NaslovnicaVijestiAjax ponovo "proizvodi" vrhunske igrače: Ovo su četiri igrača Ajaxa koja će...

Ajax ponovo “proizvodi” vrhunske igrače: Ovo su četiri igrača Ajaxa koja će u narednom periodu krenuti stopama De Ligta i De Jonga

Odlazak Frankie De Jong i Matthijs De Ligt ostavio je veliku prazninu u Ajaxu. Ali ako negdje mogu nadoknaditi takav gubitak, onda je to u nizozemskom gigantu Ajaxu, koji mlade igrače proizvodi kao na tekućoj traci.

Ajax je prošle godine na nogometnom tržištu unovčio polufinale Lige prvaka. Dobili su više od 200 milijuna eura prodajom domaćih proizvoda Matthiasa De Ligta koji je otišao u Juventus, a Frankie De Jong u Barcelonu. Čini se kako će se taj trend nastaviti i u budućnosti, jer već sada Ajax u svojoj ekipi ima čak četiri igrača kojim se predviđa velika karijera i za koje već postoji određeni interes.

Liverpool spremio ponudu za zvijezdu PSG-a Kylian Mbappea!

SERGINO DEST
Pozicija: desni bek
Starost: 19 godina
Vrijednost prema TM: 12 milijuna eura

Izazvao je pravo ludilo kada su se dvije reprezentacije borile za njegovu nacionalnu budućnost: Sjedinjene Države i Nizozemska. Na kraju je izabrao Amerikance iako je rođen u Nizozemskoj. Prodorni desni bek pojavio se niotkuda ove sezone i iskoristio je priliku. Postao je član prve postave, skupio je pet asistencija u ligi, redovito je igrao u Ligi prvaka i debitirao za američku reprezentaciju. Interes za njega je pokazao Bayern.

RYAN GRAVENBERCH
Pozicija: vezni igrač
Starost: 17 godina
Vrijednost prema TM: 12 milijuna eura

Za u19 reprezentaciju prvi put je zaigrao sa 15 godina a u avgustu 2018. postao je najmlađi strijelac u povijesti juniorske Lige prvaka. Mjesec dana kasnije prvi je put zaigrao za prvi tim, a u dobi od 16 godina i 130 dana postao je najmlađi Ajaxov debitant oborivši rekord velikog Clarencea Seedorfa, koji je na snazi ​​od 1992. godine! Ove sezone tinejdžer je odigrao sedam utakmica u nizozemskoj ligi i postigao je dva pogotka.

PERR SCHUURS
Pozicija: centralni bek
Starost: 20 godina
Vrijednost prema TM: 7 milijuna eura

Pronaći De Ligtovog prirodnog nasljednika nije lak zadatak, ali Perr Schuurs podsjeća na svog prethodnika. Izuzetno je visok (191 cm) i elegantan je s loptom u nogama, siguran u dodavanjima i bez straha od driblanja. U Amsterdam je stigao iz Fortune u ljeto 2018. godine, a njegovi sportski geni su nevjerojatni. Otac mu je rekorder po broju nastupa za nizozemsku reprezentaciju u rukometu, a sestra Demi profesionalna tenisačica. Za Ajax je ove sezone u Ligi prvaka i domaćem prvenstvu odigrao 11 utakmica i postigao jedan gol.

CAREL EITING
Pozicija: vezni igrač
Starost: 22 godine
Vrijednost prema TM: 4 milijuna eura

Najstariji na ovoj listi je Carel Eiting koji je debitirao za Ajax u nizozemskom prvenstvu prije dvije godine, ali njegov razvoj su usporile povrede. No izgleda da napokon dolazi vrijeme za njegovu eksploziju. Eiting je izvanredan organizator igre, pa su mnogi očekivali njegovu eksploziju kada je Lasse Schöne napustio klub. Sada, s kašnjenjem od pola godine, mogao bi postati novi Frenkie De Jong. Njegove su kvalitete slične jer vrlo rijetko gubi loptu, pažljivo gradi napade i sljedeći potez vidi prije nego ostali igrači.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!