NaslovnicaVijestiBuffon: Ne razmišljam o mirovini

Buffon: Ne razmišljam o mirovini

Gianluigi Buffon, golman Juventusa i italijanske reprezentacije, izjavio je kako ne razmišlja o mirovini, te da i dalje uživa u nogometu.

mirovini

Uživa Gianluigi Buffon u nogometu. Nastavlja sa odličnim obranama, refleksi su mu i dalje na vrhunskom nivou, tako da nema razlog da razmišlja o mirovini.

“Ne osjećam da sam mator iako imam 38 godina. Oprostit se od ove igre za 10 ili 15 godina. Tko zna, možda se penzionišem u 65. godini”, rekao je Buffon za Tuttosport.

Ističe da je iz poraza naučio više nego iz pobjeda.

“Nisam gubio mnogo u svom životu, ali porazi su me naučili mnogo više od poraza. Kada god se to dogodi fokusiram se na vještinu svog protivnika i na pogreške koje sam napravio. Ne tražim izgovore, tako razmišljam. Normalno je da pravite greške, ali me nije sramota da tražim razlog tih pogrešaka”

Otkrio je i zanimljiv detalj s početka svoje karijere.

“Odbio sam drogu kada su mi nudili sa 13 godina. Jedan čovjek u Parmi mi je dao da se zabavim, rekao sam ne i tri godine kasnije je on preminuo jer se predozirao. Vjerujem da stvari treba raditi na pravi način, to je moj karakter”, dodao je Buffon.

Buffon je započeo karijeri u Parmi, gdje je sa 17 godina debitiroa u Seriji A, da bi 2001. godine prešao u Juventus, za rekordnih 53 miliona eura, što je i danas uvjerljivo najveća suma izdvojena za jednog čuvara mreže. Poređenja radi, drugi najskuplji golman je Neuer, kojeg je Bayern platio Schalkeu 30 miliona eura.

Gigi je ostao vjeran Juventusu i u najtežim trenucima koje je preživljavao ovaj klub, nakon Calciopoli skandala i izbacivanja u Seriu B, te time stekao kultni status kod navijača Juventusa i ljubitelja nogometa uopšte.

Za reprezentaciju Italije brani od 1997. godine, a sa Azzurima je 2006. osvojio Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Thiago Silva napušta Chelsea

0
Thiago Silva (39), brazilski branič, napustit će Chelsea na kraju tekuće sezone nakon četiri godine u klubu iz zapadnog Londona. Engleski prvoligaš objavio je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!