Jump to content
Bet365 Otvori racun

Posljednja Sansa 2023-2024.jpg

  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

    Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

    Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

NBA 2018/19


IzudinB

Tko će osvojiti NBA 2017/2018?  

7 glasova

  1. 1. Tko će osvojiti NBA 2017/2018?

    • Golden State
      4
    • Boston Celtics
      2
    • Houston Rockets
      0
    • LA Lakers
      1
    • Ostali
      0


Recommended Posts

Vladar Istoka je otišao. Tko će ga naslijediti?

VEČERAŠNJOM utakmicom Bostona i Philadelphije započet će nova, 73. NBA sezona. LeBron James spakirao je kofere i iz radničkog se Clevelanda preselio u sunčani i opušteni Los Angeles. Njegovim odlaskom past će interes za košarku u saveznoj državi Ohio, Cleveland će ponovno biti grad luzera, ali najvažnije je da se otvorilo mjesto na vrhu Istočne konferencije.

Istok je koncipiran u nekoliko razina s jasnom podjelom snaga. Na samome dnu imamo nekoliko ekipa koje u blatu grcaju iz raznih razloga; okreću novi list poput Atlante ili su jednostavno Orlando. Nakon njih možemo pronaći nekoliko ekipa koje se nadaju mjestu u doigravanju, iako će i ove sezone izvisiti zbog loših ekipa, nedostatka sreće ili ozljeda. Zatim slijede rubne play-off ekipe koje služe za popunu doigravanja i ekspresno ispadanje iz njega. Washington bih stavio u vlastitu kategoriju jer na račun dva All-Star igrača ipak su malo jači od Miamija, Indiane i sličnih ekipa, ali imaju manjkavosti u pogledu trenera i upitnih odluka glavnih igrača. Ako će Scott Brooks više razdvajati minute Beala i Walla, sposobni su približiti se brojci od 50 pobjeda. Samo, svi znamo kako to neće biti slučaj.

Istočni poker kraljeva

Četiri ekipe za sam vrh. Četiri pretendenta za pojas istočnog prvaka po NBA kategoriji. Dok ste pod dojmom ove nevjerojatno maštovite rečenice, pređimo na prvu ekipu.

Boston Celtics

Prošlogodišnji finalisti zapeli su na posljednjem koraku prije velikog finala, ali bez LeBrona u susjedstvu otvorena im je staza za ''pole position'' u regularnoj sezoni. Odlično posložena ekipa ovo ljeto nije izgubila nijednog važnog igrača, a vraća im se i Gordon Hayward koji je lani odigrao svega pet minuta prije ozljede koja ga je izbacila iz stroja za cijelu sezonu. Sreća u nesreći je bila što je ozljeda otvorila dodatne minute za Jaysona Tatuma koji je već u rookie sezoni pokazao da može trpati kad poželi, dok je preostale minute za vlastiti iskoristio Jaylen Brown.

Kyrie Irving uvijek je smatrao kako zaslužuje vlastitu ekipu, što uz LeBrona nije bilo moguće. Dolazak u Boston omogućio mu je najbolje šuterske postotke u karijeri, slobodne ruke u završnicama i skidanje dijela tereta u kreaciji. Jednostavno, omogućili su mu da se posveti onome što najbolje zna - zabijanju.

Zahvalan. Borben. Požrtvovan. Odan. Fajter. Timski igrač. Tim Duncan za siromašne. Koji god od navedenih izraza izaberete, nećete pogriješiti. Svi opisuju Ala Horforda. Srce i duša Celticsa radi sav prljavi posao kako bi njegovi suigrači mogli blistati, a nerijetko i sam mora vaditi kestenje iz vatre. Jedini nezamjenjiv igrač petorke, jer drugoga takvog visokog nemaju. Ne volite li Horforda, ne volite košarku.

Pod paskom genijalnog Brada Stevensa, ova ekipa može daleko. Cilj je jasno postavljen. Ulazak u veliko finale i susret s Warriorsima. Imaju vrhunskog trenera, odličnu ekipu i pametnu upravu koja zna reagirati u pravom trenutku. Favoriti za odlazak preko 60 pobjeda i prvo mjesto u konferenciji.

