NaslovnicaVijestiArsenalovi biseri: Četiri igrača iz Londona su budućnost Topnika

Arsenalovi biseri: Četiri igrača iz Londona su budućnost Topnika

Arsenal je u prošlosti bio poznat kao klub koji je imao mnogo stranih igrača u ekipi, ali u posljednje vrijeme to se promijenilo. Čak četiri igrača rođena u Londonu na dobrom su putu da u bućnosti postanu nosioci ove ekipe.

BUKAYO SAKA
Starost: 18 godina
Pozicija: Krilo/Bek
Vrijednost po TM: 13 milijuna eura

U ledeno hladnoj decembarskoj noći u Liegu, privremeni trener Arsenala Freddie Ljungberg na lijevom boku u obrani smjestio je mladog tinejdžera. Bukayo Saka bio je jedna od rijetkih svijetlih točaka u lošoj izvedbi engleskog velikana. Iako mu pozicija nije prirodna uslijed povreda Kolašinca i Tierneya nastavio je tu da igra. U prošlosti je Arsene Wenger pretvorio Ashley Colea, Gael Clichya i Kieran Gibbsa iz krilnih napadača u bočne defanzivce a tim putem bi mogao krenuti i Saka.

REISS NELSON
Starost: 20 godina
Pozicija: Krilo
Vrijednost po TM: 14 milijuna eura

Odrastao je u zloglasnoj četvrti Aylesbury Estate, koja ima nadimak “čekaonica za pakao” u Londonu. Da nije nogometa, mogao je pasti u loše društvo. Bio je okružen bandama, drogom, zločinom. Bijeg od svega bio je nogomet. Igra je na nogometnim terenima u kavezima u kvartu gdje mu je susjed Jadon Sancho te je baš kao i on iskustvo sakupljao igravši u Njemačkoj, tačnije u Hoffenheimu. Već ove sezone ima zapaženu rolu u ekipi Arsenala.

UEFA pronašla rješenje za VAR: Nema više milimetarskih ofsajda!

JOE WILLOCK
Starost: 20 godina
Pozicija: vezni
Vrijednost po TM: 18 milijuna eura

Odrastao je u okrugu Waltham Forest na sjeveroistoku Londona. Nogomet su u Arsenal akademiji već igrala njegova braća Chris i Matty, tako da se mogao spojiti prije navršene pet godine. Ali imao je specifičnih zdravstvenih problema: rođen je s jednom nogom kraćom od druge. “Isprva nisam nikome rekao. Nastavio sam igrati nogomet i trenirati, ali s vremenom je postajalo sve teže. Budući da sam imao jednu nogu kraću, to je utjecalo na moje trčanje i tehničke vještine”, prisjetio se kasnije Joe Willock. S vremenom je problem riješen a navijači u Willocku vide budućeg vođu i kapitena ove ekipe.

EDDIE NKETIAH
Starost: 20 godina
Pozicija: napadač
Vrijednost po TM: 8 milijuna eura

Odrastao je u londonskom okrugu Lewisham, gdje su rođeni filmski glumac Gary Oldman, legendarna punk ikona Sid Vicious i pokojni poznati modni dizajner Alexander McQueen.

Eddie Nketiah počeo je igrati nogomet u Chelseaju nakon što su ga sa devet godina uočili klupski skauti dok je igrao za lokalni tim Hillyfieldersa. Kasnije mu nije ponuđen ugovor u Chelseaju, pa se 2015. pridružio Arsenalu. Početkom ove sezone klub ga je posudio u Leedsu, gdje je gomilao iskustvo, ali započeo je samo dvije utakmice u ligi u pola godine. Ipak, zabio je pet golova za ekipu Marcela Bielse a zbog loše forme Lacazettea dobija sve više i više prilike u prvoj postavi Arsenala.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!