NaslovnicaVijestiAko je Haaland iznenadio sve transferom u Dortmund, šta tek reći za...

Ako je Haaland iznenadio sve transferom u Dortmund, šta tek reći za smiješnu otkupnu klauzulu koju je “isposlovao” Mino Raiola?!

Njemački Sky sports jučer je ekskluzivno u javnost iznio mžda i najveću enigmuu transferu Erika Haalanda u Dortmund, koja se do sada krila od javnosti – iznos otkupne klauzule.

zbog čega je Haaland izabrao Dortmund

Mino Raiola, poznati nogometni ‘super agent’, vjerojatno je najveći pobjednik jednog od najzanimljivijih  transfera u zadnje vrijeme. Norvežanin Erling Braut Haaland odabrao je transfer u Borussiju iz Dortmunda koja je u pregovorima sa Norvežanimom prekršila vlastiti kodeks poslovanja. Prvi put nakon odlaska Maria Gotzea u Bayern, Dortmund je bio prisiljen da u ugovor ugradi otkupnu klauzulu, što je ujedno bio i glavni uvjet agenta Haalanda, koji, naravno, računa da će uskoro prodati mladog Norvežanina u još veći i bogatiji klub, za što bi svakako dobio masnu proviziju.

ZVANIČNO: Mourinhu ispunjena velika želja, pojačanje od 50 miliona stiglo u sjeverni London!

O visini otkupne klauzule nije se puno govorilo, jer su se obvezali u Dortmundu da taj podatak ne iznose u javnost.

“Nikada ne komentiramo detalje ugovora. Ali siguran sam da će Erling dugo vremena igrati za nas”, izjavio je nedavno sportski direktor Dortmunda Michael Zorc.

Njemački Sky tvrdi da je znos Haalandove otkupne klauzule, “svega” 60 milijuna eura. Haaland bi već ovu zimu mogao napustiti Salzburg za takav iznos da Austrijanci nisu bili ograničeni istom klauzulom od 20 milijuna eura.  Danas iznos od 60 miliona ne predstavlja posebne probleme mnogim klubovima u europskoj klupskoj kremi i lako će se aktivirati u budućnosti ako se Haalandov razvoj nastavi u pravom smjeru.

Najnovije vijesti

Novi dres Manchester Cityja procurio u javnost, navijači iznenađeni: “Je li...

0
Navijače Manchester Cityja iznenadila je potencijalna nova gostujuća garnitura za sezonu, koja je izvan uobičajenih boja kluba. Ovaj dres, dominiran tamnoplavom i žutom bojom,...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!