Toronto Raptors

Masai Ujiri je mjesto generalnog menadžera prepustio Bobbyju Websteru koji je odmah na početku svoje karijere pokazao istu odlučnost kakvu je na svojim počecima imao i Ujiri. Koliko god DeMar DeRozan plakao preko društvenih mreža prozivajući svoj bivši klub, ovo je potez koji je kanadska ekipa morala napraviti. Sam DeRozan je idealan igrač za ekipu s malog tržišta jer od loše ekipe može napraviti prosječnu, privući nešto gledatelja te generirati kakav-takav interes javnosti. Njegov problem je sličan onome koji ima Carmelo Anthony: nije dovoljno dobar za biti prva violina ekipe, a njegova igra koja se bazira na potezanju dugih dvica iz driblinga u ovome trenutku je suprotnost trendu kojim ide liga.

Dolazak Kawhija Leonarda znači da Raptorsi u ovome trenutku imaju možda i najboljeg igrača na Istoku. Leonard je prošle sezone odigrao svega devet utakmica zbog ozljede i durenja na upravu Spursa. Ovo ljeto pokušao je isposlovati razmjenu u Lakerse, ali ekipa iz Los Angelesa nije bila spremna prihvatiti cijenu koju su tražili iz Spursa. U priču se ubacio Toronto, usput se riješio DeRozanovog ugovora i bacio sve na ovu sezonu, nadajući se kako će dobrom sezonom nagovoriti Leonarda na produljenje.

Izuzev u igračkom kadru, promjena je vidljiva i na trenerskom mjestu. Nick Nurse zamijenio je Dwanea Caseyja na čelu ekipe. Iako su imali 59 pobjeda, opet su zapeli u polufinalu Istoka. Casey je solidan trener koji se ne zna prilagoditi play-off ritmu i miksanju u hodu. Nurse je bio zadužen za napad koji bi dolaskom Leonarda i odličnog spot up tricaša Dannyja Greena trebao biti efikasniji jer DeRozan je kruženje lopte znao kočiti svojom izolacijskom košarkom. Promjene su vidljive i na odustajanju od visokih postava s Valanciunasom koji bi centarsku poziciju trebao prepustiti Ibaki, dok bi Litavac kažnjavao zamjene u paru s Van Vleetom.

Milwaukee Bucks

Odlaskom LeBrona otvorilo se mjesto za jednog igrača koji će terorizirati Istočnu konferenciju. Greak Freak u stanju se ove sezone uključiti u borbu za najkorisnijeg igrača lige. Same brojke su i prošle sezone bile u konkurenciji za taj status, ali omjer ekipe ga je kočio. Nema više Jasona Kidda i Joea Pruntyja koji podmeću nogu vlastitoj ekipi. Atlanta Hawks tek postavljaju temelje buduće jezgre i treba im mladi trener koji će polagano razvijati igrače. Mike Budenholzer to nije.

Milwaukee je odmah reagirao i doveo najboljeg slobodnog stručnjaka koji će učiniti čuda za njihov napad. Korištenje najboljih igrača i četiri šutera oko Giannisa možemo smatrati standardom ove sezone. Također, njihov ''death line-up'' u kojem Giannisa gledamo na petici njihov bi napad trebao lansirati prema samome vrhu, dok bi uz svu dužinu koju imaju trebali ostati solidna obrambena družina.

U njihovom slučaju sve je jasno. Giannis je pokretač svega, a kad shvatimo kakve je brojke imao u nemaštovitim napadima na stisnutu obranu, bojim se i pomisliti kakav će nered raditi kada će imati četiri igrača koja šire reket. Definitivno ekipa koja će ove sezone napraviti najveći skok na Istoku, a kombinacija individualne kvalitete, dobrog trenera i duboke rotacije često je dobitna kombinacija.

Philadelphia 76ers

Njihova priča neslavno je završila u doigravanju. Koliko god bio dominantan u regularnoj sezoni, Joel Embiid u play-offu ne može raditi toliku razliku na račun post igre. Ben Simmons nedostatak raspona na šutu može maskirati u regularnoj sezoni gdje igrate 82 susreta, ali ne i u play-off seriji gdje se pripremate isključivo za jednog protivnika i nije pretjerana znanost obraniti se od dvojca koji te ne može poraziti ako nema prostora u sredini.

Upravo je to bila najveća boljka Sixersa, jer JJ Redick i Dario Šarić, koliko god donesu napadačkog impulsa i šuterskog raspona, betonskim nogama još više uzmu na defenzivnoj strani. ''Something's gotta give'', rekli bi Amerikanci. Nisu svi Warriorsi da mogu imati i vrhunski napad i obranu u istom trenutku.

