NaslovnicaVijestiDanas jedan od najboljih vratara Premier lige, a nekada veznjak!

Danas jedan od najboljih vratara Premier lige, a nekada veznjak!

Mnogi vrhunski vratari započeli su karijeru kao igrači u polju, a takav je slučaj i sa jednim od najboljih vratara Premier lige, koji je nekada bio igrač sredine terena.

Golman Manchester Cityja Brazilac Ederson uvjeren je da ne bi imao problema da igra i u veznom redu na utakmicama Premier lige jer je u mlađim selekcijama Benfice pokrivao tu poziciju.

Ederson je ljetos prešao iz Benfice u City za 40 milijuna eura i u debitantskoj sezoni na Otoku pokazao zavidne vještine sa loptom kojima ne raspolaže veliki broj golmana danas.

[su_premierleague]

“U mladom timu Benfice često sam igrao na sredini terena ukoliko je nedostajao neko sa te pozicije i nikad se nisam obrukao. Ako bude bilo potrebno spreman sam i sada da se prihvatim izazova, mada to neće biti lak zadatak, naročito u Premier ligi”, izjavio je Ederson za magazin “4-4-2”.

Osim toga, otkrio je i kako je dobar izvođač slobodnih udaraca, iako je svjestan da je u Cityjevoj hijerarhiji daleko pri dnu liste.

NEVJEROJATAN TRANSFER NA POMOLU: Chelsea na ljeto dovodi pojačanje od 80 milijuna funti iz Barcelone

Mourinho rekao Real Madridu koja tri igrača želi u zamjenu za David De Geu

“Dosta je dobrih igrača u timu koji su ispred mene”, odgovara uz smijeh Ederson.

“Uvijek sam bio dobar sa loptom u nogama, i to mi pomaže tokom utakmica. Mislim da je to prirodan talenat.”

[su_bet365_app]

“Postigao sam par golova iz slobodnih udaraca, iako u početku nisam htio da ih izvodim, ali jedan od mojih trenera me je nagovorio da pokušam. Onda sam zabio nekoliko puta i sve se promijenilo, ali ne radim to više. City ima mnogo specijalista za slobodnjake”, rekao je brazilski vratar.

Ederson je pre Benfike kratko igrao za portuglaske klubove Ribeirao i Rio Ave, a ove sezone je odlično branio na 25 utakmica za “građane”.

U oktobru je protiv Čilea debitovao za reprezentaciju Brazila, što mu je jedini meč do sada za nacionalni tim.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!