NaslovnicaVijestiCrveni đavoli spremni da debelo odriješe kesu za napadača

Crveni đavoli spremni da debelo odriješe kesu za napadača

Prema Daily Mailu, Manchester United je spreman da izdvoji blizu 90 miliona evra da u svoje redove dovedu Gonzala Higuaina iz Napolija ovog ljeta.

Crveni đavoli

Manchester United je imao još jednu turbulentnu sezonu, pošto se muče da obezbijede plasman u Ligu prvaka sledeće sezone. Dok Leicester nastavlja da piše istoriju, United se bori da ostane u vrhu engleskog fudbala.

Sa 42 postignuta gola u sezoni, samo jedan tim u deset prvoplasiranih Premier lige je pronalazio put do mreže manje puta od Uniteda. Vjerovatno je to razlog što su već počeli da kruže tračevi uokolo, kako su Crveni đavoli već u potjeri za napadačem svjetske klase za narednu sezonu.

Prema engleskom tabloidu Daily Mailu, Louis Van Gall je išao u Italiju da se lično uvjeri u kvalitete Gonzala Higuaina. Prema novinskim izvještajima, Van Gaal je bio na tribinama u ponedjeljak, na derbiju Serie A između Rome i Napolija na Olimpicu, u kojem su Rimljani izašli kao pobjednici, minimalnim rezultatom.

Higuainu je ovo treća sezona u južnoj Italiji, i dosad je postigao 30 golova, uz još tri preostale utakmice do kraja prvenstva. Juventusov Paulo Dybala je drugi najbolji strijelac lige, ali uz čak 14 golova zaostatka za Napolijevim golgeterom.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

Iako argentinski reprezentativac ima visoku izlaznu klauzulu u svom ugovoru, koja navodno ide čak i do 94 miliona evra, United se nada da bi mogao da dovede 28-godišnjaka za sumu od oko 90 miliona evra,

Higuainov Napoli sutra na svom San Paolu igra protiv Atalante, u 36. kolu Serie A. Napoli se trenutno nalazi na drugom mjestu, sa 2 boda više od Rome. Drugoplasirani tim će obezbijediti direktan plasman u grupnu fazu Lige prvaka, dok će trećeplasirani morati preskočiti prepreku u play-offu.

28-godišnji Higuain došao je u Evropu 2007. iz River Platea, šest godina je igrao za madridski Real, da bi 2013. prešao u Napoli. Za reprezentaciju Argentine nastupa od 2009. godine.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!