7 Card Stud

Jedna od najzahtijevnijih varijanta pokera je 7 Card Stud. Za 7 Card Stud, potrebna je posebna strategija, dobra memorija i značajna vještina kako bi se savladala ova igra. Ali zato su i nagrade vrijedne truda.

7 Card Stud

Poker 7 Card Stud Rules – Pravila igre

Kao što smo već naveli, za početak je potrebno da dobro savladate Poker 7 Card Stud Rules odnosno, prije nego što započnete sa kartanjem morate poznavati pravila ove igre. Poker 7 Card Stud Rules / pravila su vrlo komplikovana što ovu kartašku igru čini jednom od najzahtijevnijih na tržištu.

poker 7 card stud rules

Ante
U 7 Card Stud pokeru nema blindova, a kako bi se potaknula akcija i zanimanje igrača za sudjelovanje u igri, u 7 Card Stud pokeru postoji tzv. ante. Ante obično iznosi 10% malog uloga (ako igrate $2$4 7 card stud, ante iznosi $0.20).

Bring-in
Nakon što su svi igrači postavili “ante”, počinje igra. Kao i u ostalim varijantama pokera, tako i u 7 Card Stud pokeru jedan igrač ima ulogu djelitelja. Karte se dijele u smjeru kazaljke na satu, počevši od igrača direktno lijevo od djelitelja. Svaki igrač dobiva 2 karte okrenute licem prema dolje (tako da ih samo on može vidjeti) te 1 kartu okrenutu licem prema gore, tako da ju vide svi igrači za stolom.

Nakon što se podjele karte, potrebno je uložiti “bring-in”. Bring-in prvo ulaže igrač koji ima najmanju kartu okrenutu licem prema gore. Najmanja karta je dvojka a ukoliko više igrača imaju jednaku najmanju kartu, tada o igraču koji plaća bring-in odlučuju znak na karti. Znakovi su rangirani prema abecedi po engleskim nazivima, počevši od najslabijeg trefa (clubs), zatim karo (diamond), srce (hearts) do najjačeg pika (spades).

U 7 CardStud pokeru, bring-in obično iznosi 25-40% iznosa malog uloga (u $2$4 igri bring-in bi iznosio $0.25-$0.40).

7 Card Stud Strategy

7 card stud strategy

Igrač sa najmanjom kartom može odlučiti da li će napraviti puni ulog umjesto bring-ina. U ovoj rundi, koja se u 7 Card Stud pokeru još naziva “third street”, nema check-a pa svi igrači moraju zvati ulog igrača sa najmanjom kartom ili mogu napraviti raise ili odustati od daljnje igre. Nakon što se zaključi ulaganja prelazi se na slijedeću rundu.

Četvrti street
Svaki igrač dobiva četvrtu kartu, drugu koja je okrenuta licem prema gore, tako da ju svi vide. Ovoga puta, ulaganje započinje igrač sa najvećim handom. Ako želi, može napraviti check a svi ostali igrači mogu napraviti check, raise, call ili fold. Minimalni ulog na četvrtom streetu u 7 Card Stud pokeru jednak je velikom ulogu (u $2$4 igri, veliki ulog je $4).

Peti street
Svaki igrač dobiva petu kartu, treću okrenutu licem prema gore, tako da ju svi vide. Ulaganje započinje igrač sa najvećim handom. Ako želi, može napraviti check a svi ostali igrači mogu napraviti check, raise, call ili fold.

Šesti street
Svaki igrač dobiva šestu kartu, četvrtu okrenutu licem prema gore, tako da ju svi vide. Ulaganje započinje igrač sa najvećim handom. Ako želi, može napraviti check a svi ostali igrači mogu napraviti check, raise, call ili fold.

Sedmi street
Svaki igrač dobiva sedmu kartu, treću okrenutu licem prema dolje, tako da ju samo taj igrač može vidjeti. Ulaganje započinje igrač sa najvećim handom. Ako želi, može napraviti check a svi ostali igrači mogu napraviti check, raise, call ili fold.

Showdown
Nakon što se završi ulaganje, ako je u igri preostalo više od jednog igrača, potrebno je odlučiti pobjednika. Igrač koji je zadnji napravio agresivni potez, tj. napravio bet ili raise, prvi okreće svoje karte. Nakon njega i ostali igrači pokazuju svoje karte, osim ako imaju slabiji hend. U tom slučaju mogu odlučiti da ih ne pokažu (muck). Najbolji hend od 5 karata odnosi pot. Za jačinu handova pogledajte Hand renking.

Napomena!

U rijetkim situacijama u 7 Card Stud pokeru kada na sedmom streetu u igri ostane svih 8 igrača, neće biti dovoljno karata u špilu kako bi svaki igrač dobio svoju sedmu kartu. Tada se na stol stavlja jedna, zajednička karta koju svi igrači mogu koristiti za sastavljanje svog 7 Card Stud henda.