NaslovnicaVijestiArsene Wenger bez dlake na jeziku: "Portugalski treneri su danas toliko rasprostranjeni...

Arsene Wenger bez dlake na jeziku: “Portugalski treneri su danas toliko rasprostranjeni samo zbog jakih agentskih veza”

Bivši trener Arsenala Arsene Wenger smatra da portugalski treneri danas imaju vrlo snažan utjecaj u europskom nogometu zbog dobrih veza s agentima.

Wenger o izbacivanju Cityja

Danas je u vrhunskom europskom nogometu utjecaj portugalske trenerske profesije izuzetan. Na primjer, u Engleskoj rade Jose Mourinho i Nuno Espirito Santo, u Italiji Paulo Fonseca, u Francuskoj Andre Villas Boas, Paulo Sousa i Leonardo Jardim, te u nekim drugim velikanima iz drugih zemalja, poput grčkog Olympiacosa (Pedro Martins) ili ukrajinskog Shakhtara gdje također imaju portugalskog trenera (Luis Castro).

Grozno iskustvo reprezentativca Engleske: “Držao mi je nož prislonjen uz vrat”

Dugogodišnji trener Arsenala Arsene Wenger smatra da su Portugalci dobri treneri, ali da tako dobre poslove dobivaju uglavnom zbog svojih veza.

“Danas portugalski treneri imaju veliki utjecaj. Ne želim podcjenjivati ​​njihovu kvalitetu, ali činjenica je da imaju vrlo jake veze širom svijeta. Pogledajte samo utjecaj koji Jorge Mendes ima na europski nogomet. Francuski treneri se ne prodaju tako dobro. Stvari su se promjenile, danas su veze presudne. Kad sam 1996. preuzeo Arsena niti jedan agent me nije odveo tamo “, rekao je Wenger obrazloživši svoje mišljenje konkretnim primjerom.

“Andre Villas-Boas je dobar, stvarno dobar trener, ali Laurent Blanc je jednako dobar. Ne mogu vjerovati da je toliko dugo bez kluba”, dodao je Wenger.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!