No 52 pobjede prošle sezone nisu slučajnost. Riječ je o odličnoj ekipi koja je zauzela treće mjesto, ali je pregažena od strane Celticsa u doigravanju koje je bilo premijerno za većinu glavnih igrača. S jednim bolnim iskustvom više, spremni su na nove izazove.

Kako uklopiti prošlosezonski prvi pick koji nikako da pronađe formu? Može li Embiid konačno ostati zdrav i sposoban odigrati dvije utakmice u dvije noći? Kako riješiti problem preklapanja Šarića i Simmonsa?

Puno je pitanja ove godine za Sixerse, pitanja koje će morati uspješno riješiti ako žele napraviti rezultat u doigravanju. Za regularnu im je sezonu dosta da Simmons i Embiid odigraju 70 utakmica na All-Star razini i 50 pobjeda ne bi trebalo doći u pitanje.

Izvor: Index.hr

Link to comment
Share on other sites

Nova NBA sezona: Može li itko učiniti nezamislivo na Zapadu?

VEČERAS počinje nova NBA sezona, a na Zapadu sve po starom. Golden State Warriorsi i ove su sezone, umjesto gubitka slagalice šampionske ekipe, dovukli još pojačanja. No kako je riječ o ekipi koja uglavnom zanima instant fanove pretežito s azijskog kontinenta, što potvrđuju i predsezonske utakmice koje se igraju zadnjih godina u kineskim gradovima, možemo ih preskočiti u ovome tekstu.

Možemo preskočiti i Houston Rocketse koji su ovo ljeto izgubili nekoliko igrača koji su činili dio rotacije, ali nadomjestili su ih mladim igračima koji se nisu dokazali u svojim bivšim klubovima. Odlazak Trevora Arize trebao bi biti najveći hendikep, ali novopridošli Ennis i Michael Carter-Williams igrali su luđačkim tempom u predsezoni, prvenstveno u fazi obrane. Stigao je i Carmelo Anthony, nekad najbolji strijelac lige.

Vjerojatno svi, pa čak i površni pratitelji NBA-a znaju kako će Warriorsi i Rocketsi zauzeti prva dva mjesta u zapadnoj playoff slici, osim ako Durant i Curry te Paul i Harden ne otpadnu u prvoj utakmici sezone za cijelu godinu. Dobro, ali što onda gledati na Zapadu? Prošle sezone između trećeg Portlanda i devetoplasiranih Denver Nuggetsa bilo je svega tri utakmice razlike. Tri utakmice, tri pobjede koje su činile razliku između prednosti domaćeg terena u playoffu i njegova gledanja na televiziji.

Borba za treće i četvrto mjesto bit će i ove sezone najzanimljivija borba na Zapadu, borba za prednost domaćeg terena u doigravanju i izbjegavanje Warriorsa i Rocketsa u prvoj rundi.

Los Angeles Lakers

Svaka ekipa koja dovede najboljeg igrača lige u svoje redove mora se respektirati, pa makar imala Roka Ukića na playu. Šalu na stranu, ali Lakersi su postavili temelje u prvoj sezoni. Nisu pristali na ucjenu San Antonio Spursa koja je uključivala Brandona Ingrama za Kawhi Leonarda, zadržali su ga na rosteru, gdje bi trebao obnašati dužnost prvog pomoćnika Jamesu, a ako se otvori mogućnost dovođenja Anthonyja Davisa ili neke već etablirane zvijezde, lagano će se njegovo ime vratiti u priče oko razmjene. Salary cap nakon ove sezone je praktički slobodan da se dovede dva vrhunska pojačanja, imaju mlade igrače koji bi mogli napraviti iskorak uz pomoć „Kralja“, a uz to će nam omogućiti dozu zabave jer na rosteru imaju dva bivša LeBronova „neprijatelja“. Rajon Rondo će uz svojeg učenika Lonza Balla tvoriti najgori šuterski duo na poziciji jedinice ove sezone, dok će nevjerojatni Lance Stephenson uskočiti u JR Smithove cipele. Luke Walton je dobar mladi trener koji je prošle godine dovukao skoro pa istu ekipu do 35 pobjeda. Dolazak Jamesa ih gura blizu pedeset, a u grupi od nekoliko ekipa s barem jednom greškom oni imaju najveći korektor.

