama drugi i treći favoriti, gotovo sam siguran da neće stići ni do finala.

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use