NaslovnicaVijestiAleksander Čeferin: Moguće je da iz Lige prvaka izbacimo i Real Madrid

Aleksander Čeferin: Moguće je da iz Lige prvaka izbacimo i Real Madrid

UEFA je jučer donijela odluku o promjeni formata Lige prvaka. Tako će u novom natjecanju od 2024. godine igrati 36, umjesto 32 kluba, a uz dodatne promjene išlo se na ruku velikih nogometnih saveza. Predsjednik UEFA-e Alexander Čeferin u intervjuu za L’Equipe odbacio je usporedbe novog formata s nepokrenutom Superligom.

“Više klubova u Ligi prvaka ne znači da smo postali Superliga. Superliga bi uvijek imala iste klubove koji bi igrali jedan protiv drugog”, rekao je Čeferin.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

Dva od četiri nova mjesta popunit će klubovi iz zemalja koje su te godine osvojili najviše bodova na UEFA listi. To će koristiti najvećim momčadima, a prvobitna ideja je bila da ta dva mjesta osvoje klubovi s najvećim koeficijentom, koji nisu uspjeli izboriti Ligu prvaka kroz državna prvenstva. No, takvu ideju potkopali su ‘manji’ klubovi iz većih liga koji bi imali vrlo malo mogućnosti prestići svoje ugledne suparnike. UEFA je promijenila tu odluku, a Čeferin priznaje pogrešku.

“Nije mi problem priznati da naša prva ideja nije bila dobra”, kratko je prokomentirao Slovenac.

Nešto duži je bio komentar na činjenicu da Barcelona, Real i Juventus još nisu odustali od ideje o osnivanju Super lige. Tim klubovima prijeti kazna, a Čeferinu nije problem kazniti Madriđane koji bi mogli osvojiti Ligu prvaka.

“Moguće je kazniti bilo koji klub, pa tako i potencijalnog osvajača Lige prvaka, a naravno moguće je i izbacivanje iz natjecanja. Međutim, o tome će odlučiti UEFA-ina disciplinska komisija, koja je neovisno tijelo. Pravila su svima jasna. Žale se da UEFA zarađuje milijarde, a 93,5 posto prihoda vraća se klubovima. Kako to objasniti nekome tko ne želi slušati? Vjerovali ili ne, svi klubovi imaju isti status – bilo da dolaze iz Slovenije, moje zemlje, ili su velika imena europskog nogometa”, zaključio je Čeferin.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!