NaslovnicaVijestiConte: "Htjeli smo da ga dovedemo, ali smo odustali zbog..."

Conte: “Htjeli smo da ga dovedemo, ali smo odustali zbog…”

Menadžer Chelseaja Antonio Conte priznao je da je želio nizozemskog štopera Virgila van Dijka prije nego što je iz Southamptona prešao u Liverpool, ali da je odustao kada je bio na klupi za rezerve u meču dva tima u Premijer ligi.

Liverpool je doveo Van Dijka za 85 milijuna eura i učinio ga najskuplje plaćenim defanzivcem svih vremena, a Nizozemac je već na debiju, u gradskom derbiju protiv Evertona (2: 1), postigao pobjedonosni gol.

[su_premierleague]

“To je sve nogomet, odnosno život. Naravno da je dugo bio na našoj meti… Postoji mnogo igrača koje gledamo, ali ne možete si priuštiti sve. Transfer tržište nije jednostavno. Liverpool je pojačao obranu, a Van Dijk je vrhunski. Istovremeno prodali su Coutinha i imaju novac za ulaganje u tim” rekao je Conte britanskim medijima.

Transfer glasine: Kane IN – Modrić OUT, napadač Boce na meti engleskih velikana, Ibrahimović uskoro napušta United

Gdje sve ovo vodi?! Nećete vjerovati šta je uradio nogometaš Citya koji još nije ni debitovao u Premier ligi

Iako su za njega, pored Liverpoola, interes pokazivali i Manchester City, Chelsea i Arsenal, nizozemski reprezentativac je objasnio zašto je odabrao baš dolazak na Anfield. Kako kaže, najveću ulogu je igrala veličina kluba.

“Mislim da je najvažnija veličina kluba, kultura kluba, igrači, trener i navijači, koji čine klub posebnim. S obzirom na povijest kluba i svim u vezi njega, čak i trening teren i osoblje, ovaj klub je savršen, savršen za mene, kao i za moju porodicu.”

[su_cashout]

Van Dijk je 16. prosinca presjedio na klupi cijeli meč protiv Chelseaja u Premier ligi i to u formaciji Mauricija Pellegrina s tri centralna beka, nakon što je platio ceh zbog prethodnog visokog poraza od Leicestera (4:1).

Dugo je bio u svađi s menadžerom “svetaca” jer je zahtijevao transfer, što je na kraju isposlovao samo 11 dana kasnije od meča s Chelseajem.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Stefan Ristovski uputio poruku navijačima Rijeke: “Ne mrzim vas, ali ste...

0
Dinamo je ostvario nevjerojatan preokret u derbiju 33. kola SuperSport HNL-a, pobijedivši Rijeku rezultatom 2:1, čime im je pobjegao na četiri boda, tri kola...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!