NaslovnicaVijestiBarcelona sastavlja ekipu za narednu sezonu! Ljeto je DALEKO ali Barcelona već...

Barcelona sastavlja ekipu za narednu sezonu! Ljeto je DALEKO ali Barcelona već ima NOVO POJAČANJE!

Do početka ljetnog transfer roka ostalo je nešto više od 7 mjeseci, ali to nije spriječilo Barcelonu da već sada dogovori novo pojačanje koje bi zvanično trebalo biti predstavljeno u januaru, kada počne zimski transfer rok.

Kako piše uvijek dobro obaviješteni Mundo Deportivo, sve je već dogovoreno između Barcelone i veznjaka PSG-a, Andrienom Rabiotom. Francuskom reprezentativcu ugovor ističe narednog ljeta i već je dao do znanja ljudima u klubu kako ga ne namjerava produžiti, što su Katalonci iskoristili i dogovorili saradnju sa njim.

JUVENTUS U PREGOVORIMA SA MINO RAIOLOM: Očekuje se krađa stoljeća!

Po pravilima FIFA-e, sa igračem kojem ističe ugovor, klub može potpisati ugovor 6. mjeseci prije njegovog isteka no Barcelona je iskoristila svoje pregovaračke moći te je u tajnosti dogovorila saradnju sa Rabiotom, što nije po pravilima svjetske krovne organizacije.

U borbi za njegov potpis Barca je pobijedila Manchester City i Tottenham, a veznjak će se priključiti Kataloncima 1. jula 2019. godine.

Problem za Katalonce su upravo pomenuta pravila, te će sve tri strane morati sačekati 1. januar kako bi ozvaničili ovaj postignuti dogovor. Eric Abidal je za Mundo Deportivo potvrdio da je samo pitanje vremena kada će se transfer ozvaničiti te je jasno kako ćemo Rabiota od naredne sezone gledati u dresu Barce.

 

Najnovije vijesti

Objavljena lista: Ovih osam igrača napušta Liverpool na kraju sezone

0
Njemački strateg Jurgen Klopp, koji je od 2015. godine vodio Liverpool i s njim osvojio naslove engleskog i europskog prvaka, prema najnovijim informacijama, napustit...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!