NaslovnicaVijestiDavid Beckham otkrio svoj rijetki poremećaj koji ga prisiljava na čudne noćne...

David Beckham otkrio svoj rijetki poremećaj koji ga prisiljava na čudne noćne aktivnosti

David Beckham, legendarni engleski nogometaš, pojavio se u Netflixovoj dokumentarnoj seriji u kojoj je ispričao svoju životnu priču te progovorio o izazovima koje je morao svladati u borbi s opsesivno-kompulzivnim poremećajem (OKP).


Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!


Nakon što je ranije podijelio s fanovima da voli da sve drži u ravnim linijama i skladu, David Beckham otkrio je više detalja o svom mentalnom zdravlju i priznao da se bori s mnogo dubljim problemima.

Opsevno-kompulzivni poremećaj (OKP) spada u skupinu anksioznih poremećaja te se karakterizira pojavom opsesivnih misli i kompulzivnih radnji. Osobe koje pate od ovog poremećaja svjesne su iracionalnosti svojih postupaka i doživljavaju ih kao neugodne, no ipak nisu u mogućnosti zaustaviti ih.

David Beckham priznao je da živi s opsesivno-kompulzivnim poremećajem zbog kojeg provodi sate i sate čisteći svoj dom. Često ostaje budan do kasno u noć kako bi sve dovelo do savršenstva i čak je u jednom trenutku kritizirao suprugu Victoriju Beckham (49) zbog stavljanja soli na pogrešno mjesto.

“Jako dobro čistim, ali nisam siguran da moja žena to toliko cijeni. Kad svi odu spavati, ja hodam uokolo, čistim svijeće, stavljam svjetla na pravu postavku, pazim da je sve uredno. Mrzim to kad siđem ujutro i još su tu šalice, tanjuri… Ponekad je naporno obilaziti svaku svijeću i čistiti je. Režem vosak za svijeće, čistim staklo oko nje… Znam, to zvuči čudno”, rekao je Beckham, a prenosi Mirror.

Beckhamova obitelj živi u vili vrijednoj 25 miliona funti smještenoj u londonskom Holland Parku koju su kupili 2013. godine. Kuća ima osam kupatila, sedam spavaćih soba, teretanu i spa.

Prema statistikama, otprilike jedan posto svjetske populacije, odnosno oko 70 miliona ljudi, boluje od OKP-a. Netflix je najavio da će novi film o Davidu Beckhamu obuhvatiti njegov život od njegovih početaka u radničkoj klasi u istočnom Londonu do osvajanja svijeta.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!