NaslovnicaVijestiAtletico Madrid od sljedeće sezone na novom stadionu

Atletico Madrid od sljedeće sezone na novom stadionu

Novi stadion nogometaša Atletico Madrida biće spreman za početak sezone 2017/2018, potvrdio je predsjednik Enrique Cerezo. Bivši atletski stadion La Peineta, nedaleko od Vicente Calderona, potpuno je rekonstruiran i imaće kapacitet 70.000 mjesta, po najvišim standardima i bit će prvi s potpunim LED osvjetljenjem.

e4e63e11beafb107fd23a01c1379f031

“Novi stadion bit će spreman za manje od godinu dana. Naporno radimo s lokalnom vladom i gradom kako bismo za sljedeću sezonu instalirali nova svjetla, servise, parking, restorane i ostale prateće sadržaje. Još nismo nismo odlučili koje ime ćemo da damo stadionu.”, rekao je Cerezo, a prenosi Marca.

Planovi oko novog stadiona službeno su otkriveni 2009. godine, ali je pretprpljeno niz nesuglasica, prije svega oko zemljišta s gradskim vlastima. Za ovaj pothvat “jorgandžije” su izdvojile ukupno 240 milijuna eura, dok će sadašnji stadion Vicente Calderon biti srušen i izgradiće se park pod imenom Atletico Madrid.

Vicente Calderon se prvobitno zvao Manzanares, ali je poslije ime stadione preimenovano u čast predsjednika kluba, Vicentea Calderonea. Stadion je 2003. godine dobio UEFA-inu ocjenu od pet zvjezdica, i zanimljivo, time postao prvi stadion sa pet zvjezdica u Španjolskoj.

Atletico Madrid je trenutno prvi na tablici Primere sa 15 bodova, a iza njega su Real Madrid sa istim brojem bodova a lošijom gol razlikom. Sevilla se nalazi na trećem mjestu sa 14 bodova, dok je Barcelona četvrta sa bodom manje.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!