NaslovnicaVijestiDanci prijete istupanjem iz FIFA-e zbog zabrane nošenja kapetanske trake s duginim...

Danci prijete istupanjem iz FIFA-e zbog zabrane nošenja kapetanske trake s duginim bojama

Predstavnici Nogometnog saveza Danske spremni su pokrenuti raspravu o istupanju iz FIFA-e, nakon što su ušli u sukob s Međunarodnom nogometnom federacijom oko zabrane nošenja kapetanske trake “One Love”.

Danci nisu jedina europska reprezentacija koja se izborila za nošenje spomenutih kapetanskih traka na Svjetskom prvenstvu, a osim njih još šest reprezentacija imalo je u planu ovim trakama podržati LGBTQ+ populaciju, no na kraju su sve bile prisiljene odustati od te ideje.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

FIFA je zaprijetila žutim kartonom svim kapetanima koji istrče sa spomenutim trakama, no Danci otkrivaju da to nije jedina, već minimalna kazna. Direktor Nogometnog saveza Danske Jakob Jensen objasnio je o čemu se radi.

“Engleska je 21. studenoga pozvala na hitan sastanak s FIFA-om, gdje su im rekli da u najboljem slučaju mogu kazniti kapetane žutim kartonom i da postoji šansa da ih uopće ne puste na teren, kao i da ih suspendiraju. Raspravljalo se o tome ima li FIFA uopće zakonsko uporište za žuti karton, a na kraju se ispostavilo da ima”, rekao je Jensen.

Oglasio se i predsjednik Nogometnog saveza Danske Jesper Moller:

“Istupanje iz FIFA-e nije nešto što smo sada smislili. Naš stav je vrlo jasan već neko vrijeme, a radimo i na uspostavi neke organizacije u nordijskoj regiji, jer neće biti lako ako se sami povučemo. Vidjet ćemo kako vratiti povjerenje u FIFA-u, moramo dobro razmisliti o ovome što se dogodilo i onda dogovoriti strategiju s nordijskim kolegama.”

Ovakve izjave Danaca sigurno će obići svijet i pitanje je kako će FIFA odgovoriti, odnosno hoće li pronaći kompromis za rješenje problema.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!