NaslovnicaVijestiDiego Simeone prekršio pravila, moguća kazna i do šest mjeseci

Diego Simeone prekršio pravila, moguća kazna i do šest mjeseci

Atletico Madrid danas je slavio na svom Vicente Claderoneu protiv ekipe Raya Vallecana sa 1-0 u 36. kolu španske Primere. Pobjedonosni gol za ekipu iz Madrida postigao je Antoine Griezmann u 55. minuti, a samo prije nekoliko sekundi je i ušao u igru.

Diego Simeone

Atletico je utakmicu počeo sa dosta izmijenjenim sastavom, od standarnih igrača igrali su Oblak, Juanfran i Gabi, dok je skoro sav ostatak tima izmijenjen. Atletico sljedeće sedmice igra revanš utakmicu protiv Bayerna u Ligi prvaka, tako da je Diego Simeone išao na to da odmori svoje igrače pred meč na Allianz Areni gdje ih ne očekuje lagan posao.

Izmijenjeni sastav rezultovao je lošom igrom u prvom poluvremenu, Rayo Vallecano je dosta napadao, a u nekim momentima i dominantno kontrolisao igru. U drugom poluvremenu došlo je do par izmjena u redovima Atletica, a upravo igrač koji je ušao postigao je gol koji je Atleticu donio pobjedu i tako ih održao u borbi za titulu.

Ovu utakmicu sa klupe nije vodio Diego Simeone koji je nedavno kažnjen sa tri utakmice, što znači da do kraja prvenstva ne smije voditi svoj tim sa klupe. Međutim, argentinski stručnjak se vješto snašao te pronašao način kako da komunicira sa klupom svoga tima.

[su_sportingbet]

Televizijske kamere uhvatile su trenutak gdje igrač Atletica, Gabi na klupi na ušima ima slušalice, a slušalice je imao i čovjek koji je sjedio pored Diega Simeonea i nerijetko s njim razgovarao, i više nego očigledno je da je Simeone komunicirao sa svojim izabranicima.

Možda ovo i nije baš najbolji potez s obzirom da bi ga tamošnji Nogometni savez mogao kazniti sa četiri i 20 utakmica ili od jednog do čak šest mjeseci zabrane vođenja utakmica s klupe.

Pogledajte slike pa procijenite o čemu se radi, te da li je Simeone prekršio pravila. Reakcija Španjolskog nogometnog saveza trebala bi biti u narednih par dana.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!