NaslovnicaVijestiBREAKING: Klubovi službeno potvrdili, osniva se europska Superliga!

BREAKING: Klubovi službeno potvrdili, osniva se europska Superliga!

Nogometnom Europom noćas odjekuju tektonski potresi! Ono čega su se mnogi pribojavali, sada se i definitivno obistinilo – osniva se europska Superliga, natjecanje zatvorenog tipa, u kojem će učestvovati najbogati europski klubovi!

“12 vodećih europskih klubova okupili su se danas da objave da su se složili da uspostave novo natjecanje koje će se održavati sredinom tjedna, Superligu, kojom će upravljati klubovi osnivači. Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid i Tottenham su klubovi osnivači. Očekuje se da će se priključiti još tri kluba za uvodnu sezonu, koja treba da počne što je prije moguće”, navodi se u službenom saopštenju klubova.

Superligi se (barem zasad) protive, a u skladu sa instrukcijama saveza, Bayern i Dortmund u Njemačkoj, ali i Paris Saint-Germain u Francuskoj. Navodno, RB Leipzig i Porto su u pregovorima oko učešća.

Budžet Superlige iznosiće oko pet milijardi dolara, a iza financija stoji američki JP Morgan.

U natjecanju učestvuje 20 ekipa – 12 klubova osnivača, tri pridružena člana, dok će još pet klubova doći kroz kvalifikacije.

Superliga je planirana za kolovoz, utakmice će se igrati sredinom sedmice, a klubovi će biti podijeljeni u dvije grupe.

Po tri najbolje ekipe iz obe grupe idu u četvrtfinale, dok će četvrtoplasirani i petoplasirani igrati u play-offu za preostala dva mjesta.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!