NaslovnicaVijestiDogađaj iz 2004 godine: "The Special One" bio pred vratima engleskog velikana...

Događaj iz 2004 godine: “The Special One” bio pred vratima engleskog velikana ali se onda umješao Abramovich i doveo ga u Chelsea!

Jose Mourinho bio je spreman preuzeti Liverpool prije nego što se Chelsea uključio sa velikom ponudom, 2004. godine. Portugalac je već pristao da se preseli iz Porta na Anfield, ali Roman Abramovich je uskočio u posljednji trenutak i doveo ga u Chelsea.

Manchester United pomogao

Nova knjiga, Mourinho: Behind Special One, from origin to glory, koju je napisao francuski novinar Nicolas Vilas, opisuje koliko je 57-godišnjak bio blizu Redsa. Tadašnji Mourinhov savjetnik Jorge Baidek se prisjeća: “Mourinho je trebao ići u Liverpool. Rick Parry (tada glavni izvršni direktor) bio je zadužen za transfere i dogovorili smo se.

Otkrivene visine plaća igrača Dinama: Većina ih zarađuje toliko kao da bi igrali u najjačim evropskim ligama!

“Od nas se tražilo da pričekamo 15 dana jer je Houllier još uvijek bio menadžer Redsa.”

Houllier je uživao u uspješnom startu do svoje šestogodišnje vladavine u Liverpoolu, ali je ipak na kraju izgubio povjerenje uprave.

Francuski agent Bruno Satin pregovarao je o poslu koji je trebao rezultirati selidbom Mourinha na Anfield, ali je Jorge Mendes kontaktirao Chelsea i upozorio na mogućnost kršenja planova Redsaa.

Mourinho se prvi put susreo s novim vlasnikom Chelseaja Abramovičem početkom svibnja, uoči polufinalne utakmice Lige prvaka u Portu s Deportivo La Corunom.

Oni su se nakon toga ponovno sreli na jahti ruskog milijardera u Monaku, dan nakon što je Porto iznenađujuće osvojio Ligu prvaka protiv Monaka.

Mourinhov prvi trofej za Chelsea bio je, zapravo, pobjeda u Liga kupu nad Liverpoolom. To je rezultat koji je započeo žestoko rivalstvo dva kluba i neprijateljski odnos Mourinha i Rafe Beniteze koji je tada preuzeo Liverpool.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!