Oklahoma City Thunder

Jedna od Lakers meta ovog ljeta, Paul George, odlučio se za ostanak u Oklahomi. Kako mu je ekipa mogla ponuditi višu plaću zbog takozvanih „Bird rights“ koji su pristigli s njim u trejdu iz Indiane, postao je bogatiji za 137 milijuna kroz četiri sezone i time si osigurao egzistenciju. Problem kod Georgea je što sebe i dalje vidi kao franšiznog igrača i prvo lice franšize, što ne bi bio u Lakersima s LeBronom, a što nije ni u Oklahomi s Westbrookom. Doveli su ovo ljeto i Dennisa Schroedera iz Atlante kao zamjenu za Westbrooka i nominalno trećeg beka. Upravo od te trojke možemo očekivati divljanje po terenu i uzimanje sedamdeset posto pokušaja cijele ekipe, koja je složena da sekundira nositeljima. Adams, Grant, Roberson, Noel i Diallo redom su defenzivci koji će gristi na svakoj lopti kako bi rasteretili udarni trojac. Manjak šuta za tri i upitno trenersko znanje Billyja Donovana mogli bi ih koštati boljeg rezultata.

Utah Jazz

Još jedna defenzivna ekipa koja je pukim slučajem pronašla svoju prvu opciju u napadu. Mladi Donovan Mitchell osim što je zabijao dvadeset poena po sezoni i prometnuo se u jednog od najboljih mladih bekova, sređivao je i karte za fanove koji su htjeli izvesti djevojku iz razreda na utakmicu. Rudy Gobert odnio je kući titulu najboljeg obrambenog igrača lige, a pridodamo li im Rickyja Rubia, Joea Inglesa i Derricka Favorsa kao veterane s jasno određenom ulogom, imamo jednu jako dobro posloženu ekipu s odličnim trenerom koja je prošli playoff dobro namučila Rocketse.

Denver Nuggets

Najveći tragičari prošle sezone. Veći dio godine bili su unutar doigravanja, ali na kraju su završili na najgorem mogućem mjestu. Daleko od dobrog izbora na draftu, a bez playoff košarke. Ove godine situacija bi trebala biti drugačija. Jezgra ekipe ostala je ista. Nikola Jokić, Jamal Murray i Gray Harris udarni je trio i ove sezone, a povratak Paula Millsapa na trideset minuta po susretu i punu sezonu trebao bi podići njihovu obranu koja je slabiji dio ekipe. Napad ima potencijal biti najbolji u ligi, a dodatno će biti osnažen ove godine dolaskom Michaela Portera. Upravo taj mladić će biti potencijalna prevaga da preskoče navedene ekipe i smjeste Denver uz Houston i Warriorse. Projiciran kao potencijalni prvi pick na draftu do ozljede koja ga je izbacila na skoro cijelu sezonu, njihov prošlogodišnji neuspjeh je ipak učinio podnošljivim. Kao i kod Oklahome, imaju jednu stranu terena na vrhunskoj razini, drugu na ispodprosječnoj razini uz nesposobnog trenera koji nije u stanju izvući maksimum iz onoga što ima na raspolaganju.

New Orleans Pelicans

Posljednja ekipa koja se može uključiti u borbu za treće mjesto, ali je najtanja. No vidjeli smo prošle godine u playoffu kako su razmontirali Portland u četiri susreta i pružili odličan otpor Warriorsima. Najveća dilema ovog ljeta bila je zadržati ili pustiti DeMarcusa Cousinsa, ali upornim inzistiranjem na maksimalnom ugovoru Cousins se sam izbacio iz igre. Dodatak Mirotića bio je najbolji potez trade deadlinea prošle godine. Kopirali su Ryana Andersona s kojim je Davis redovito pružao najbolje napadačke partije. Davis je posljednjih sezona redovito pri vrhu MVP kandidata, a doigravanje koje je odigrao Jrue Holiday vjerojatno je jedna od najboljih bekovskih serija u posljednje vrijeme. Njihov problem je drugačiji u odnosu na ostale ekipe. Nemaju dubinu. Startna petorka je sposobna dobiti u svojim zajedničkim šihtama sve ekipe lige, što su ujedno i radili protiv Warriorsa u doigravanju, ali kada krenu prve rotacije jednostavno upadaju u rupu. Problemi bi se ove sezone mogli osjetiti i odlaskom Ronda, s obzirom na to da Elfrid Payton nije ta kvaliteta prema naprijed, iako defenzivno bi trebao donijeti više. Julius Randle je tako jedina prava opcija na klupi, ujedno i kandidat za najboljeg šestog igrača, ali i potencijalni problem. Ako košarku igra pet igrača na terenu, a ti ne možeš ni četvoricu najboljih imati u isto vrijeme na parketu jer im se preklapaju pozicije i role, onda imaš veliki problem. Kako izvući maksimum iz tog scenarija i kako ne upasti u rupe, bit će glavno pitanje ove godine u Big Easyju.

