ASTRONOMSKI UGOVOR: Arsenal za novi ugovor sa Emiratesom inkasirao vrtoglavu svotu

Engleski div Arsenal potpisao je novo dugoročno sponzorstvo s arapskim gigantom Emiratesom koji će Topnicima biti sponzor još narednih šest godina, a zauzvrat će do 2021. godine imati prava na korištenje imena na stadionu Arsenala.

Arsenal za novi ugovor

Arsenal London ima jednog od njegovih najvjernijih poslovnih partnera u svijetu nogometa. Naravno riječ je o arapskoj zrakoplovnoj firmi Emiratesu koja surađuje s Topnicima još od 2004. godine, kada su iznajlili prava na korištenje imena Arsenalovog stadiona do 2021. Od 2006 pa sve do sada, Emirates firma se također pojavljuje na Arsenalovim klupskim dresovima i na svoj sportskoj opremi a suradnja će trajati do kraja sezone 2023/24, što znači da će partnerstvo između Arsenala i Emirata trajati 18 ukupno godina.

>> Manchester United pronašao zamjenu za Michaela Carricka

Britanski mediji objavili su da je novi šestogodišnji ugovor vrijedan oko 200 milijuna funti, a uključuje klupski logo na majicama, marketinška prava za upotrebu zaštitnog znaka kluba za komercijalne svrhe i produženje zakupa prava na korištenje imena stadiona do 2028. godine.

„Naše partnerstvo na klupskoj sportskoj opermi je najduže u Premier ligi a ugovor je jedan od najdužih u sportu inače. Sporazum odražava snagu i dubinu naše jedinstvene suradnje. Oni imaju veliko povjerenje u način na koji radimo, te će uz svoj povećani sponzorski doprinos nama pomoći da se i dalje nastavljamo boriti za medalji i tako donesemo što više uspjeha našim fanovima širom svijeta “, rekao je Ivan Gazidis, direktor Arsenala.

Prije Emiratesa na dresovima Arsenala bili su sponzorski natpisi od telekoma O2, japanskog giganta JVC-a a najpopularniji logo bio je svakako od SEGA-e.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.