NaslovnicaVijestiApsurd nad apsurdima: Nakon otkaza u Arsenalu Emery ima priliku preuzme još...

Apsurd nad apsurdima: Nakon otkaza u Arsenalu Emery ima priliku preuzme još jednog engleskog velikana

Španjolski nogometni stručnjak imao je priliku odmah nakon odlaska iz Arsenala nastaviti sa trenerskim poslom i to u Engleskoj. Ali želja za povratkom kući bila je jača, te je odlučio uzeti pauzu i posvetiti se porodici.

DOGOVOR POSTIGNUT

Unai Emery otkrio je da se nedugo nakon što je dobio otkaz na mjestu trenera londonskog Arsenala, našao na dugom sastanku u prostorijama Evertona. Klub iz Liverpoola želio ga je na svojoj klupi, ali nakon trosatnog sastanka nije prihvatio izazov te je ostao bez aganžmana.

Transfer glasine: Chelsea dovodi veznjaka od 50 miliona, veliki talenat Uniteda prelazi u Juventus, Allegri preuzima velikana iz Engleske

Razlog tome uglavnom je bila želja za povratkom kući zbog blizine porodice a priznao je kako karijeru želi nastaviti u jednom od španjolskih prvoligaša, u ligi gdje je ujedno i imao najbolje rezultate u svojoj karijeri.

Bivši strateg Arsenala otpušten je 29. novembra, a samo tjedan dana kasnije Marco Silva izgubio je posao u Evertonu. Emery je priznao da su ga u Evertonu i ranije željli na svojoj klupi,  ali na kraju do dogovora ipak nije došlo.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!