Izvor: Index.hr

Link to comment
Share on other sites

  • Goksim pinned this topic

Evo i mog odabira za regularnu sezonu. Ista će sa ovom okladom biti puno zanimljivija. bet at home je jedina kladionica koja daje kombinirati granice različitih momčadi, pa tako kod drugih kladionica možete odabrati samo jednu momčad dok kod bet at home kladionice možete kombinirati sve granice.

Sve granice su za 1-2 pobjede manje od granica u drugim kladionicama a više o momčadima možete saznati u najavi sezone te drugim tekstovima u ovom topicu. 

 

bBY8zgB.png

Link to comment
Share on other sites

prije 1 minutu, Goksim said:

Također, zanimljivo je vidjeti sasvim oprečno postaveljne koeficijente u nekim kladionicama. Evo jednog primjera.

Bet at home daje 1,60 da će San Antonio imati više od 44,5 pobjeda u regularnoj sezoni dok unibet" rel="">unibet daje čak 2,40 za identičnu okladu. Pogađate, ovih 2,40 jednostavno moram uzeti... 

47Gx466.png

oT58IMi.png

NY Knicks under 29,5 pobjeda se po meni cini ok,jos davno sam vidio da vecina tipsera tipuje bas to

Link to comment
Share on other sites

prije 9 minute, Goksim said:

Također, zanimljivo je vidjeti sasvim oprečno postaveljne koeficijente u nekim kladionicama. Evo jednog primjera.

Bet at home daje 1,60 da će San Antonio imati više od 44,5 pobjeda u regularnoj sezoni dok unibet" rel="">unibet daje čak 2,40 za identičnu okladu. Pogađate, ovih 2,40 jednostavno moram uzeti... 

47Gx466.png

oT58IMi.png

Ovo je odlicno za one koji se bave sure betovima.

Link to comment
Share on other sites

Krenula sezona, krenule i ozljede: Netsi ostali bez Carrolla

DeMarre Carroll morat će ići na operaciju desnog gležnja. Košarkaš Brooklyn Nets neće biti na raspolaganju, ali još nije poznato koliko dugo. Glavni trener Kenny Atkinson nije procijenio datum povratka Carrolla, ali je rekao kako smatraju da ova ozljeda nije ozbiljnija.

Prošle godine Carroll je u dresu Netsa bio treći najbolji strijelac i drugi najbolji skakač. Imao je 13,5 poena po susretu i 6,6 skokova po utakmici, a 32-godišnjaku su Netsi sedma momčad u NBA karijeri. Došao je u NBA 2009., a najviše se u jednoj momčadi zadržao dvije sezone.

Došao je u Netse nakon razmjene iz Toronto Raptorsa u kojima je proveo dvije sezone. Netsi su prošle godine poslali centra Justina Hamiltona, a Raptorsi su poslali uz Carrolla i izbor prve runde i druge runde 2018.

Izvor: http://hoopster.hr/krenula-sezona-krenule-i-ozljede-netsi-ostali-bez-carrolla/?fbclid=IwAR006kFMJwWc0G-iGScn-GR8nnqa2HOT4LNIfATnVq8onbTnELYCa5IoAqY

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Šteta je što već sada znamo kako će ova NBA sezona završiti

SVAKE godine u listopadu kreće najveći show program na Zemlji. NBA liga nudi 82 utakmice svakog od 30 klubova najkvalitetnije košaške lige na svijetu, a potom kreće doigravanje za koje svi znamo kako će završiti.

Da, LeBron James je otišao na Zapad, što znači da je Istok nikad napetiji. Boston je favorit, a veliku konkurenciju čine Toronto i Philadelphia. Ipak, najvažniji scenarij je poznat nekoliko mjeseci unaprijed. Golden State Warriorsi će i ove sezone očigledno postati NBA prvaci. 

Evo zašto.  

Konkurencija 

Warriorsi ove sezone imaju šetnju kroz Zapadnu konferenciju i jedino tko im može djelomično zaprijetiti je duo Toronta i Bostona na Istoku. Boston je glavni favorit za ulazak u finale nakon odlaska Jamesa na Zapad, imaju dubinu na svim pozicijama i u ranoj fazi sezone igraju najbolju obranu lige. Kyrie Irving najbolji je igrač ekipe s iskustvom osvajanja NBA naslova s Cavsima iz 2016., ali ostatku momčadi nedostaje velikog play-off iskustva iako su senzacionalno bez dvojice predvodnika u Irvingu i Haywardu prošle sezone stigli do konferencijskog finala.

