Što je VPN i kako koristiti VPN?

Pitate se što je VPN veza, kako napraviti VPN i kako koristiti VPN? VPN odnosno virtualna privatna mreža je fantastičan program kojim možete prikazati svoju IP adresu kao da je iz druge zemlje, odnosno kojim možete surfati internetom kao da ste fizički u drugoj zemlji.

Koristeći VPN možete odabrati zemlju po izboru, te će vam se internet sadržaji prikazati kao da ste fizički u toj zemlji. Konkretno, možete odabrati Ujedinjeno Kraljevstvo, Njemačku, Kolumbiju, Kanadu ili neku drugu zemlju. Zatim pristupiti bilo kojoj web stranici bez ikakvih problema. Naravno VPN osim na računalu možete koristiti i na mobilnim uređajima.

Ako niste nikad koristili VPN ovo možda zvuči komplicirano, međutim uvjeravamo vas da ćete u par minuta shvatiti kako VPN programi funkcioniraju te ih koristiti bez ikakvih problema. Stotine milijuna ljudi koriste VPN svakodnevno.


U nastavku ćemo preporučiti najbolje besplatne i premium VPN programe koje mi koristimo uz to ćemo vam pojasniti kako kupiti VPN, kako napraviti VPN i kako koristiti VPN. Odabirom na VPN sa liste možete naći tutorial kako jednostavno instalirati i kako koristiti VPN.

Što je VPN veza? Kako napraviti VPN? Kako koristiti VPN?

Prije svega što je VPN veza? Pa VPN veza je jedna od najsigurnijih veza za bezbrižno surfanje na internetu. U nastavku teksta ćemo vam također objasniti kako napraviti VPN i kako koristiti VPN. Opće je poznato da je korištenje interneta bez VPN-a zaista vrlo riskantno. Dok vi koristite internet, vaši podaci su izloženi hakerima koji ih na lagan način mogu presresti i uzeti ono što ih zanima.

Vama naravno to možda nije ni bitno, jer mislite da ste sigurni. Međutim, sa osobnim podacima se ne treba zezati. Bolje se odmah zaštititi nego kasnije žaliti što smo izgubili neke važne podatke sa računara. Zbog toga je tu VPN, koji koristi enkripciju. Kada ga uključite, haker će u vašem računaru vidjeti samo šifrirane podatke. S obzirom da VPN zaštiti vašu IP adresu, oni neće znati od koga dolaze.

Dakle, kada vi uđete na neku stranicu, ta stranica će misliti da je vaš IP onaj koji dolazi sa VPN-a. Neće biti u mogućnosti da vide vašu IP adresu ili bilo kakve druge podatke koji dolaze sa vašeg računara.

Pa u ovom trenutku imate više načina kako napraviti vpn. U nastavku smo vam predložili nekoliko najboljih VPN-ova. Kada odaberete jedan od njih, jednostavno ga instalirate. Nakon instalacije napravite korisničko ime i lozinku i zatim uspostavite sigurnu vezu, gdje možete izabrati zemlju koju želite. Pogodnost naravno dobijate ukoliko kupite premium VPN gdje dobijete više zemalja za odabir, te mnogo drugih dodatnih opcija.

Kako napraviti VPN korisničko ime i lozinku? Zaista je vrlo jednostavno. U ovom slučaju na Tunnel Bear VPN-u, koji je jedan od najboljih. Njega također možete instalirati ispod na gumb. Sve što vam je potrebno jeste Email i Password, a zatim kliknete na ‘Create Account’. Skoro isti proces je na svakom VPN-u. Vrlo bitna stvar je ta što je vpn veza vrlo sigurna, te će vaši privatni podaci biti zaštićeni.

Kako napraviti vpn

Najbolji VPN

TunnelBear

TunnelBear je besplatan VPN kojim svakog mjeseca možete napraviti internet promet od 500MB. Imaju fantastičnu opciju gdje možete podijeliti njihov tweet te dobiti dodatnih besplatnih 1GB prometa. Ovaj promet, ako se VPN koristi samo za pristup određenim stranicama, bi trebao biti dovoljan svakog mjeseca. TunnelBear možete instalirati na svom računalu i mobilnom uređaju. Naravno, mjesečno možete napraviti i veći promet sa TunnelBearom međutim onda isti trebate platiti 9,99$ mjesečno. Ako uzmete godišnji paket onda je cijena neograničenog VPNa na više uređaja svega 4,99$ mjesečno.

Više informacija o TunnelBear VPN-i, upute za instalaciju i korištenje

INSTALIRAJ TUNNELBEAR!

ExpressVPN

Express VPN je premium VPN čija cijena je 12.95 $ uz  30-dnevno jamstvo povrata novca. VPN. Ovaj VPN nije besplatan, međutim mjesečni iznos koji se plaća je simboličan, pogotovo ako u obzir uzmemo sve opcije koje dolaze sa ovim VPN-om. ExpressVPN možete instalirati na pet uređaja, promet koji napravite je neograničen te možete odabrati preko 160 lokacija sa kojih možete pristupati stranicama kao da ste fizički tamo.

Ako planirate koristiti VPN za gledanje filmova ili na računalu i mobilnom uređaju provodite puno vremena, onda je ovo opcija za vas budući da u paketu dobivate neograničen promet. ExpressVPN možete testirati bez ikakvog rizika budući da daju povrat novaca u prvih 30 dana ukoliko vam se njihov VPN program iz nekog razloga, u što sumnjamo, ne svidi. To dovoljno govori o tome koliko su samouvjereni i, prema našem mišljenju, najbolji VPN na tržištu.

Više informacija o ExpressVPN-i, upute za instalaciju i korištenje

INSTALIRAJ EXPRESSVPN!

NordVPN

NordVPN nudi VPN uslugu koja korisnicima omogućuje anonimno i sigurno pregledavanje i surfanje po internetu. NordVPN ima veliku i raznoliku zbirku poslužitelja, izvrsnu zbirku naprednih značajki, jaku praksu privatnosti i sigurnosti, te pristupačne klijente za svaku važniju platformu. Iako je mjesečna naknada simbolična i ne iznosi mnogo kada uzimate na više godina korištenja, zaista nam pruža veliku sigurnost i zadovoljstvo pri korištenju. NordVPN je jedan od lidera u VPN svijetu.

Više informacija o NordVPN-u, upute za instalaciju i korištenje

INSTALIRAJ NORDVPN!