Objašnjeno: Evo kako će funkcionirati VAR sustav na Svjetskom prvenstvu (VIDEO)

VAR sustav vjerojatno je jedan od najrevolucionarnijih izuma u nogometu u posljednjoj deceniji. Implementirajući ovaj sustav, FIFA će sucima znatno olakšati posao, a i daleko su manje šanse da se neka od ekipa “pokrasti” što je bio slučaj i previše puta u posljednje vrijeme. VAR sustav, koji će ove godine biti i na Svjetskom prvenstvu, bez imalo sumnje doprinijet će poštenijem suđenju.

Do početka Svjetskog prvenstva u Rusiji ostalo je dva dana, a ove godine FIFA je odlučila da VAR bude pristuan na najvećem nogometnom natjecanju. U Europi neka nacionalna prvenstva već koriste ovu tehnologiju neko vrijeme. Na službenom FIFA Youtube kanalu objavljen je video kako će funkcionirati VAR na predstojećem Svjetskom prvenstvu.

Ukratko, na svakom od stadiona na kojima će se igrati utakmice na prvenstvu postoji veliki broj kamera koje pokrivaju svaki dio terena. Situacije u kojima će se VAR moći primijeniti su: pogoci, penali, crveni kartoni, greška u određivanju identiteta nogometaša.

Sudije u svakom trenutku utakmice komuniciraju sa ljudima iz kontrolnih soba koji će im ukazati na situaciju gdje bi suci trebali reagirati, i shodno tome sudac može nakratko zaustaviti igru i otići do klupe kako bi pregledao snimak o sumnjivoj situaciji.

Nema sumnje da je VAR dobar izum koji je nogometu bio potreban i ranije. Uostalom, pogledajte u video prilogu ispod kako će to sve funkcionirati na Svjetkom prvenstvu.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.