Također, njihov ulazak u NBA finale nije toliko siguran kada pogledamo igru Toronto Raptorsa na početku sezone. Predvodi ih Kawhi Leonard, jedan od najboljih igrača lige kada je zdrav, a na početku sezone se čini da nema nikakvih problema. S 26,6 poena, osam skokova i tri asistencije u prosjeku vodio je Raptorse do 6-1 omjera. Jedinu utakmicu su izgubili kada su ga sinoć odmarali protiv Bucksa. Također, govorimo o najboljem igraču NBA finala iz 2014., a iako nemaju dubinu kakvu imaju Celticsi u Jaysonu Tatumu, Jaylenu Brownu, Alu Horfordu, Gordonu Haywardu i odličnoj klupi, igrači poput Kylea Lowryja, Dannyja Greena, Sergea Ibake i Jonasa Valanciunasa nisu nimalo loša alternativa.

Što se tiče Zapada, iako je konferencija u cijelosti kvalitetnija od Istočne, najjača konkurencija iz prošle sezone je slabija. Houston Rocketsi su izgubili dva od četiri najbolja obrambena igrača u Trevoru Arizi i Lucu Mbaha Mouteu. Umjesto njih su doveli Carmela Anthonyja, bivšu zvijezdu lige, ali njegovi najbolji dani iz Denvera i New Yorka su prošlost. Obrambeno nikada nije bio na dobroj razini, a napadački pada iz sezone u sezonu. Ove godine za sada bilježi najgori +/- u karijeri. Kada je on na terenu, Rocketsi su u minusu 7,4 poena. Sve su to razlozi zašto su Rocketsi krenuli u sezonu sa samo jednom pobjedom u pet utakmica i zašto ne mogu ponoviti izvedbu iz prošlosezonskog konferencijskog finala kada su izgubili seriju od Warriorsa u sedam utakmica.

Od ostalih, treba spomenuti New Orleans Pelicanse koji imaju jednog od najboljih igrača lige, Anthonyja Davisa, ali nedovoljno dubine iza njega. Lakersi imaju najboljeg igrača na svijetu u LeBronu Jamesu, ali i hrpu mladih igrača koji nemaju potrebno iskustvo i kvalitetu da bi konkurirali zvijerima kao što su Golden State Warriorsi. Slično možemo reći i za Utah Jazz, kao i za Denver Nuggetse koji su prepuni mladih igrača.

Kako pobijediti četiri puta zaredom ekipu u kojoj treći najbolji igrač zabije 52 poena u 27 minuta na parketu?

Klay Thompson, treći, a po mnogima i tek četvrti najbolji igrač Warriorsa sinoć je u razbijanju Chicago Bullsa pogodio najviše trica na jednoj NBA utakmici ikada (14) i zabio 52 poena u samo 27 minuta na parketu. Takva količina talenta svrstava Warriorse u jednu od najboljih košarkaških ekipa ikada.

Činjenica je da su Warriorsi bili jedna od najboljih ekipa lige prije nego što se Kevin Durant odlučio pridružiti momčadi koja ga je izbacila u konferencijskom finalu godinu prije unatoč tome što je s Thunderom tada imao vodstvo od 3-1 u seriji. Govorimo o momčadi koja je imala najbolju regularnu sezonu u povijesti bez Duranta sa 73 pobjede i 9 poraza. 

Imaju najboljeg šutera u povijesti košarke u Stephu Curryju, top 3 igrača na svijetu u Kevinu Durantu, drugog najboljeg šutera ikada u Klayu Thompsonu i jednog od najboljih obrambenih igrača lige u Draymondu Greenu. Uostalom, Durant i Curry su osvajali MVP nagrade, Curry dva puta, a jednom jednoglasno, što se nikada do tada u povijesti nije dogodilo. Durant je ponio titulu MVP-a posljednja dva NBA finala.

Kada tome pridodamo odlične igrače s klupe poput Andre Iguadale, Shauna Livingstona i Kevona Looneyja, dobivamo stroj koji jedino mogu uništiti serije ozljeda. Da ne zaboravimo, u veljači bi se trebao vratiti DeMarcus Cousins, All-Star centar iz prošle sezone koji je prije loma ahilove tetive u prosjeku imao preko 28 poena i 12 skokova. Ono što je najvažnije, iako su svi sjajni individualci, igraju timsku košarku, što je zasluga Steva Kerra i njegovog stručnog stožera.

