NaslovnicaVijestiDanas je ždrijeb Lige nacija. Hrvatskoj prijeti najjača grupa ikad

Danas je ždrijeb Lige nacija. Hrvatskoj prijeti najjača grupa ikad

UEFA danas u 18 sati održava ždrijeb Lige nacija na kongresu u Parizu, pri čemu su uvedene značajne promjene u odnosu na prethodna izdanja. Hrvatska reprezentacija, koja je prošle godine izgubila finale protiv Španjolske, bit će smještena u prvu jakosnu skupinu Lige nacija A. Prijenos izvlačenja skupina bit će emitiran na Novoj TV.


Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!


Evo jakosnih skupina Lige nacija A:

Prva: Španjolska, HRVATSKA, Italija, Nizozemska
Druga: Danska, Portugal, Belgija, Mađarska
Treća: Švicarska, Njemačka, Poljska, Francuska
Četvrta: Izrael, Bosna i Hercegovina, Srbija, Škotska

Postoje velike razlike u kvaliteti mogućih suparnika. Hrvatska bi ponovno mogla završiti u teškoj grupi nakon što je prošli put bila prva u grupi s Danskom, Francuskom i Austrijom. Moguće je da izvuku skupinu s Portugalom, Francuskom i Srbijom ili Belgijom, Njemačkom i Škotskom. S druge strane, mogli bi proći i s povoljnijim skupinama poput Mađarske, Poljske i Izraela. Iz zadnje jakosne skupine Lige nacija A mogući protivnik je i Bosna i Hercegovina. Engleska nije u igri jer je ispala u ligu B.

Grupna faza Lige nacija igrat će se od 5. rujna do 19. studenog, nokaut-faza od 20. do 25. ožujka, a završnica od 4. do 8. lipnja s značajnom promjenom. Umjesto samo pobjednika skupina lige A, ove sezone će se igrati nokaut-faza u koju će ući prve dvije momčadi iz svake skupine.

U nokaut-fazi će se odigrati i četvrtfinalni susreti na dvije utakmice od 20. do 25. ožujka, dodatno opterećujući raspored igrača. Ukupno će reprezentacija koja osvoji natjecanje odigrati deset utakmica.

Liga nacija će ove sezone biti povezana s kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Dodatne kvalifikacije UEFA-e za SP 2026. godine uključivat će 12 drugoplasiranih reprezentacija iz kvalifikacija i četiri najbolje rangirane momčadi iz Lige nacija koje nisu izborile plasman kroz kvalifikacije.

Evo jakosnih skupina za Ligu nacija B, C i D:

Liga nacija B:
Prva: Austrija, Češka, Engleska, Wales
Druga: Finska, Ukrajina, Island, Norveška
Treća: Slovenija, Irska, Albanija, Crna Gora
Četvrta: Gruzija, Grčka, Turska, Kazahstan

Liga nacija C:
Prva: Rumunjska, Švedska, Armenija, Luksemburg
Druga: Azerbajdžan, Kosovo, Bugarska, Farski otoci
Treća: Makedonija, Slovačka, Sjeverna Irska, Cipar
Četvrta: Bjelorusija, Litva/Gibraltar, Estonija, Latvija

Liga nacija D:
Prva skupina: Litva/Gibraltar, Moldavija
Druga skupina: Malta, Andora, San Marino, Lihtenštajn

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

Najnovije vijesti

Zvijezda Manchester Cityja zatražila transfer od Guardiole: Želi veću minutažu i...

0
Julian Alvarez, 24-godišnji argentinski napadač Manchester Cityja i stroj za trofeje, zatražio je od Pepa Guardiole da ga proda. To izvještava Sam Lee, dopisnik...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!