NaslovnicaVijestiAntonio Conte: Serija A je iza Premier lige, Bundeslige i La Lige

Antonio Conte: Serija A je iza Premier lige, Bundeslige i La Lige

Izbornik Italije Antonio Conte izjavio je da nedostatak financijskih sredstava je razlog pada Serije A od najatraktivnije lige do četvrte lige na svijetu.

antonio conte

Conte je osvojio Scudetto pet puta kao igrač u dresu Juventusa u periodu 1995 – 2003., a pridodao je i tri vodeći “staru damu” sa klupe prije nego što je 2014. godine preuzeo vodstvo nad reprezentacijom zamijenivši Cesarea Prandellija.

Juventusova dominacija se nastavila i pod njegovim nasljednikom Massimilianom Allegrijem prošle sezone, kada je ponovo osvojen Scudetto, a Juve je također stigao i do finala Lige prvaka gdje su poraženi od Barcelone.

To je bilo prvo finale u posljednjih pet godina u kojem je igrao neki talijanski tim. Iako je tim iz Torina loše počeo ovu sezonu, trenutno zaostaju samo dva boda za vodećim Napolijem i ima dobre izglede za obranu titule prvaka Italije i nastavka dominacije.

Conte smatra da je status Serije A dramatično pao za razliku od njegovih igračkih dana kada je bila vjerovatno i najbolja liga na svijetu. Međutim, vjeruje da se stanje može popraviti u narednim godinama.

“Mislim da se najbolje nogometne utakmice trenutno igraju u Engleskoj”, rekao je Conte za FIFA-in magazin.

“Zatim tu su Španjolska i Njemačka, a Serija A dolazi tek iza njih. Talijanska liga je na četvrtom mjestu i ne postoji način da se to promijeni. To je jednostavno istina koju moramo prihvatiti.”

“Prije je bilo drukčije. Serija A je bila jedna od najzanimljivijih liga na svijetu. Svi su željeli igrati u Italiji, a danas vlasnici klubova nisu spremni toliko ulagati u njih. Jednostavan razlog lošeg kvaliteta lige je nedostatak novca. Međutim, ja sam uvijek optimista, nadam se da ćemo se vratiti na vrh.”

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Stefan Ristovski uputio poruku navijačima Rijeke: “Ne mrzim vas, ali ste...

0
Dinamo je ostvario nevjerojatan preokret u derbiju 33. kola SuperSport HNL-a, pobijedivši Rijeku rezultatom 2:1, čime im je pobjegao na četiri boda, tri kola...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!