NaslovnicaVijestiBBC objavio: Policija privela četiri Hrvata. Optuženi da su opljačkali poznatog nogometaša...

BBC objavio: Policija privela četiri Hrvata. Optuženi da su opljačkali poznatog nogometaša Alexandera Isaka

Četvero Hrvata u dobi od 23, 27, 31 i 42 godine optuženo je za provalu i pljačku doma nogometaša Newcastlea, Alexandera Isaka (24), što je objavio BBC. Osumnjičeni su nedavno stigli iz Italije u Veliku Britaniju te su u petak uhićeni u West Midlandsu.

Svi osumnjičeni su optuženi za niz provala, uključujući i onu u Darras Hallu, dom švedskog reprezentativca. Newcastle je Isaka doveo u ljeto 2022. za 70 milijuna eura iz Real Sociedada, što ga je učinilo najskupljim igračem u povijesti engleskog kluba. Policija je potvrdila da su iz doma ukradeni novac, skupocjena dizajnerska odjeća, nakit i automobil, koji je kasnije pronađen.

Napadač, koji je u trenutku provale bio izvan kuće, postao je samo još jedna u nizu žrtava provala u Sunderlandu i Newcastleu, gdje je nestala imovina vrijedna više milijuna funti. Daily Mail je također identificirao osumnjičene kao Hrvate i navodi njihova imena: Jela Jovanović (42), Valentino Nikolov (31), Giacomo Nikolov (27) i Charlie Jovanović (23).

Inspektor Shaun Fordy iz Velike Britanije izjavio je: “Ovo je izvanredan primjer kvalitetnog partnerstva među policijskim snagama. Operacija jasno pokazuje da nećemo tolerirati ovakve zločine u našem području. Naš cilj je zaštititi zajednicu i privediti pravdi one koje smatramo odgovornima.”

Isak je svoju karijeru započeo u švedskom klubu AIK. Borussia Dortmund ga je angažirala 2017. za 8.6 milijuna eura, a zatim ga je Real Sociedad dvije godine kasnije platio 15 milijuna eura. Zatim je 2022. godine napravio ključni transfer u Newcastle, gdje je pokazao izvanredne igre.

U tekućoj sezoni ostvario je 34 nastupa, postigao 21 gol i upisao jednu asistenciju. Također je redovni član švedske reprezentacije, s deset golova u 44 odigrane utakmice. Prema procjeni Transfermarkta, njegova vrijednost iznosi 70 milijuna eura.

Najnovije vijesti

Zvijezda Manchester Cityja zatražila transfer od Guardiole: Želi veću minutažu i...

0
Julian Alvarez, 24-godišnji argentinski napadač Manchester Cityja i stroj za trofeje, zatražio je od Pepa Guardiole da ga proda. To izvještava Sam Lee, dopisnik...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!