Naslovnica Vijesti Da li je sastanak u Eindhovenu postavio temelje za osnivanje nove lige,...

Da li je sastanak u Eindhovenu postavio temelje za osnivanje nove lige, koja bi postala veliki konkurent najjačih pet liga u Evropi!

Do 25€ u kreditima

Uplatite minimalno 5€ i odradite jednu obaveznu okladu kako bi dobili kredite za klađenje. Minimalni koeficijent, te uvjeti klađenja i uplate se primjenjuju. Povrat novca ne uključuje vrijednost kredita za klađenje. Primjenjuju se vremensko ograničenje i uvjeti korištenja. 18+

Najveći nizozemski i belgijski klubovi sklopili su u Eindhovenu sporazum koji bi mogao dovesti do stvaranja zajedničkog prvenstva od 2025. koji bi nosio ime BeNeLiga.

Dugo su postojale razne inicijative i ideje o udruživanju prvenstava u Europi. Tako su barem razmišljali o ligi na teoriji u Skandinavije, Beneluksa, a često je bilo i ideja o ponovnom uspostavljanju lige u kojoj će nastupiti najmoćniji klubovi iz područja bivše Jugoslavije. Budući da nitko ne zna točno što bi stvaranje takvih liga značilo za državno prvenstvo, manje-više sve su ideje bile čisto teoretske, a u Belgiji i Nizozemskoj stvari su dobile novu dimenziju, a mediji iz dviju zemalja izvijestili su da je u Eindhovenu jučer održan sastanak koji bi mogao utjecati na razvoj klupskog nogometa u obje zemlje u budućnosti.

Transfer glasine: Arsenal kupuje u Atleticu, Leipzig želi igrača Chelseaja, još jedan velikan u trci za Eriksena

Predstavnici šest najvećih nizozemskih klubova (Ajax, PSV, Feyenoord, AZ, Vitesse i Utrecht) i predstavnici pet najvećih klubova u Belgiji (Anderlecht, Club Brugge, Standar Liege, Gent i Genk) sastali su se u Eindhovenu, s temom kreiranja BeNeLige koja bi se trebala lansirati 2025. godine.

Godina 2025. postavljena je kao ciljna zbog valjanog televizijskog ugovora koji se ne može promijeniti do te godine, a klubovi obaju zemalja također su uzeli poprilično dugo razdoblje kako bi uvjerili sve nadležne institucije na čelu oba nacionalna nogometna saveza. Želja je osnovati 18-članu zajedničku ligu dviju zemalja, koja bi početku brojala deset nizozemskih i osam belgijskih klubova. Liga bi također bila povezana s nacionalnim ligama, a uspostavio bi se i program promocije i ispadanja.

Odmah iskoristi ekskluzivnu promociju koja vrijedi samo u petak do 23:59, otvori račun za klađenje i uzmi 100€ besplatnog bonusa dobrodošlice!

Jedanaest klubova iz obje zemlje angažirali su poznatu revizorsku kuću, Deloitte, da prouči marketinški potencijal spajanja i zaključi da će zajednička nizozemsko-belgijska liga ponuditi ogromne sportske i financijske mogućnosti. Kombinirano tržište dviju zemalja doseže više od 28 milijuna ljudi, a u Nizozemskoj i Belgiji uvjereni su da bi zajednička liga mogla da se priključi najjačim ligama Europe.

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+