NaslovnicaVijestiDanas je ždrijeb Lige nacija. Hrvatskoj prijeti najjača grupa ikad

Danas je ždrijeb Lige nacija. Hrvatskoj prijeti najjača grupa ikad

UEFA danas u 18 sati održava ždrijeb Lige nacija na kongresu u Parizu, pri čemu su uvedene značajne promjene u odnosu na prethodna izdanja. Hrvatska reprezentacija, koja je prošle godine izgubila finale protiv Španjolske, bit će smještena u prvu jakosnu skupinu Lige nacija A. Prijenos izvlačenja skupina bit će emitiran na Novoj TV.


Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!


Evo jakosnih skupina Lige nacija A:

Prva: Španjolska, HRVATSKA, Italija, Nizozemska
Druga: Danska, Portugal, Belgija, Mađarska
Treća: Švicarska, Njemačka, Poljska, Francuska
Četvrta: Izrael, Bosna i Hercegovina, Srbija, Škotska

Postoje velike razlike u kvaliteti mogućih suparnika. Hrvatska bi ponovno mogla završiti u teškoj grupi nakon što je prošli put bila prva u grupi s Danskom, Francuskom i Austrijom. Moguće je da izvuku skupinu s Portugalom, Francuskom i Srbijom ili Belgijom, Njemačkom i Škotskom. S druge strane, mogli bi proći i s povoljnijim skupinama poput Mađarske, Poljske i Izraela. Iz zadnje jakosne skupine Lige nacija A mogući protivnik je i Bosna i Hercegovina. Engleska nije u igri jer je ispala u ligu B.

Grupna faza Lige nacija igrat će se od 5. rujna do 19. studenog, nokaut-faza od 20. do 25. ožujka, a završnica od 4. do 8. lipnja s značajnom promjenom. Umjesto samo pobjednika skupina lige A, ove sezone će se igrati nokaut-faza u koju će ući prve dvije momčadi iz svake skupine.

U nokaut-fazi će se odigrati i četvrtfinalni susreti na dvije utakmice od 20. do 25. ožujka, dodatno opterećujući raspored igrača. Ukupno će reprezentacija koja osvoji natjecanje odigrati deset utakmica.

Liga nacija će ove sezone biti povezana s kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Dodatne kvalifikacije UEFA-e za SP 2026. godine uključivat će 12 drugoplasiranih reprezentacija iz kvalifikacija i četiri najbolje rangirane momčadi iz Lige nacija koje nisu izborile plasman kroz kvalifikacije.

Evo jakosnih skupina za Ligu nacija B, C i D:

Liga nacija B:
Prva: Austrija, Češka, Engleska, Wales
Druga: Finska, Ukrajina, Island, Norveška
Treća: Slovenija, Irska, Albanija, Crna Gora
Četvrta: Gruzija, Grčka, Turska, Kazahstan

Liga nacija C:
Prva: Rumunjska, Švedska, Armenija, Luksemburg
Druga: Azerbajdžan, Kosovo, Bugarska, Farski otoci
Treća: Makedonija, Slovačka, Sjeverna Irska, Cipar
Četvrta: Bjelorusija, Litva/Gibraltar, Estonija, Latvija

Liga nacija D:
Prva skupina: Litva/Gibraltar, Moldavija
Druga skupina: Malta, Andora, San Marino, Lihtenštajn

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

Najnovije vijesti

Thiago Silva napušta Chelsea

0
Thiago Silva (39), brazilski branič, napustit će Chelsea na kraju tekuće sezone nakon četiri godine u klubu iz zapadnog Londona. Engleski prvoligaš objavio je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!