NaslovnicaVijesti5 razloga zbog kojih je ozljeda Harryja Kanea pozitivna za Tottenham

5 razloga zbog kojih je ozljeda Harryja Kanea pozitivna za Tottenham

Tottenham sa nestrpljenjem čeka izvještaje lječničkog tima nakon ozljede Harryja Kanea u pobjedi 1-0 nad Sunderlandom. Nakon suadara sa braničem Sunderlanda, Papyjem Djilobodjijem, Kane je ozlijedio gležanj. Mnogi navijači strahuju da bi Kane mogao biti van terena nekoliko sedmica, a pogotovo jer Tottenham putuje u Moskvu gdje će igrati protiv CSKA u utorak u Ligi prvaka, a očekuje ih i meč protiv Cityja, možda i prvog favorita za titulu.

Kane je postigao impresivnih 51 pogodaka u 88 utakmica za Tottenham i osvojio Zlatnu kopačku Premiershipa postigavši u posljednjoj sezoni 25 pogodaka.

Ipak, postoje neke pozitivne stvari u ozljedi Kanea…

harrykanetottenhamhotspurvsunderlandzwvxxuvpgstl

Vrijeme za Janssena da napreduje

Prva ‘pozitivna stvar’ kod ozljede Kane mogla bi biti to što ćemo vidjeti Vincenta Janssena u akciji. Nizozemski napadač došao je na White Hart Lane za 17 milijuna funti nakon što je postigao 27 pogodaka u 34 utakmice, i tako završio kao prvi strijelac Eredivisije.

Janssen je ove sezone bio ‘limitiran’, počeo samo jednu utakmicu i ulazio sa klupe četiri puta. Sada, ima sjajnu priliku da se pokaže dok Kane nije tu i možda se učvrsti u prvom timu Tottenhama.

Kane će konačno dobiti odmor.

Iako nije baš idealan odmor, ali bit će ga. Kaneu će ozljeda dati priliku da se odmori. Posljednje dvije sezone je igroa manje više non stop, bio je jedini napadač koji je u prošloj sezoni počeo svaku utakmicu, a zatim je nastupao na Euru u Francuskoj.

Iako mu Europsko prvenstvo nije prošlo baš najbolje, u pet utakmica je postigao dva pogotka.

Son Heung-Min

Iako je ljetos želio otići iz Tottenhama, Son Heung-Min je odigrao odlično posljednje dvije premijerligaške utakmice.

Južnokoreanac je postigao dva pogotka i ubilježio asistenciju protiv Stokea, a protiv Sunderlanda je bio igrač utakmice. Son je u minulom prijelaznom roku bio povezivan sa Njemačkom i povrtakom u Bundesligu, nakon što prošle sezone u Premiershipu nije dobijao dovoljno minuta, ali do toga nije došlo.

Son sada ima priliku da se bori za svoje mjesto i sigurno će više vremena provoditi na travnjaku zbog Kaneove ozljede. Ako se uspije ustaliti u prvih 11, Kaneova ozljeda će za njega biti prekretnica.

Golovi će biti bolje raspodijeljeni

Bez Harryja Kanea, ekipa Tottenhama će trebati pogotke i stvoriti dovoljno prilika. To mogu igrači kao što su Alli, Erkiksen, Lamela i Son – Spursi imaju dosta igrača koji mogu stvoriti odlične prilike.


Nakon ozljede Kanea, veznjaki Spursa će sigurno imati više prostora da dijele lopte, pošto je do sada većina njihovih pasova išla na Kanea koji je prošle sezone imao 159 udaraca na gol.

Poch će morati pronaći novog napadača

Za mnoge navijače Spursa ljetni prijelazni rok je bio blago razočaranje. Dok Janssen ima potencijal da bude odličan igrač, većina navijača je željela vidjeti novog napadača u klubu koji bi mogao olakšati posao Kaneu.

Ako Pochettino shvati da će bez Kanea ići teško, bit će primoran da potpiše napadača za kojem navijači Spursa vape.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!