Takvu ekipu morate pobijediti četiri puta u seriji da biste ih izbacili iz doigravanja, a to se u ovom trenutku jednostavno čini nemoguće. Nijedna ekipa ne igraju timski kao što igraju Warriorsi. Nijedna ekipa ne posjeduje talent kakav posjeduju Warriorsi. Kada pogledate njihovu utakmicu, imate osjećaj kao da gledate drugi sport. Toliko igrača koji u bilo kojem trenutku mogu "poludjeti" i riješiti pitanje pobjednika.

Uživat ćemo u vožnji sljedećih nekoliko mjeseci. Dogodit će se još puno stvari zbog kojih ćemo do ranih jutarnjih sati buljiti u ekrane gledajući najbolju košarku na svijetu. Samo, šteta je što već sada znamo kako će sve završiti.

Izvor: https://www.index.hr/sport/clanak/steta-je-sto-vec-sada-znamo-kako-ce-ova-nba-sezona-zavrsiti/2035933.aspx

Link to comment
Share on other sites

  • Goksim unpinned this topic

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Posts

    • Hajduk - Dinamo sudi Nijemac. Dinamovci tvrde da ih je teško oštetio prije tri godine HAJDUK i Dinamo 30. ožujka igraju derbi 28. kola SuperSport HNL-a na Poljudu. To je jedna od odlučujućih utakmica ove sezone u borbi za naslov prvaka, a sudit će je njemački sudac Daniel Siebert (39). Riječ je o sucu iz UEFA-ine elitne kategorije, koji redovno sudi Bundesligu. Podsjetimo, HNS je početkom mjeseca nakon VAR afere donio odluku da će do kraja sezone derbije suditi strani suci. UEFA ima 33 elitna suca, a jedan od njih je i Siebert koji stiže na Poljud. Jedan od najboljih njemačkih sudaca Nijemci su ga ranije slali u Grčku, gdje je sudio derbi između Panathinaikosa i PAOK-a te podijelio devet žutih kartona. Prije deset dana sudio je Bayer Leverkusenu u 2:0 pobjedi nad Wolfsburgom, a 6. ožujka bio je glavni sudac meča Sporting Lisabona i Atalante u Europa ligi. Siebert je rođen u Berlinu 4. svibnja 1984. godine. FIFA oznaku nosi od 2015. godine. Suditi je započeo 2007. godine, a 2009. probio se do druge Bundeslige, da bi u najvišem rangu njemačkog nogometa sudio od 2012. godine. Do danas je sudio 165 utakmica Bundeslige. Koliko je Siebert cijenjen u Njemačkoj svjedoči i to što je prošle godine sudio finale kupa između Leipziga i Eintracht Frankfurta, a 2019. dvoboj Superkupa u kojem su se sastali Borussia Dortmund i Bayern. Redovan na najvećim natjecanjima Siebert je redovan i na najvećim natjecanjima. Sudjelovao je na Europskom prvenstvu 2020. i Svjetskom prvenstvu 2022. godine kada je sudio na pet utakmica. U Ligi prvaka je debitirao 2018. godine i u tom natjecanju je sudio 13 utakmica. I dok sve navedeno svjedoči o impresivnoj karijeri i ugledu Daniela Sieberta u njemačkom i svjetskom nogometu, dvije utakmice koje je vodio ostale su u jako lošem sjećanju navijača Dinama i Urugvaja. Dinamo je 9. travnja 2021. prvu četvrtfinalnu utakmicu Europa lige izgubio od Villarreala na svom terenu 0:1 golom iz opravdano dosuđenog penala. Međutim, navijači domaćih tvrdili su da je njihov klub zakinut za jedanaesterac. U 11. minuti Majer je iz kornera s desne strane ubacio na drugu stativu, gdje je Atiemwen sa samo dva metra od gola pucao glavom. Neposredno pred crtom Villarrealov veznjak Parejo je loptu spriječio da uđe u gol tako što ga je obranio lijevom rukom. Situaciju koja je ostala neprimijećena tijekom utakmice i televizijskog prijenosa otkriva snimka koja je isplivala i koju prilažemo. Očito to tada ne samo gledatelji, nego suci, pa čak i igrači Dinama nisu vidjeli zbog gužve pred golom, jer nitko se od njih nije bunio. Je li Siebert teško oštetio Dinamo u jednoj od njegovih najvažnijih europskih utakmica? Štoviše, gledajući snimku