NaslovnicaVijestiDani Olmo na meti Uniteda: Dinamo bi mogao profitirati, ali rok je...

Dani Olmo na meti Uniteda: Dinamo bi mogao profitirati, ali rok je do kraja Eura

Dani Olmo velika je želja Manchester Uniteda, izvještavaju engleski mediji. Nakon četiri i pol godine u RB Leipzigu, Olmo bi mogao napustiti klub. Osim Uniteda, za njega je zainteresirana i Barcelona, iz čije je La Masije svojedobno prešao u Dinamo.

Barcelona i Manchester United imaju rok do 15. srpnja da kupe Olma po povlaštenoj cijeni. U njegovom ugovoru postoji otkupna klauzula od 60 milijuna eura, ali ona vrijedi samo do navedenog datuma, odnosno do kraja Europskog prvenstva. Nakon toga, Olmo će biti dostupan za kupnju, ali po znatno višoj cijeni.

Dinamo također s velikim zanimanjem prati situaciju oko Olma i iščekuje 15. srpnja. Olmo je došao u Dinamo iz Barcelone kao 16-godišnjak bez odštete, u ljeto 2014. godine. Pet i pol godina kasnije, u zimu 2020., Dinamo ga je prodao Leipzigu za 29 milijuna eura. Osim toga, prvak Hrvatske je u ugovor uključio klauzulu koja mu osigurava 20 posto zarade od Olmove buduće prodaje od strane njemačkog kluba.

S obzirom na to da Olmova otkupna klauzula u Leipzigu iznosi 60 milijuna eura, jasno je da će, ako Nijemci prodaju Katalonca za taj iznos, njihov profit u odnosu na ono što su platili Dinamu biti 31 milijun eura. Od tog iznosa Dinamu bi pripalo 20 posto, odnosno 6,2 milijuna eura.

Tako bi Dinamo na Olmu, kojeg je doveo besplatno, ukupno zaradio više od 35 milijuna eura. Ofenzivac, koji pokriva sve pozicije iza napadača, postigao je 34 gola i asistirao za 28 golova u 124 utakmice za Dinamo. Za Leipzig je u 148 utakmica zabio 29 golova i asistirao za 34. Igrajući za Dinamo postao je i reprezentativac Španjolske, za koju je u 33 nastupa postigao 8 golova i asistirao za 7.

Najnovije vijesti

Zvijezda Manchester Cityja zatražila transfer od Guardiole: Želi veću minutažu i...

0
Julian Alvarez, 24-godišnji argentinski napadač Manchester Cityja i stroj za trofeje, zatražio je od Pepa Guardiole da ga proda. To izvještava Sam Lee, dopisnik...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!