REVOLUCIJA U RUSIJI: Collina pomoćnim arbitrima uputio jasnu poruku!

Uz sve zanimljive priče koje tradicionalno donosi početak Svjetskog prvenstva, Mundijal će ove godine biti poseban i zbog VAR tehnologije, koja će po prvi put biti predstavljena na najvećoj mogućoj razini.

Collina pomoćnim arbitrima

U svjetlu uvođenja sustava, koji pomaže sucima da donos najvažnije odluke na terenu, pravosudni odbor Svjetskog nogometnog saveza odlučio je dati važne primjedbe i uputstva linijskim sucima.

>> ZVANIČNO: Svjetsko prvenstvo 2026 u Sjevernoj Americi!

Stvari koje će morati primjenivati su jasne. Ukoliko je situacija “tijesna” i ako nisu sigurni da li je zaleđe ili ne, arbitri neće dizati zastavu a presuda će biti donešena sa VAR tehnologijom „Ako  pomoćnik, ne diže zastavu, to nije učinio zbog greške, nego zato što poštuje odluku da zastava u takvim situacijama ostataje spuštena. Sucima je tako zabranjeno da dižu zaszavu u takvim situacijama te da puste igru jer ukoliko stranski arbitar digne zastavicu u izglednoj šansi, akcija je gotova “, izjavio je Pierluigi Collina, predsjednik gore spomenutog odbora.

„S druge strane, ako je sudac ne prekine igru ​​i netko postigne pogodak, akcija će biti provjerene od strane VAR sustava”, rekao je bivši talijanski sudac. VAR sustav će se inače koristi za četiri vrste sizuacija: 1. kod pogodaka, uključujući moguća zaleđa u istoj akciji, kod nedosuđenog ili dosuđenog jedanaesterca uključujući moguća zaleđa u istoj akciji,  3. kod direktnog crvenog kartona i 4. kod moguće zamjene identiteta tj. da pogrešni igrač dobije žuti ili crveni karton.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.