glavne kamere, čini se da je Parejo šut Atiemena obranio prsima. Međutim, snimka koja slijedi nakon toga, napravljena kamerom iza gola, otkriva da je to napravio rukom. Ako je sudac Daniel Siebert u 41. minuti opravdano pokazao na penal za Villarreal nakon što je Theophile-Catherine rukom dodirnuo loptu koju je Gerard Moreno uputio kao centaršut iz kuta kaznenog prostora, onda je i pola sata ranije trebao dosuditi kazneni udarac za Dinamo, tvrdili su dinamovci nakon što je procurila snimka koju prilažemo. Zato što je Parejo metar od gol-crte rukom obranio loptu koja je išla baš u mrežu. Doduše, ruka mu tom prilikom stoji jako blizu tijelu, što je ključno prilikom odlučivanja je li penal ili ne, ali ovo je svakako situacija koju dinamovci neće rado gledati. Posebno zato što se dogodila u najvećoj Dinamovoj europskoj utakmici zadnjih 50 godina. Dinamo naime od početka 70-ih nije bio dospio ovako daleko u eurokupovima. ► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ JE LI DINAMO OŠTEĆEN ZA PENAL PROTIV VILLARREALA.  Urugvajci ga naguravali po terenu, nazivali ku*vinim sinom i lopovom No ogorčenje koje su prema Siebertu naknadno osjetili dinamovci ništa je prema bijesu koji je u realnom vremenu i pred cijelim svijetom izazvao kod Urugvajaca na SP-u prije dvije godine. Urugvaj je u zadnjem kolu skupine pobijedio Ganu 2:0, ali to mu nije bilo dovoljno za prolazak grupe jer je Južna Koreja svladala Portugal 2:1 i tako otišla u osminu finala zahvaljujući tome što je zabila dva gola više od Urugvajaca. Urugvajci su nakon utakmice bili užasnuti sudačkom ekipom predvođenom Siebertom. On je u prvom poluvremenu nakon VAR pregleda dosudio penal za Ganu, koji je obranjen, dok je u drugom dijelu dvije situacije pred ganskim golom ocijenio drugačije. Prvo ni nakon VAR pregleda nije dosudio jedanaesterac nakon duela Amarteyja i Nuneza u 58. minuti, a u sudačkoj nadoknadi nije htio ni pogledati VAR nakon što je Cavani pao u duelu sa Seiduom. Sudački ekspert HRT-a Mario Strahonja rekao je da je trebalo tu svirati penal, no sudac ga nije dosudio. Ogorčeni nogometaši Urugvaja nakon utakmice okružili su Sieberta, derali se na njega i naguravali ga, a Cavani je čak razbio VAR monitor. Stoper Jose Maria Gimenez u jednom se trenutku okrenuo prema kameri koja ga je snimala i rekao: "Lopovi, ovi ku*vini sinovi su svi hrpa lopova... Samo me nastavi snimati..." To je govorio dok su on i suigrači agresivno nastupali prema Siebertu, prateći ga sve dok nije izašao s terena. Gimenez je, želeći doći do Sieberta, laktom udario dužnosnika FIFA-e koji ga je smirivao. Cavani je kasnije izjavio: "Ako me kazne zbog udaranja VAR-a, onda sudac koji nas je izbacio sa Svjetskog prvenstva treba u zatvor."   Izvor: Index.hr
    • Ovo su parovi četvrtfinala LIGE PRVAKA: Arsenal - Bayern Atletico Madrid - Dortmund Real Madrid - Man City PSG - Barcelona Ovo su parovi polufinala: PSG/Barcelona - Atletico Madrid/Dortmund Arsenal/Bayern/ - Real Madrid/Man City Finale PSG/Barcelona - Atletico Madrid/Dortmund VS Arsenal/Bayern/ - Real Madrid/Man City
    • Pozdrav u vezi teme u kontaktu sam sa likom koji mi šalje namjestene tekme kao siguran "dobitak" prolazi svaka tekma... Al posebna kladijonica i jos nikad nisam uspio isplatit novac dal se oko stim sussreo? Dal mogu napraviti kaznu kladijonicu?
    • I mene zanima to pitanje da li je neko kladio se na kladijonici 1red dragon i zona BET?
    • DIREKTNI LINK NA F1 2024 (Koeficijenti 4.3. u 19:30 CET) Koeficijenti su podložni promjenama
  • Teme

×
×
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use