NaslovnicaVijestiDa li je sastanak u Eindhovenu postavio temelje za osnivanje nove lige,...

Da li je sastanak u Eindhovenu postavio temelje za osnivanje nove lige, koja bi postala veliki konkurent najjačih pet liga u Evropi!

Najveći nizozemski i belgijski klubovi sklopili su u Eindhovenu sporazum koji bi mogao dovesti do stvaranja zajedničkog prvenstva od 2025. koji bi nosio ime BeNeLiga.

Dugo su postojale razne inicijative i ideje o udruživanju prvenstava u Europi. Tako su barem razmišljali o ligi na teoriji u Skandinavije, Beneluksa, a često je bilo i ideja o ponovnom uspostavljanju lige u kojoj će nastupiti najmoćniji klubovi iz područja bivše Jugoslavije. Budući da nitko ne zna točno što bi stvaranje takvih liga značilo za državno prvenstvo, manje-više sve su ideje bile čisto teoretske, a u Belgiji i Nizozemskoj stvari su dobile novu dimenziju, a mediji iz dviju zemalja izvijestili su da je u Eindhovenu jučer održan sastanak koji bi mogao utjecati na razvoj klupskog nogometa u obje zemlje u budućnosti.

Transfer glasine: Arsenal kupuje u Atleticu, Leipzig želi igrača Chelseaja, još jedan velikan u trci za Eriksena

Predstavnici šest najvećih nizozemskih klubova (Ajax, PSV, Feyenoord, AZ, Vitesse i Utrecht) i predstavnici pet najvećih klubova u Belgiji (Anderlecht, Club Brugge, Standar Liege, Gent i Genk) sastali su se u Eindhovenu, s temom kreiranja BeNeLige koja bi se trebala lansirati 2025. godine.

Godina 2025. postavljena je kao ciljna zbog valjanog televizijskog ugovora koji se ne može promijeniti do te godine, a klubovi obaju zemalja također su uzeli poprilično dugo razdoblje kako bi uvjerili sve nadležne institucije na čelu oba nacionalna nogometna saveza. Želja je osnovati 18-članu zajedničku ligu dviju zemalja, koja bi početku brojala deset nizozemskih i osam belgijskih klubova. Liga bi također bila povezana s nacionalnim ligama, a uspostavio bi se i program promocije i ispadanja.

Odmah iskoristi ekskluzivnu promociju koja vrijedi samo u petak do 23:59, otvori račun za klađenje i uzmi 100€ besplatnog bonusa dobrodošlice!

Jedanaest klubova iz obje zemlje angažirali su poznatu revizorsku kuću, Deloitte, da prouči marketinški potencijal spajanja i zaključi da će zajednička nizozemsko-belgijska liga ponuditi ogromne sportske i financijske mogućnosti. Kombinirano tržište dviju zemalja doseže više od 28 milijuna ljudi, a u Nizozemskoj i Belgiji uvjereni su da bi zajednička liga mogla da se priključi najjačim ligama Europe.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!