Norveška – Slovenija: Najava utakmice trećeg kola Lige nacija

Norveška i Slovenija će u okviru trećeg kola Lige nacija odmjeriti snage na stadionu u Oslu, gdje će domaći Norvežani od samog starta krenuti po pobjedu, što ne važi za reprezentaciju Slovenije koja u zadnje vrijeme prolazi kroz jedno od najtežih razdoblja za ovu reprezentaciju.

TIMSKE NOVOSTI

Norveška

Rewprezentacija Norveške nakon dva odigrana kola na svom kontu ima tri boda, koja su osvojili u pobjedi nad reprezentacijom Kipra, da bi zatim poraženi od selekcije Bugarske rezultatom 1:0. Norvežanima je cilj prvo mjesto u grupi te će učiniti sve kako bi došli do tri boda u ssretu sa Slovenijom. Selektor Norvežana Lars Lagerback nije imao većih problema prilikom odabira najboljih nogometaša a za razliku od prošlog spiska napravio je samo tri promjene.

Od kada je Lagerback u januaru prošle godine preuzeo Norvešku, sa ovom reprezentacijom još uvijek nije poražen na domaćem terenu u Oslu. Najveću opaasnost po gol Slovenije će predstavljati napadač Bournemoutha Joshua King koji je prošlog vikenda postigao dva pogodka u pobjedi protiv Watforda.

Slovenija

Reprezentacija Slovenije se nalazi u velikoj krizi u kakvoj vjerovatno još nisu bili od osnivanja reprezentacije. U prva dva kola su poraženi od reprezentacija Bugarske i Kipra, a ono što ne uliva nadu navijačima Slovenije je bezidejna i bezvoljna igra reprezentacije ali i otkazi najvećih zvijezda, koji vjerovatno nemaju motiva da nastupaju za svoju državu. U reprezentaciji nedostaju povrijeđeni Jasmin Kurtić, Tim Matavž, problematični Kampl koji je čas povrijeđen, čas zdrav, te Jan Oblak koji navodno ne želi nastupati za reprezentaciju sve dok je selektor Tomaž Kavčič.

U reprezentaciji mnogo stvari ne funkcioniše, igrači ne daju 100% svojih mogućnosti te je ispadanje u četvrtu jakosnu skupinu realnost koja očekuje Sloveniju u narednim godinama.

MOGUĆI SASTAVI

Norveška: Jarstein, Meling, Ajer, Nordveit, Elabdellaoui, Elyounoussi, Henriksen, Berge, Johansen, King, Johnsen

Slovenija: Belec, Jokić, Krajnc, Mevlja, Skubić, Štulc, Krhin. Bezjak, Zajc, Črnigoj, Šporar

PRIJEDLOG ZA KLAĐENJE

Uz sve navedeno stiče se utisak da Norveška iz ovog susreta ne može izaći poražena. Veliki su favoriti, igraju pred domaćom publikom na stadionu na kojem nmisu izgubili skoro dvije godine, na klupi imaju iskusnog stratega Larsa Lagerbacka a u napadu imaju raspoloženog Joshuu Kinga koji je u Premier ligi već postigao četiri pogodka. Kada uzmemo u obzir situaciju u Slovenskom nogometu uopćeno, te ako pridodamo novonastale probleme koji su posljedica mnogobrojnih otkaza prije svega Oblaka i Kampla, te povreda Kurtića i Matavža, ubjeđeni smo da Slovenija nema apsolutno nikakve šanse u ovom susretu.

Porazi nisu to što boli slovenske navijače, problem je igra reprezentaciju koju Slovenci nazivaju najlošijom od nastanka reprezentacije. Pobjeda Norveške po koeficijentu 1,70 je naš tip. Sretno!

 

UPLATI OKLADU


Uz najave utakmica utakmica na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najnovije sportske vijesti. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+.T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.