NaslovnicaVijestiDa li je ovo REALNO? Otkriveno koliko će Milorad Mažić zarađivati u...

Da li je ovo REALNO? Otkriveno koliko će Milorad Mažić zarađivati u KINI!

Ako smo među nogometašima navikli na egzotične i vrlo profitabilne transfer u lige diljem svijeta, taj je trend više nego očito počeo da raste i među nogometnim sudijama, koji očitno nisu zadovoljni svojim primanjim pod okriljem FIFA-e i UEFA-e.

To je posebno očitno na našim prostorima, gdje sudije mečeve sude uglavnom za male iznose, u jačim evropskim ligama je nešto bolja situacija dok su u Kini suci velike zvijezde. I u skladu s tim su vrlo dobro plaćeni.

oniženje u Madridu: Šta je kapiten Sergio Ramos rekao saigračima nakon što su primili treći gol?!

Između ostalog, jedan od boljih europskih sudaca, Milorad Mažić, odlučio je otići u Kinu. Prema kineskim medijima, njegova godišnja plaća iznosti će čak 576 tisuća eura i bit će najplaćeniji nogometni sudac u svijetu zajedno sa Englezom Markom Clattenburgom, koji će također nakon Saudijske Arabije suditi mečeve u kinsekoj Super ligi.

U Europi, arbitri najviše zarađuju u engleskoj Premier lige  ataj iznos ne prelazi 14.000 eura mjesečno (platu dobijaju 10 mjeseci za vrijeme trajanje sezone), a u Ligi prvaka, arbitar za jedan odrađeni meč dobije oko 7.000 eura.

Naravno, u ligama regiona su ti brojevi niži, kao što je slučaj i u Mažićevoj domovini, te ne treba da čudi njegova odluka.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!